Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

"Πρωτοχρονιάτικο"


 ...Την προσευκή τους κάνανε τα πράματα ν’ αλλάξουν

να ξεπροβάλουν οι κυράδες του Δεκαημέρου

χωρίς καπίστρι και λουρί, πολλές μαζί… (φυλάξου

τα πισινά του μουλαριού τα μπρος του καλογέρου!)

Φωτιά στο άδικο φωτιά...

 
Άιντε παιδιά, άιντε παιδιά,

άιντε τα χέρια μας κουπιά.

Σκυτάλη


 Στην ορκωμοσία του σοσιαλδημοκράτη Λούλα, νέου Προέδρου της Βραζιλίας, ανακοίνωσε ότι θα παρευρεθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή «μαζί με άλλους ηγέτες από όλο τον κόσμο». Δεν ξέρουμε αν ανάμεσα σ' αυτούς θα είναι και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, που επίσης χαιρέτισε την εκλογή του Λούλα, όπως και ο Γάλλος Μακρόν.

Ευχές με φωτογραφίες από το διαδίκτυο

 Ευχές από το διαδίκτυο

Ρήγας Γκόλφης


 Ο Ρήγας Γκόλφης, που το πραγματικό του όνομα είναι Δημήτρης Δημητριάδης, γεννήθηκε στο Μεσολόγγι στις 21 Γενάρη 1866 και πέθανε στην Αθήνα 1 Γενάρη 1958. 

Μαρία Αλκαίου


 Η Μαρία Αλκαίου ήταν κόρη των διακεκριμένων ηθοποιών Νίκου Παπαγεωργίου και Σαπφούς Αλκαίου. Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή σε ηλικία πέντε ετών στον θίασο της Κυβέλης, που ήταν μάλιστα και νονά της. Αργότερα σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού και το 1934 έγινε μέλος του ΣΕΗ. Ο πρώτος της ρόλος ήταν η Λανάρω στον «Βασιλικό» του Αντ. Μάτεσι στο Εθνικό το 1935, όπου έπαιξε μαζί με τους γονείς της. 

Χρονιά αναβάθμισης της εμπλοκής το 2022


Χρονιά αναβάθμισης της εμπλοκής της χώρας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς αποτέλεσε το 2022 με μια σειρά από χαρακτηριστικούς σταθμούς, αποτυπώνοντας στην πράξη την πρεμούρα της ντόπιας αστικής τάξης να παίξει «στα γεμάτα» στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους διαύλους, για μερίδιο από την καπιταλιστική λεία της ευρύτερης περιοχής, βυθίζοντας τον λαό σε μια δίνη ανυπολόγιστων κινδύνων.

Το 2023 ας γίνουν επιτέλους τα σκοτάδια, φως!..


Να καταμετρηθούμε και να'μαστε όλοι, να μετρηθούμε και να'μαστε επαρκείς, να αναμετρηθούμε και να'μαστε νικητές.

Μηνύματα για τη Νέα Χρονιά


Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά! Το 2023 να ανατείλει πιο ελπιδοφόρο. Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να παρέμβει στις εξελίξεις, να γίνει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής αυτών των εξελίξεων με τους αγώνες του. 

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό!


 Ευτυχισμένο το 2023 - Με υγεία και δύναμη! Με πίστη στο δίκιο του, με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στη δύναμη της οργάνωσης, του αγώνα και της αλληλεγγύης, με ένα ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα και ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, ο λαός μπορεί να παρέμβει αποφασιστικά στις εξελίξεις, να βάλει στο επίκεντρο της διεκδίκησης τις δικές του ανάγκες, κόντρα στην αντιλαϊκή στρατηγική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κεφαλαίου. 

Ο Καζαμίας του 1961


«Δρόμοι της Ειρήνης» 61+ χρόνια πριν _Ξεφυλλίζοντας…

Ο Μποστ κυριολεκτικά ζωγραφίζει "ανεμολάμνοντας" με τη γνωστή, ανεπανάληπτη πένα του

Πίπτει λιμός εις την Κίνα, απο­θνήσκουν 50.000.000 — 60.000, 000 άνθρωποι, και ό Μάο - Τσέ - Τούγκ παρακαλεί τούς Έλληνας να πάρουν τα πραμματάκια τους και να πάνε στην πατρίδα τους, κι άμα περάση τό κακό ξανάρχονται.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 01/01/1801

Τίθενται σε ισχύ οι «Νόμοι της Ένωσης» από τους οποίους προκύπτει το Ηνωμένο Βασίλειο της Βρετανίας και της Ιρλανδίας.

Καλή Αγωνιστική Χρονιά


Για να μείνουν στα χαρτιά οι νόμοι που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους!

Για να βάλουμε πλώρη προς μια άλλη κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών!