Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Ελληνοφρένεια

 Καλή Χρονιά

Ο Γ. Ρίτσος ήταν υποψήφιος για το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1971


Αυτές τις μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα των υποψηφίων για το Νόμπελ Λογοτεχνίας του 1971, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο δικός μας, ο Έλληνας κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος.

Ανοσία της Αγέλης – Ο κύβος ερρίφθη!


Ανοσία της Αγέλης – Ο κύβος ερρίφθη!

Μέχρι εδώ η τακτική τους ήταν “όποιος κολλήσει – κόλλησε κι όποιος αρρωστήσει – αρρώστησε”.

Πλέον ακόμα και αυτή η συμπεριφορά έχει κατρακυλήσει στο αθλιοδέστερο της “αριστείας”. Τώρα πλέον η γραμμή τους είναι αυτή: “Ολοι να κολλήσετε, κι όσοι αρρωστήσετε – αρρωστήσατε κι όσοι ζήσατε – ζήσατε”!

Ο Kινέζος πρόεδρος χαιρετίζει τα «ισχυρά μέτρα» εναντίον των διαδηλωτών

Ο πρόεδρος της Κίνας χαρακτήρισε σήμερα «πολύ υπεύθυνη» την αιματηρή καταστολή των διαδηλωτών στο Καζακστάν, σε μήνυμα που απηύθυνε στον πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ, μετέδωσαν τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Τα κυβερνητικά μέτρα συνιστούν έμμεσες επιδοτήσεις προς τις ενεργειακές επιχειρήσεις


Τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να ανακουφίσει τα λαϊκά νοικοκυριά από την κατάργηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια, που από την πρώτη στιγμή έχει προτείνει το ΚΚΕ.

Τα νέα ψίχουλα των ελάχιστων ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες αυξήσεις, ως συνέπεια της πολιτικής της "απελευθέρωσης της ενέργειας", της "πράσινης ανάπτυξης" και της απολιγνιτοποίησης, οδηγώντας τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά να ζουν σε καθεστώς δραματικής ενεργειακής φτώχειας.

Πολύ πίσω από τις ανάγκες τα μέτρα της κυβέρνησης για τα σχολεία


«Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία, χωρίς τεράστιες διαφορές από όταν έκλεισαν, και με έξαρση της πανδημίας. Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες και την αγωνία χιλιάδων γονέων και μαθητών»
, επισήμανε ο Παναγιώτης Κατηφές πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Real FM», σήμερα Παρασκευή 7 Γενάρη.

Ένα ανθρωπάκι στον Αϊ – Στράτη


Ακούστε κύριε Μητσοτάκη και μην ταράζεστε. Ο Αϊ - Στράτης δεν ήταν «τοπόσημο διχασμού». Ήταν τόπος εξορίας και βασανιστηρίων από τα καθεστώτα των πολιτικών προγόνων των Μητσοτάκηδων.

Ναπολέων Λαπαθιώτης


Σαν σήμερα 7 Ιανουαρίου 1944 πέθανε ο Ναπολέων Λαπαθιώτης (Γεννήθηκε 31 Οκτωβρίου 1888). Όπως έγραψε ο Τάσος Βουρνάς, στην περίπτωση του Λαπαθιώτη υπήρχε ένα διχασμός ανάμεσα σε μια λεηλατημένη ζωή.

«Κλειδώνουν» αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για το Ταμείο Ανάκαμψης


Βδομάδα που αρχίζουν να «κλειδώνουν» τα αντιλαϊκά μέτρα της ενισχυμένης εποπτείας, τα οποία ενσωματώθηκαν στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι η επόμενη. Την Τρίτη 11 Γενάρη ξεκινά η προεργασία σχετικά με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα στο πλαίσιο του 13ου κύκλου ενισχυμένης εποπτείας, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ενώ στις 25 Γενάρη θα ακολουθήσουν μέσω τηλεδιασκέψεων οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της ΕΕ.

Η πανδημία αναδεικνύει ξανά τις τραγικές επιπτώσεις της εμπορευματοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης


Ο
ι αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση, η λειτουργία της με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια θα έχουν τραγικές επιπτώσεις στις παροχές Υγείας αλλά και Πρόνοιας. Είναι μια εξέλιξη πολύ σοβαρή που φέρνει ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο σύνολό τους.

Να αποσυρθεί η απαράδεκτη εγκύκλιος περικοπής των συντάξεων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εγκύκλιος του υφυπουργού εργασίας κ. Τσακλόγλου, που εκδόθηκε παραμονή πρωτοχρονιάς, σαν συνέχεια της «φιλανθρωπικής» πράξης της κυβέρνησης και της χορήγησης του μερίσματος των 250 ευρώ σε μερίδα χαμηλοσυνταξιούχων, μας θυμίζει την ρύση του αρχαίου μάντη «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας».

Σαν πρόβατα στη σφαγή…

 
Η χώρα βρίσκεται στο έλεος την πανδημίας. Γύρω μας ο κλοιός στενεύει ασφυκτικά. Οι ουρές στα φαρμακεία για rapid test και στα διαγνωστικά κέντρα για PCR είναι ατελείωτες. Η κατάσταση στα νοσοκομεία μας θυμίζει ξανά καιρό πολέμου. Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 43.386 νέα κρούσματα και 628 διασωληνωμένοι. Παράλληλα 62 ακόμη συνάνθρωποί μας έχασαν τη μάχη για τη ζωή.

Αισχρά και επικίνδυνα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του υπ. Υγείας


Τα πρωτόκολλα που έχουν εκδοθεί από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας είναι  επικίνδυνα, γιατί δεν στηρίζονται σε κάποια στέρεα επιστημονική γνώση επισήμανε ο Φώτης Τουλγαρίδης, καρδιολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μιλώντας στην τηλεόραση του «MEGA».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


07/01/1826

Ο ελληνικός επαναστατικός στόλος σπάει τον κλοιό του οθωμανικού και μεταφέρει πολύτιμα πολεμοφόδια στο πολιορκημένο Μεσολόγγι.

07/01/1828

Ο Ιωάννης Καποδίστριας φτάνει στο Ναύπλιο και αναλαμβάνει πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας.