Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην ΔΕΘ


Όλοι το Σάββατο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους - Αγώνας για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα

Στην πορεία προς το συλλαλητήριο τουΣαββάτου, καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, με συσκέψεις, δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων, για να φτάσει παντού το μαχητικό κάλεσμα απέναντι στη νέα κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου, πρωτοστατούν στην οργάνωση αγωνιστικής απάντησης σε χώρους που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με απολύσεις, με απλήρωτη δουλειά κ.ά.

Κορφοπάτημα...


"ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ"


Έχουμε σήμερα τη χαρά και την τιμή να προσφέρουμε στο αναγνωστικό κοινό, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέσω της "e-βιβλιοθήκης Κώστας Πουρναράς (Μπόσης)", το μυθιστόρημά του «ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ».

Πρόκειται για ένα σπάνιο, δυσεύρετο στις μέρες μας  βιβλίο που δεν κυκλοφόρησε ποτέ, μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα. Τυπώθηκε στη Ρουμανία τον Σεπτέμβρη του 1956 σε 3.500 αντίτυπα και κυκλοφόρησε στις τότε Λαϊκές Δημοκρατίες.

Επιστράτευση του «κοινωνικοεταιρισμού» ενόψει της νέας αντεργατικής κλιμάκωσης


Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τις ηγεσίες των εργοδοτικών ενώσεων και της συνδικαλιστικής μαφίας

Με τους λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους» (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΣΒΕ) συναντήθηκε χτες ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, πλέκοντας το εγκώμιο στον «κοινωνικοεταιρισμό» που διαχρονικά αποτέλεσε στήριγμα του κεφαλαίου και των επιδιώξεών του σε βάρος της εργατικής τάξης, εργαλείο υποταγής των εργαζομένων στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Από το αρχείο ΚΚΕ « Ο Πολ Ελιάρ στο Γράμμο και το Βίτσι»


*Φωτογραφικό αφιέρωμα, 70 χρόνια από την υποχώρηση του ΔΣΕ, Αύγουστος 1949

Η επίσκεψη του Γάλλου κομμουνιστή ποιητή Πολ Ελιάρ στο Γράμμο και το Βίτσι, μαζί με γαλλική αντιπροσωπεία, τον Ιούνη του 1949

Η γαλλική αντιπροσωπεία έφτασε στην Ελλάδα, μέσω Αλβανίας.

Οι Κύπριοι καθηγητές παίρνουν μεζούρα για να μετράνε μήκος φούστας και στενότητα παντελονιού!!!


Οι επικεφαλής της εκπαίδευσης στην Κύπρο (Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικές οργανώνεις) αποφάσισαν να επιβάλουν «κόσμια» εμφάνιση σε μαθητές και μαθήτριες και προσθέτουν νέες απαγορεύσεις στην εμφάνιση τους.

Σήμερα οι κινητοποιήσεις ενάντια στο άγριο χαράτσωμα του λαού από κυβέρνηση - ΔΕΗ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ ΑΕ στην Αθήνα. Παρεμβάσεις από σωματεία και σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πειραιά και αλλού

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα, στις 8 π.μ., στα γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30), καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Αθήνας το ΠΑΜΕ, μπροστά στις νέες αυξήσεις

Αγωνιστική απάντηση


Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες να εξαπολύσει νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Στο στόχαστρο μπαίνουν ξανά το δικαίωμα στην απεργία και οι κλαδικές συμβάσεις, ενώ μεθοδεύεται και η ενεργότερη παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους στα συνδικάτα.

Μάνος Κατράκης


Πεθαίνει, 3/9/1984, ο κομμουνιστής ηθοποιός Μάνος Κατράκης. Στα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής και στα χρόνια του εμφυλίου, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της Αντίστασης. 

Απολύεται από το Εθνικό Θέατρο για τις ιδέες του, συλλαμβάνεται, του ζητούν να υπογράψει δήλωση, αρνείται και εξορίζεται στην Ικαρία, τη Μακρόνησο και τον Αϊ-Στράτη, μέχρι το 1952. 

Αλλά και αργότερα, ήταν πάντα από τους πρώτους, σε όλους τους λαϊκούς αγώνες και πάντα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, μέχρι το θάνατό του.