Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Αντάμωμα πετρελαιάδων Ηπείρου


Αντάμωμα πετρελαιάδων Ηπείρου για τον καθορισμό της τιμής πώλησης των εξορυσσομένων υδρογονανθράκων.

Αν είχε περάσει ο νόμος για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη πριν από την πανδημία...


Το ξέσπασμα της πανδημίας πριν από σχεδόν τρία χρόνια ξεφτίλισε και εντέλει έτσι φρέναρε προσωρινά τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Ξεμπρόστιασε τους θιασώτες του ιδιωτικού τομέα της Υγείας (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές τους, τον προσκυνούν και επί των ημερών τους τον πριμοδότησαν και τον γιγάντωσαν), του οποίου η... τεράστια «προσφορά» συνοψίζεται στα εξής αποκαλυπτικά στοιχεία:

Τα 13 τεύχη του αντιδικτατορικού περιοδικού «Νέα Φρουρά» που στήνεται και κυκλοφορεί στις Φυλακές Κορυδαλλού


Το γράφουν και το φιλοτεχνούν στο χέρι στελέχη και μέλη της ΚΝΕ

Στη μνήμη του Θανάση Παπαρήγα (1945 - 2002)

Στο δεύτερο μαύρο, κατάμαυρο χρόνο της δικτατορίας, τον Αύγουστο του 1968, παίρνεται η Απόφαση από το ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για την ίδρυση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας. Τον επόμενο μήνα συγκροτείται το πρώτο καθοδηγητικό της όργανο και στις 22 Σεπτέμβρη εκδίδεται το πρώτο παράνομο φύλλο του «Οδηγητή».

Κλοντ Μονέ

Κλοντ Μονέ


 Σαν σήμερα, 14 Νοεμβρίου του 1840 γεννήθηκε στο Παρίσι, ο Όσκαρ Κλοντ Μονέ  από τους σημαντικότερους ζωγράφους και ιδρυτής του ιμπρεσιονισμού.

Το «ιβηρικό» και άλλα ευρωενωσιακά «πρότυπα φτώχειας» του καπιταλισμού


 Ολες οι αστικές δυνάμεις, φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές, ακροδεξιές επιχειρούν να εμφανίσουν την αλυσίδα ιμπεριαλιστικών πολέμων, καπιταλιστικών κρίσεων, αντεργατικών μέτρων και αντιλαϊκής διαχείρισης της πανδημίας ως μια παρέκκλιση της καπιταλιστικής κανονικότητας. Επικαλούνται εδώ και χρόνια «έκτακτες καταστάσεις» και κάθε είδους «κρίσεις», που δεν αποτελούν «συμπτώσεις» αλλά συμπτώματα ενός σάπιου, εκμεταλλευτικού συστήματος.

Ολοι «συνεργοί» στο πραγματικό έγκλημα


 ΕΠΙΤΡΟΠΗ PEGA - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Την τελευταία βδομάδα η συζήτηση για τις υποκλοπές «ξαναζεστάθηκε», μέσα από νέες αποκαλύψεις για «λίστες παρακολουθούμενων» και την ίδια στιγμή τον ερχομό της PEGA, της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ερευνά τη χρήση κατασκοπευτικών λογισμικών.

Ολοταχώς προς γιγάντωση ως ο «σημαντικότερος κόμβος του ΝΑΤΟ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη»


Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν τα σχέδια κυβέρνησης και ΝΑΤΟ για την Αλεξανδρούπολη, την ώρα που συνεχίζονται οι ανοιχτές παραδοχές για την υποστήριξη που παρέχει σε πολεμικές επιχειρήσεις του ευρωατλαντικού άξονα ενάντια στη Ρωσία, με την περιοχή και τη χώρα ολόκληρη να μπαίνουν όλο και βαθύτερα στο στόχαστρο των ανταγωνισμών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 14/11/1765

Γεννιέται ο Αμερικανός μηχανικός Ρόμπερτ Φούλτον, εφευρέτης του πρώτου ατμοκίνητου πλοίου και του πρώτου υποβρυχίου.

14/11/1831

Πεθαίνει ο Γερμανός ιδεαλιστής φιλόσοφος Γκέοργκ Βίλχελμ Φρίντριχ Χέγκελ.