Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Το σύστηνα υγείας στην ένοπλη ταξική αναμέτρηση1946 - 1949


Ένα σύστηµα υγείας στον ελληνικό εμφύλιο 1946 - 49.
 
Η παροχή υπηρεσιών υγείας αποτελεί κύρια υποχρέωση κάθε κεντρικής διοίκησης – εξουσίας και καταγράφεται ως προτεραιότητα της οργανωμένης κοινωνίας ακόμη και σε συνθήκες κοινωνικής εξέγερσης. 

Συλλαλητήρια ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό


Πανεργατικά συλλαλητήρια

«18 Δεκέμβρη - Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη. Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι»

«18 Δεκέμβρη - Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη. Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», αναφέρει το ΠΑΜΕ, σε τετρασέλιδο φυλλάδιό του σε 3 γλώσσες. Το φυλλάδιο κυκλοφορεί στην αγγλική, μπαγκλαντέζικη και πακιστανική γλώσσα.

Πεθαίνει ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης


 Σαν σήμερα 16 Δεκεμβρίου 1974 πεθαίνει ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης. 

 Η κηδεία του έγινε στις 18 Δεκέμβρη του 1974 στο Α’ Νεκροταφείο. Λαοθάλασσα συνόδευσε τον οδηγητή, τον ποιητή της εργατιάς στην τελευταία του κατοικία.

Η πραγματική αιτία


Δύο χρόνια έχουν περάσει από το ξέσπασμα της πανδημίας, τα θύματα έφτασαν τα 20.000, αλλά η συζήτηση ξεκινάει κάθε φορά από την αρχή: Ποιος φταίει για το γεγονός ότι κάθε πανδημικό κύμα είναι πιο φονικό από το προηγούμενο; Υπάρχει δυνατότητα να προστατευτεί ο λαός και να σωθούν ζωές; Χρειάζεται ενίσχυση το δημόσιο σύστημα Υγείας; Χρειάζονται περισσότερες ΜΕΘ;

Η θέση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στα Μεταλλεία Κασσάνδρας


ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΑΕΔ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.

Η κλιμάκωση της επίθεσης της ¨Ελληνικός Χρυσός¨ και των άλλων εταιρειών στα μεταλλεία στα εργασιακά δικαιώματα, στα  κεκτημένα και στις θέσεις εργασίας όλων των μεταλλωρύχων εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους πολύχρωμους «θιασιώτες» του καπιταλιστικού μονόδρομου οδηγώντας σε όλο και μεγαλύτερες θυσίες το λαό και τους μεταλλωρύχους

Η «Όμικρον» εξαπλώνεται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή

 
Καμία παραλλαγή του κορονοϊού που προκαλεί την Covid-19 δεν διαδόθηκε τόσο γρήγορα όσο η «Όμικρον», σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που εκτιμά ότι το στέλεχος αυτό βρίσκεται πλέον σε όλες τις χώρες.

Απαράδεκτος εσωτερικός κανονισμός εργασίας της εταιρείας «Jumbo»


Ερώτηση

Προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: Απαράδεκτος εσωτερικός κανονισμός εργασίας της εταιρείας «Jumbo»

Τερατογένεση


Τις τελευταίες μέρες αποκαλύφτηκε ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, συμπαρουσιαστής της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα», έχει επανειλημμένα, με βάση όσα καταγγέλλονται, προβεί σε δημοσιοποίηση φωτογραφιών και βίντεο από προσωπικές στιγμές γυναικών και κοριτσιών χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Για τις πράξεις του συγκεκριμένου δεν χωράνε λόγια. Μόνο οργή.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


16/12/1497

Ο Πορτογάλος θαλασσοπόρος εξερευνητής Βάσκο Ντα Γκάμα περνά το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας. Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που διέπλευσε από το νότιο άκρο της αφρικανικής ηπείρου.