Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Κίνημα της πετσέτας

 
Εμπρός αδέρφια εμπρός με την πετσέτα οδηγό...

Ποιος στέλνει μέλη της Εθνοφυλακής σε παραστρατιωτικά «σεμινάρια» εκτός συνόρων;


Τι δουλειά έχουν ένστολοι εθνοφύλακες σε στρατιωτικές ασκήσεις εκτός Ελλάδας, και μάλιστα με διοργανωτή ευρωπαϊκή παραστρατιωτική οργάνωση; Αυτό το ερώτημα προκύπτει από τη συμμετοχή τεσσάρων εθνοφυλάκων του ΤΕΘ Χανίων τον περασμένο Μάη σε «σχολείο» αλεξιπτωτιστών στη Βουλγαρία, το οποίο οργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών.

Περισσότεροι από 200 εξαθλιωμένοι μετανάστες εντοπίστηκαν στη γέφυρα του Άρδα Ποταμού


Περισσότεροι από 200 μετανάστες, κυρίως γυναικόπαιδα, εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί σε άθλια κατάσταση, στην γέφυρα του Άρδα ποταμού, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Μεταξύ των μεταναστών υπάρχουν βρέφη, γυναίκες σε εγκυμοσύνη, παιδιά με σύνδρομο Down. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι βρίσκονται χωρίς νερό και φαγητό στο σημείο για περίπου τέσσερις μέρες. Οι περισσότεροι δηλώνουν Συριακής καταγωγής. 

«Στρατηγικό βάθος» στις ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις προς όφελος των ευρωατλαντικών σχεδίων


Το «στρατηγικό βάθος» των σχέσεων των δύο χωρών, προς όφελος των αστικών τους τάξεων και των ευρωατλαντικών σχεδιασμών, επαναβεβαίωσαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, οι οποίοι συναντήθηκαν στην Αίγυπτο.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την συνάντηση «σύντομη αλλά παραγωγική», ανακοινώνοντας πως αποφασίστηκε η συγκρότηση ενός Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Αίγυπτο, με την παρουσία πολλών μελών του υπουργικού Συμβουλίου. «Ελπίζουμε ότι το πρώτο τέτοιο Συμβούλιο θα μπορεί να λάβει χώρα στην πατρίδα μας, τους πρώτους μήνες του 2024», είπε.

Υποβαθμίζεται το αξιόχρεο, «σταθερή επιδείνωση» διακρίνει πιστωτικός οίκος


 «Φωτιές» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Μπάιντεν αλλά και σε χρηματοπιστωτικά και άλλα μονοπώλια που συναλλάσσονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης άναψε η επιλογή του οίκου χρηματοπιστωτικής αξιολόγησης «Fitch» να υποβαθμίσει το αξιόχρεο των ΗΠΑ από ΑΑΑ σε ΑΑ+.

Πρόκειται για υποβάθμιση που συμβαίνει για δεύτερη φορά εδώ και μιάμιση δεκαετία, όταν η αμερικανική οικονομία είχε υποβαθμιστεί (στο φόντο της εντεινόμενης καπιταλιστικής κρίσης του 2009) από τον οίκο «Standard and Poor's».

Αρχίζει η περίοδος της μεταξικής φασιστικής δικτατορίας

Ο Γκαίμπελς μαζί με τον Μεταξά

"Ο κύριος Μεταξάς, διά τον οποίον τρέφω ειλικρινή θαυμασμόν, παρέσχεν εις την Ελλάδα τεράστιαν υπηρεσίαν"
(Γκέμπελς) 

Αρχίζει η περίοδος της μεταξικής φασιστικής δικτατορίας.

Κίνδυνος - θάνατος


Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Αραξος, Ανδραβίδα, Στεφανοβίκειο... Μερικές μόνο από τις στρατιωτικές υποδομές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη χώρα μας, που τη μετατρέπουν σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου και σε μαγνήτη κινδύνων.

