Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Χρήσιμες εκλογικές οδηγίες

 

Απαγόρευση της Κόκκινης Σημαίας και του τραγουδιού «Ιερός Πόλεμος» στην επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών


Σε μια προκλητική απόφαση προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Βερολίνου απαγορεύοντας στις 8 και 9 Μάη στα τρία εμβληματικά μνημεία του Κόκκινου Στρατού, στο Τρέπτοουερ Παρκ, στο Τιεργκάρντεν και στο Πάνκοου, τη χρήση της σημαίας και του εθνόσημου της ΕΣΣΔ.

Δυνατό ΚΚΕ, δυνατοί αγώνες για τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων

 
Αυτοί υπηρετούν την καπιταλιστική βαρβαρότητα

Το παραστατικό σύνθημα του ΚΚΕ «Μόνοι τους και όλοι μας» επιβεβαιώνεται και στο ζήτημα του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού, στην άδικη πολιτική σε βάρος των χιλιάδων κατατρεγμένων από την εξαθλίωση και τον πόλεμο.

Δυνατό ΚΚΕ για σταθερή και δυνατή φωνή του λαού


Το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα που θα εφαρμόσει μία αντιλαϊκή πολιτική, δεν μπορεί να στηρίξει κάτι που αντιπαλεύει, το καπιταλιστικό σύστημα, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Αγγελίδης, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στον Βόρειο Τομέα Αθήνας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha Radio 9,89» το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Μάη, απαντώντας στα σενάρια περί συνεργασιών ή ανοχής σε μία κυβέρνηση.

«Δεν θα κερδίζαμε εμείς τον πόλεμο αν δεν υπήρχε η ατσαλένια δύναμή μας, το Κόμμα»


Εβδομήντα οχτώ χρόνια συμπληρώνονται από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

«Ωρα 12 ακριβώς μπήκαμε στην αίθουσα. Αρχιζε η 9 Μαΐου 1945...

Στα στενόμακρα τραπέζια της αίθουσας, που ήταν καλυμμένα με πράσινη τσόχα, κάθισαν οι στρατηγοί του Κόκκινου Στρατού, τα στρατεύματα των οποίων συνέτριψαν σε συντομότατο χρονικό διάστημα την άμυνα του Βερολίνου και ανάγκασαν τον εχθρό να καταθέσει τα όπλα. Εδώ παραβρίσκονταν πολυάριθμοι Σοβιετικοί και ξένοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ.

Γκυστάβ Φλωμπέρ


 Ο συγγραφέας βρέθηκε στο εδώλιο για την «Μαντάμ Μποβαρύ» — κλασικό πλέον έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μία αναδρομή με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννησή του.

«Αντισυστημικά» κόμματα στην υπηρεσία του συστήματος


Μεγάλη συζήτηση γίνεται αυτήν την προεκλογική περίοδο για το ποιος είναι «αντισυστημικός» και ποιος όχι. Δεν υπάρχει κόμμα που να μη διεκδικεί κάποιο είδος «αντισυστημικότητας», ή αντίστροφα να μην τη χρησιμοποιεί ως φόβητρο για να μαζέψει ψήφους.

«Το κόστος ενός νεογνού…»


Στον πυρήνα της ιατρικής επιστήμης - δεδομένης αυτής ως βαθιά κοινωνικής διαδικασίας - βρίσκεται η αλληλεπίδραση του γιατρού και του πάσχοντος ανθρώπου.

Ο δεύτερος αναζητά βοήθεια, πολλές φορές με διακύβευμα τη ζωή του και ο πρώτος στύβει το μυαλό του για να επιτύχει ίαση αξιοποιώντας όλα ανεξαιρέτως τα όπλα που έχει στη διάθεσή του (θεωρητική γνώση, υλικοτεχνική υποδομή, φαρμακευτική και πολλά άλλα).

«Στις εκλογές ο λαός θα τιμωρήσει τους ψεύτες και τους κλέφτες»

 ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

Αν με κάποιο μαγικό τρόπο ο Κώστας Τριανταφυλλίδης ζούσε στη δεκαετία του '30, μπορεί και να συμμετείχε ή στην «Ξακουστή Τετράδα του Πειραιά», τη θρυλική παρέα των Περιστέρη, Βαμβακάρη, Μπάτη, Παγιουμτζή και Δελιά ή και στη «Σμυρναίικη Κομπανία». Εκεί, θα βρισκόταν σίγουρα να τραγουδάει μαζί τους, μπροστά σε ρεμπέτες και σε πρόσφυγες. Αν πάλι ζούσε στη δεκαετία του '50, θα γινόταν σίγουρα το μήλο της έριδας ανάμεσα στην Νίνου και την Γκρέυ, που θα τον διεκδικούσε η καθεμιά δίπλα της στο πάλκο.

Κάνουμε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ

Είκοσι περίπου μέρες απομένουν μέχρι τις εκλογές της Κυριακής 21ης Μάη. Σ' αυτό το χρονικό διάστημα, η πολιτική μάχη που καλούμαστε να δίνουμε καθημερινά όλοι εμείς, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, κάνοντας τη νύχτα μέρα, θα κορυφωθεί, για να δούμε το Κόμμα μας να βγαίνει ακόμα πιο δυνατό, πιο αποτελεσματικό, πραγματικό στήριγμα κι ελπίδα στα συσσωρευμένα προβλήματα, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που αντιμετωπίζουν η εργατική τάξη, ο λαός, η νεολαία.

Αντικομμουνιστικά Αντίμετρα

Σ' αυτές τις εκλογές το ευρωNATOικό αστικό σύστημα έχει κατεβάσει το βαρύ του πυροβολικό, όχι σε επίπεδο προσώπων ή κομμάτων, αλλά ιδεολογικών παραπλανητικών βλημάτων. Το θέμα είναι περίπλοκο, πολιτικά ευαίσθητο και εξαιρετικά επικίνδυνο επικοινωνιακά. Δεν τους νοιάζει ποιος θα βγει, με ποια σύνθεση, αλλά ποιος θα υπηρετεί καλύτερα τα σχέδιά τους, και δεν δυσκολεύεται όπως αν έχει απέναντί του έναν ισχυρό κομμουνιστή. Ετσι με σεξ, μαχαιρώματα από πιτσιρικάδες, επικίνδυνα παιχνίδια με τις καινοτομίες του ίντερνετ, θέλουν τους γονείς να θεωρούν κακό ο νέος να μπλέκει με τα πορνό, αλλά καλό να βγάζει λεφτά απ' τα κρυπτονομίσματα, και να μη δυσαρεστεί το αφεντικό που του χάρισε μια θέση στο μπαρ το εξωτικό, οπότε και χαλάλι του που δεν θα ψηφίσει.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
08/05/1821

Η Μάχη της Γραβιάς. Οι ελληνικές δυνάμεις υπό τον Οδυσσέα Ανδρούτσο νικούν τις τουρκικές υπό τον Ομέρ Βρυώνη. Επαναστατικές κινήσεις γίνονται και στην Εύβοια.