Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Εχει περάσει σε άλλο επίπεδο ο Πελέ


Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων ξεκινά «Μαθήματα Αυτοπροστασίας για Γυναίκες» δωρεάν, τα οποία βασίζονται σε τεχνικές των πολεμικών τεχνών. Κατά τη διάρκειά τους, οι συμμετέχουσες θα εξασκούνται σε τεχνικές πολεμικών τεχνών, μυϊκής ενδυνάμωσης και επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με ειδικούς σχετικά με το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας στο στενό ή γειτονικό περιβάλλον, του τρόπου αντίδρασης απέναντι στα φαινόμενα της σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και για τη γυναικεία αυτοεκτίμηση. Στόχος του προγράμματος είναι πρωτίστως η διαμόρφωση ενός δικτύου γυναικών που θα επικοινωνούν, θα μοιράζονται, θα ενεργοποιούνται, θα διεκδικούν και θα αντιστέκονται.

Το ντοκιμαντέρ για την Παρισινή Κομμούνα

 

Σημερα, παραμονή της έναρξης των τριήμερων εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα, θα βγήκε στον «αέρα» το ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ για τα 150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα

Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη Ναυπηγοεπισκευή


Με πολύμηνο αγώνα οι ναυτεργάτες κατάφεραν αυξήσεις στα ημερομίσθια και κατοχύρωση κατακτήσεων

Τον αγώνα των μεταλλεργατών στη Ναυπηγοεπισκευή, που οδήγησε στην υπογραφή νέας ΣΣΕ Ναυπηγοεπισκευαστικών Εργασιών, χαιρετίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Συλλαλητήριο εργατικών σωματείων

 
Στις 28/07/2021 η εταιρεία “EDILMAC” (εργολάβος της “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” στο μεταλλείο Ολυμπιάδας Χαλκιδικής) προχώρησε στην απόλυση του Τζανετή Νίκου, προέδρου του ΣΕΜΛΑ, ο οποίος εργαζόταν στην εταιρεία με την ειδικότητα του Τεχνικού Ασφαλείας. Από τη θέση του ανέδειξε τα ελλιπή μέτρα Υγείας και Ασφάλειας -που υπάρχουν ακόμη και σήμερα- στο μεταλλείο και πάλεψε να επιλυθούν. Όμως, ούτε η “EDILMAC”, ούτε η “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” υλοποίησαν κάποιο από τα μέτρα.

Ο πακτωλός του Ταμείου Ανάπτυξης είναι για μεγάλες επιχειρήσεις, όχι για αυτοαπασχολούμενους


Μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός να επιχείρησαν να εμφανιστούν ως σωτήρες της "μεσαίας τάξης" και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στη ΔΕΘ, όμως, "πριν αλέκτορα φωνήσαι...", ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης φρόντισε να ξεδιαλύνει τυχόν αυταπάτες και να ξεκαθαρίσει ότι ο πακτωλός χρημάτων του Ταμείου Ανάπτυξης προορίζεται για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και όχι για τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Αυξάνονται οι ΝΑΤΟικές υποδομές στη χώρα και οι κίνδυνοι για τον λαό


ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Συνεχίζοντας να ενισχύει τις ΝΑΤΟικές υποδομές στη χώρα για λογαριασμό της γεωστρατηγικής αναβάθμισης που θέλει η εγχώρια αστική τάξη, διεκδικώντας το δικό της μερτικό από το μοίρασμα της λείας των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και επεμβάσεων, χτες η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε τη διαδικασία για την επικύρωση και επίσημα - δηλαδή με την ψήφο της Βουλής - του Κέντρου Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Αμυνας (IAMD CoE - Integrated Air and Missile Defense Centre of Excellence), με έδρα τα Χανιά.

"e-food": Κοκκίνισε ολόκληρη η Ελλάδα

Απάντησαν στους εκβιασμούς της «e-food» με μοτοπορείες σε όλη τη χώρα

Με μαζικές κινητοποιήσεις, μοτο-πορείες και στάση εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι διανομείς της «e-food» και οι υπόλοιποι ντελιβεράδες στον πρόσφατο εκβιασμό της εργοδοσίας για τη μετατροπή των σχέσεων εργασίας τους σε freelancers, χωρίς ασφάλιση από την εταιρεία. Εκτός από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, μεγάλες κινητοποιήσεις γίνονται σε αρκετές πόλεις.

