Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Η αντίληψη των «πολλών αληθειών»

«Αλήθεια είναι ό,τι θέλουμε, 
ό,τι λέμε και ό,τι πιστεύουμε»!

Αμερικανιές στην εκπαίδευση των μαθητών
 2+2=4 και 2+2=22!
«Αλήθεια είναι ό,τι  θέλουμε, ό,τι λέμε και ό,τι πιστεύουμε»!

Παρέμβαση για τη στήριξη του αιτήματος απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Ιατρική Ταξιαρχία της Κούβας

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ομάδας Φιλίας του ευρωκοινοβουλίου με την Κούβα.

Μέχρι σήμερα, ως γνωστόν, πάνω από 25 εκατομμύρια είναι τα κρούσματα της COVID-19, ενώ ο ιός έχει προκαλέσει την απώλεια περισσότερων από 850 χιλιάδων ανθρώπινων ζωών σε όλο τον κόσμο.

Το Νερό δεν Είναι Εμπόρευμα


Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιώντας το μακροχρόνιο σχεδιασμό δεκαετιών, που προώθησαν από κοινού με την ΕΕ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) που υπηρετούν την πολιτική της εμπορευματοποίησης του νερού, προχωράει στην παράδοση του κλάδου στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Προσαρμόζοντας την τακτική της και αξιοποιώντας  τους νόμους που την προίκισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είτε με την ένταξη της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο “αξιοποίησης” δημόσιας περιουσίας, είτε με το νόμο για τις Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), παραδίδει στους ιδιώτες το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων νερού της χώρας και προχωράει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού.

Δεύτερο κύμα δισεκατομμυρίων στους ομίλους υπόσχεται ο Κ. Μητσοτάκης

Για δεύτερο κύμα δισεκατομμυρίων προς τους επιχειρηματικούς ομίλους προϊδέασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχε συναντήσεις με φορείς της πόλης ενόψει της ομιλίας του στο φόρουμ της ΔΕΘ.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε φυλάξει εφεδρείες και πολεμοφόδια για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία το δύσκολο φθινόπωρο

Σύντομο «οδοιπορικό» στην ιστορία και τα ματωμένα χώματα της Μακρονήσου

Στρατόπεδο συγκέντρωσης Μακρονήσου: Εκεί που οι μηχανισμοί καταστολής τελειοποιήθηκαν, εκεί που η κρατική βία συστηματοποιήθηκε, που οι πολιτικά διωκόμενοι γνώρισαν τη μεγαλύτερη αναμέτρησή τους με τον ταξικό αντίπαλο, δοκίμασαν απίστευτα βασανιστήρια, αλλά στάθηκαν όρθιοι! Στο ξερονήσι στα ανοιχτά του Λαυρίου, εκεί που χιλιάδες μέλη του ΚΚΕ, χιλιάδες αγωνιστές κράτησαν ψηλά τη σημαία της κοινωνικής απελευθέρωσης από τα δεσμά της ταξικής εκμετάλλευσης. Στο ξερονήσι που αποτελεί σύμβολο ηθικού μεγαλείου και ηρωισμού, των αρετών δηλαδή που πηγάζουν από την ακλόνητη πίστη σε ανώτερα ιδανικά,

ΜΟΡΦΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ


ΜΟΡΦΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

 ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

του Αποστόλη Χαρίση*

Στο κείμενο που ακολουθεί επιχειρείται μια διερευνητική συνοπτική προσέγγιση όσον αφορά το ρόλο και τη θέση του έθνους, του εθνικού ζητήματος και των εθνικών, άρα και των δι-εθνικών, σχέσεων στην πάλη των τάξεων, στο πλαίσιο του αγώνα του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος για την επαναστατική ανατροπή των καπιταλιστικών κοινωνικών σχέσεων και το ξεκίνημα της οικοδόμησης των σοσιαλιστικών-

Το ΝΑΤΟ προωθεί επικίνδυνες διευθετήσεις, στη λογική των ίσων αποστάσεων και της συνδιαχείρισης


Η αναγγελία του γγ του ΝΑΤΟ για ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, προκειμένου να προχωρήσουν τεχνικές συζητήσεις, σημαίνει υποχρεωτικά ένα από τα δύο: Ή η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει εν κρυπτώ σε κάτι τέτοιο ή το ΝΑΤΟ επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και να εκβιάσει καταστάσεις, εν γνώσει της κυβέρνησης, που για μια ακόμη φορά είναι εκτεθειμένη.