Πλέον, μετά και τη σχετική τροπολογία του αμερικανικού Κογκρέσου προστίθενται και τα νησιά στα σχέδια των ΗΠΑ για την εγκατάσταση νέων βάσεων. Υπενθυμίζεται ότι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 2018 είχε τεθεί στη συζήτηση η δημιουργία αμερικανικής βάσης στη Σκύρο, και τώρα όπως γράφεται, επανέρχεται μαζί με τη Λήμνο και άλλες περιοχές. Από τότε, και με καθοριστική συμβολή τόσο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε τον ελληνοαμερικανικό διάλογο, όσο και της ΝΔ που τον ολοκλήρωσε με την κατάπτυστη Συμφωνία για τις Βάσεις, γίνεται φανερό ότι ο κατήφορος της εμπλοκής δεν έχει πάτο.

16ωρη εργασία την ημέρα με νόμο ανακοίνωσε ο Αδ. Γεωργιάδης

 
ΜΕ ΒΑΣΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΕ

Την 16ωρη εργασία την ημέρα θα προβλέπει νομοσχέδιο, που είναι ήδη έτοιμο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης με βάση το «ευρωπαϊκό κεκτημένο»!

«Θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζόμενου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες, δηλαδή μπορεί  κάποιος εργαζόμενος να δουλεύει δύο 8ωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι αυτό απολύτως νόμιμο», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας το πρωί της Παρασκευής στον «ΣΚΑΪ»! Μάλιστα, απορημένη η παρουσιάστρια ρώτησε αν πρόκειται για δυο 8ωρα την ίδια ημέρα άρα 16 ώρες την ημέρα και ο υπουργός ευθαρσώς απάντησε «αν το επιθυμεί ναι, δική του είναι η απόφαση όχι δική μου, από δω και μπρος θα του το επιτρέπουμε, σήμερα δεν γίνεται».

Η Ρωσία δηλώνει πως απέκρουσε ουκρανικές επιθέσεις σε Νοβοροσίσκ και Κριμαία


Δύο μη επανδρωμένα σκάφη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας επιχείρησαν να επιτεθούν στη ναυτική βάση στο Νοβοροσίσκ και καταστράφηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, στην πρώτη ουκρανική επίθεση, αφότου ξέσπασε ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, στην ρωσική πόλη, που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια της χώρας.

Κίνδυνος από αποθήκες πυρομαχικών κοντά σε κατοικημένες περιοχές

Ερώτηση

Προς υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα:  Κίνδυνος από αποθήκες πυρομαχικών κοντά σε κατοικημένες περιοχές

 Η πρόσφατη έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου ανέδειξε για πολλοστή φορά την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, ακόμη και σε κρίσιμα για την ασφάλεια κατοικημένων περιοχών και πολιτών θέματα.

«Μόνιμος» στον ΣΥΡΙΖΑ ο απολογητής του δωσιλογισμού


Συνεχίζεται η «λαμπρή» σταδιοδρομία του αντικομμουνιστή Νίκου Μαραντζίδη στον ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι, μετά από επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος στο πλευρό του Αλ. Τσίπρα, τώρα ανέλαβε κεντρικό ρόλο και στο επιτελείο της Ε. Αχτσιόγλου, η οποία διεκδικεί την προεδρία.

Είναι, λοιπόν, ευκαιρία, μετά και τη… μονιμοποίηση του Μαραντζίδη στον ΣΥΡΙΖΑ, να υπενθυμίσουμε τον… λαμπρό και… «αριστερό» βίο αυτού του απολογητή του δωσιλογισμού της περιόδου της κατοχής στη χώρα μας. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 04/08/1789

Λίγες μέρες μετά την έκρηξη της Γαλλικής αστικής Επανάστασης, η Εθνοσυνέλευση εκδίδει διάταγμα σύμφωνα με το οποίο «καταργείται το φεουδαρχικό σύστημα».