Η νέα μάχη των Θερμοπυλών

Λόχος του Λοκρού (ΙΙ/36 Τάγματος)


Στις 21 Σεπτέμβρη του 1943, στις απαρχές της Αντίστασης, ένα γερμανικό τμήμα που ερχόταν απ’ την Λαμία συγκρούσθηκε κοντά στα στενά των Θερμοπυλών, με μερικούς εφεδροΕΛΑΣίτες.


Τα νέα έφτασαν στο 2/36 Τάγμα του ΕΛΑΣ, ο διοικητής ίλαρχος Αλ. Μυλωνάς, γνωρίζοντας ότι οι Γερμανοί θα ανταπέδιδαν το κτύπημα, αποφάσισε να περιμένει την γερμανική επίθεση στα στενά.

Να βάλει ο λαός τη σφραγίδα του


Παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν, από τη ΔΕΘ, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ να παρουσιάσουν τις «μεγάλες διαφορές» και τους «διαφορετικούς κόσμους» που εκπροσωπεί τάχα η πολιτική τους, η αλήθεια δεν κρύβεται: Πίσω από τις κορόνες, τους διαξιφισμούς και τα συνθήματα, κοινό τους πρόγραμμα είναι η «πράσινη ανάπτυξη» και τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ. Δηλαδή, η στρατηγική για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, ενάντια στον λαό και τις ανάγκες του.

Πολιτιστική ανάσα και μια μεγάλη διαδήλωση


Οι τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που ξεκινάνε αύριο στην Αθήνα, «πέρα από πολιτιστική ανάσα θα είναι μια μεγάλη διαδήλωση, ένα μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού», τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra».

«Εξορθολογισμός» με λουκέτα, συγχωνεύσεις και «κόφτες» στο δημόσιο σύστημα Υγείας


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «ΝΕΟ ΕΣΥ»
 
Περαιτέρω προσαρμογή του ΕΟΠΥΥ στα κριτήρια «κόστους - οφέλους», ώστε να λειτουργεί σαν «ασφαλιστική εταιρεία», «αναδιοργάνωση του χάρτη των νοσοκομείων», με πιο «ενεργό ρόλο» του ιδιωτικού τομέα και προώθηση των ΣΔΙΤ, μίνιμουμ και «φθηνές» παροχές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας: Αυτά είναι μερικά από τα συστατικά του «νέου ΕΣΥ», εκείνα δηλαδή που εδώ και έναν χρόνο συνθέτουν τον εφιάλτη της εξάπλωσης της πανδημίας και της κατάρρευσης των εμπορευματοποιημένων συστημάτων Υγείας όπου Γης, σύμφωνα με τα όσα είπε προχτές ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης.

«Ανούσιες» οι εκδηλώσεις για τον Μ. Θεοδωράκη – Μελοποίησε «έργα μαρξιστών ποιητών και νεοεποχιτών»


Η Μητρόπολη Πειραιά, με ένα απερίγραπτο κείμενο, αναφέρεται στην απώλεια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, για να ασκήσει κριτική στον τρόπο που ένας ολόκληρος λαός τον αποχαιρέτισε.

Το κείμενο υπογράφεται από το «Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών» (!) κι έχει τίτλο «Ανησυχητικά φαινόμενα ειδωλοποιήσεως ανθρώπων σπουδαίων κατά κόσμον». Ολόκληρο το κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Πειραιά εδώ.

Οι εκβιασμοί της «e-food» δεν θα περάσουν


«Οι εκβιασμοί της "e-food" δε θα περάσουν» τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ).

Σε spot του καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην τετράωρη στάση εργασίας σήμερα, από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, από όπου θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


22/09/1791

Γεννιέται ο Βρετανός χημικός και φυσικός Μάικλ Φαραντέι, του οποίου το όνομα δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της χωρητικότητας πυκνωτή.

22/09/1792

Πρώτη μέρα του νέου ημερολογίου της Γαλλικής Δημοκρατίας (1η Βεντεμιέρ του 1ου χρόνου). Ο χρόνος χωριζόταν σε 12 μήνες. Κάθε μήνας σε τρία δεκαήμερα, με εξαίρεση το τελευταίο τμήμα του 12ου μήνα, που είχε 12 ή 16 (τα δίσεκτα χρόνια) μέρες.