«Εφαρμοσιμότητα... »

«Κάθε μέτρο κρίνεται από την εφαρμοσιμότητά του»... Η φράση αυτή, που ειπώθηκε από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στην πρόσφατη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, εξηγεί εν πολλοίς τις παλινωδίες και τα «μπρος - πίσω» σε σχέση με τη διαχείρισή της, που βάζουν σε κίνδυνο το λαό.

Με «βούλα» ΝΑΤΟ στρωμένο το τραπέζι για τις επικίνδυνες διευθετήσεις

«Πανηγυρική» επιβεβαίωση ότι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ έχουν στρωμένο το τραπέζι των επώδυνων συμβιβασμών και των επικίνδυνων διευθετήσεων στα Ελληνοτουρκικά, με επίδικο τη συνοχή της ευρωατλαντικής λυκοσυμμαχίας απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, έδωσε η χτεσινή ανακοίνωση από τον γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι Αθήνα και Αγκυρα συμφώνησαν «στην έναρξη τεχνικών συνομιλιών στο ΝΑΤΟ για τη διαμόρφωση μηχανισμών για τη στρατιωτική αποκλιμάκωση».

"Εκεί που μας χρώσταγαν μας φάγαν και το βόδι"

Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νέα γενιά και τον λαό από τις επικείμενες θανατηφόρες αποφάσεις της για την παραπέρα ισοπέδωση σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, ακολουθεί την πεπατημένη του κοινωνικού αυτοματισμού. Επιστρατεύει τα πρωτοκλασάτα στελέχη της που με δηλητηριώδη επιχειρηματολογία προσπαθούν να αντιπαραθέσουν τη νέα γενιά των εργαζομένων με τους πατεράδες και τους παππούδες τους, ώστε να τους καθιστούν υπεύθυνους, γιατί με τις συντάξεις που λαμβάνουν στερούν από τα παιδιά τους τις μελλοντικές τους δικές τους συντάξεις.

Η λέξη ντροπή είναι λίγη!

Χτες το πρωί, ο πρωθυπουργός εξέφρασε "ικανοποίηση για το γεγονός, ότι χθες φτάσαμε στον αριθμό των 17.000 τεστ". Χτες το απόγευμα, μάθαμε μετά την αποκάλυψη των αγωνιστών γιατρών ότι το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ενημέρωσε τις Υγειονομικές Περιφέρειες ότι δεν διαθέτει επαρκή αντιδραστήρια για την εκτέλεση των μοριακών ελέγχων για τον κορονοϊό που ζητούν τα νοσοκομεία!

Δολοφονήθηκε ο Παναγιώτης Καρατζάς

Δολοφονήθηκε, 4/9/1821, κοντά στην Πάτρα από ελληνικό χέρι, ο λαϊκός ηγέτης, αυτός που σήκωσε τη σημαία της επανάστασης του 21, Παναγιώτης Καρατζάς.

Παναγιώτης Καρατζάς, λαϊκός ηγέτης, αυτός που σήκωσε τη σημαία 
της Επανάστασης και όχι ο Π. Πατρών Γερμανός

«Ψέμα, λοιπόν, πως ο Γερμανός ύψωσε πρώτος τη σημαία της Επανάστασης», γράφει ο Γιάννης Κορδάτος στην Ιστορία του. «Τη σημαία την ύψωσε ο Καρατζάς μαζί με τους δικούς του που όλοι τους ανήκανε στη μέση τάξη, στο λαό και όχι στο αρχοντολόγι».

Κερδίζει τις εκλογές ο Σαλβαδόρ Αλιέντε

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος Σαλβαδόρ Αλιέντε συγκεντρώνει, 4/9/1970, το 36,63% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της Χιλής και με την υποστήριξη του υποψηφίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ραντομίρο Τόμιτς (που ήρθε τρίτος με 28,09%) στο Κογκρέσο αναδεικνύεται σε Πρόεδρο της Χιλής.

Ο Κένεντι κλιμακώνει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα ενάντια στην ΕΣΣΔ και την Κούβα


Ο Κένεντι κλιμακώνει, 4/9/1962, την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα ενάντια στην ΕΣΣΔ και την Κούβα, τονίζοντας σε διάγγελμά του ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της σοβιετικής «απειλής» στο δυτικό ημισφαίριο. Τον επόμενο μήνα θα ξεσπάσει η «κρίση των πυραύλων»

Η Κρίση των Πυραύλων