Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ

Η χορωδία του Κόκκινου Στρατού τραγουδά για την Ελληνική Επανάσταση

"Ετσι αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της με την καρδιά μας και με το αίμα μας"

 

Απολογία Νίκου Μπελογιάννη

«... Κατατέθηκε εδώ πέρα ότι κάθε κομμουνιστής είναι κατάσκοπος, ότι οι κομμουνιστές δεν είναι Ελληνες, ότι το ΚΚΕ δεν είναι ελληνικό. Νομίζω ότι ο πατριωτισμός ενός κόμματος δεν κρίνεται απ' τα λόγια, (...) ο πατριωτισμός ενός κόμματος ή και ατόμων ακόμα κρίνεται όταν κινδυνεύει η ανεξαρτησία, η ελευθερία και η ακεραιότητα της Πατρίδας μας. (...) 

Το έγκλημα που γίνεται στην Υγεία, στο βωμό του κέρδους, ούτε ξεχνιέται ούτε παραγράφεται


Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Παρακολουθώντας από το πρωί τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή μου ήρθε στο νου ένα ποίημα σουρεαλιστικό, που λέγαμε στα παιδικά μας χρόνια πολύ παλιά.

Σήμερα η Μέρα Παλαιστινιακής Γης


Φόρο τιμής στη Μέρα Παλαιστινιακής Γης αποτίουν σήμερα οι Παλαιστίνιοι, με αφορμή την 45η επέτειο από τις 30/3/1976, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν έξι Παλαιστίνιους που διαμαρτύρονταν για την απαλλοτρίωση χιλιάδων στρεμμάτων παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ.

Προσήλωση ΕΕ και κυβέρνησης στη μετατροπή των νησιών σε απέραντη φυλακή ψυχών


Η επίσκεψη της Επιτρόπου της ΕΕ Ι. Γιόχανσον σε Λέσβο και Σάμο, οι συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά και οι δηλώσεις που ακολούθησαν, επιβεβαιώνουν την προσήλωση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης στη μετατροπή των νησιών του Αιγαίου σε μια απέραντη φυλακή ψυχών της ΕΕ.

Δεν μπορεί να μιλά η κυβέρνηση για έκτακτη κατάσταση, έναν χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας


Στην αναφορά που κατέθεσε η ΟΕΝΓΕ στις 23 Μάρτη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με τα προβλήματα από την έξαρση του τρίτου κύματος της πανδημίας αναφέρθηκε η Αφροδίτη Ρέτζιου πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης 30 Μάρτη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

«Μ' ένα γαρύφαλλο ξεκλείδωσε όλη την αθανασία. Μ' ένα χαμόγελο έλαμψε τον κόσμο για να μη νυχτώνει»

 


Ηταν πολλοί, όλοι τους άνθρωποι «απλοί σαν τα δέντρα μπροστά στον ήλιο»1.

Τα ονόματα ορισμένων τα γνωρίζουμε, τα τραγουδάμε, μα για πολλούς δεν θα ακούσουμε, δεν θα μάθουμε ποτέ.

Ολοι τους, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ που δώσαν τη ζωή τους για να ξημερώσουν «καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο», για έναν κόσμο «στο μπόι των ονείρων, στο μπόι των ανθρώπων».

Τώρα και ... «αυτοδιάγνωση»


Τα περιβόητα «self tests», που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως βασικό εργαλείο διαχείρισης της πανδημίας στο «τελευταίο μίλι προς την κανονικότητα», όπως λέει, είναι πειστήριο της εγκληματικής πολιτικής που φορτώνει στην «ατομική ευθύνη» ακόμα και τη διάγνωση της νόσου! Στην πραγματικότητα, και με αυτό το μέτρο, το κράτος απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη για ολοκληρωμένο σχεδιασμό της επιδημιολογικής καταγραφής και επίβλεψης.

Ασθενείς πεθαίνουν, περιμένοντας μάταια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ


«Μάχη χαρακωμάτων» διεξάγεται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ιδίως της Αττικής, για να βρεθεί ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Kαθολική συμμετοχή στην σημερινή απεργία και συγκέντρωση των εργαζομένων της «Edilmac»


Με καθολική συμμετοχή στην σημερινή απεργία και συγκέντρωση στην πύλη του Μεταλλείου της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής οι εργαζόμενοι της «Edilmac» (εργολαβική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο μεταλλείο για λογαριασμό της «Ελληνικός Χρυσός», απαντούν αποφασιστικά στην επίθεση της εργοδοσίας στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ) και τη δράση του, διεκδικώντας ταυτόχρονα και τα δικαιώματά τους. 

Άμεση καταβολή της αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: Άμεση καταβολή της αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού σε όλους όλους του δικαιούχους εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου

Η αλήθεια πίσω από το «σκάνδαλο Cisco»


Η συζήτηση γύρω από την σύμβαση του υπουργείου Παιδείας με την αμερικανική εταιρεία «Cisco» για την τηλεκπαίδευση γέννησε μεγάλα ερωτήματα και ανησυχία σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, ευρύτερα στο λαό και τη νεολαία. Συλλέγονται μαζικά δεδομένα τόσων εργαζομένων, ανήλικων παιδιών, τόσο μεγάλου μέρους του πληθυσμού; Ποιοι και πώς τα επεξεργάζονται και για ποιους σκοπούς; Τι προβλέπει η περιβόητη σύμβαση και ποιες οι ευθύνες της κυβέρνησης;

Μια μέρα σαν τη σημερινή


30/03/1896

Πεθαίνει ο πολιτικός και Πρωθυπουργός της Ελλάδας Χαρίλαος Τρικούπης.

30/03/1943

Συνέρχεται η πρώτη Πανηπειρωτική Συνδιάσκεψη ανταρτών και συγκροτείται το Στρατηγείο Ηπείρου του ΕΛΑΣ με τα Αρχηγεία: Τζουμέρκων, Γκραμπάλας - Καλαμά Σουλίου.