Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Διαδήλωση στην ΕΣΣΔ

Διαδήλωση στην ΕΣΣΔ το 1979

Βίνσεντ Βαν Γκογκ

 
Στις 30 Μαρτίου 1853 γεννιέται ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Ολλανδός, από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών.

Αφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην εξέλιξη των εικαστικών τεχνών, ενώ άσκησε βαθύτατη επιρροή στους εξπρεσιονιστές.

Ξεκόλλησε μεγάλο κομμάτι λαμαρίνας σε αποθήκη


29/03/2023 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Πριν λίγες μέρες σε αποθήκη καταστήματος της εταιρείας ξεκόλλησε απ’  τη σκουριά ένα μεγάλο κομμάτι λαμαρίνας. Από καθαρή τύχη και μόνο δεν  τραυματίστηκε συνάδελφος. Αν πάρουμε υπόψη ότι η λαμαρίνα βρισκόταν πάνω απ’  τα κεφάλια τους μόνο οργή μας προκαλεί το γεγονός ότι τα «μέτρα» που πήρε η  εταιρεία ήταν απλά να συγκολλήσει ξανά την ίδια σκουριασμένη λαμαρίνα.  

Solidarité! Nous sommes avec vous! Αλληλεγγύη!


 Ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία και συζητάμε μαζί του για όσα είδε "από πρώτο χέρι"...

Ανησυχείτε μήπως στις εκλογές εκφραστεί η λαϊκή οργή όπως έγινε με το έγκλημα στα Τέμπη


Τι ακριβώς κάνετε σήμερα, με αυτό το πολυνομοσχέδιο; Επιχειρείτε να κλείσετε μια σειρά από αντιλαϊκές εκκρεμότητες, λίγο πριν κλείσει η βουλή και προκηρυχτούν οι εκλογές της 21ης Μαΐου. Γι αυτό και κάτω από τον προσχηματικό τίτλο “στήριξη των πληγέντων” - πιο σωστά των πληγέντων από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη - στριμώχνονται ένα σωρό άρθρα, άσχετα μεταξύ τους, τα οποία όμως αφορούν σε σοβαρά ζητήματα που πλήττουν διάφορες κατηγορίες εργαζομένων.

Νίκος Μπελογιάννης: «Η ζωή μου συνδέεται με την Ιστορία του ΚΚΕ και τη δράση του»


Η ώρα είναι 3 μετά τα μεσάνυχτα, το ημερολόγιο γράφει 30 Μάρτη 1952. Στις φυλακές της Καλλιθέας επικρατεί νεκρική σιγή. Ακούγονται τα βαριά βήματα του δεσμοφύλακα. Φτάνει στο κελί του Νίκου Μπελογιάννη. Το ξεκλειδώνει, τον ξυπνάει. Δίπλα του στέκει, όπως ένα μακάβριο φάντασμα, ο βασιλικός επίτροπος συνταγματάρχης Αθανασούλης.

Η μόνη βεβαιότητα!


Την ανάγκη της κυβερνητικής «σταθερότητας» απέναντι στις «αβεβαιότητες» της οικονομίας και των διεθνών εξελίξεων προβάλλουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ με την ανακοίνωση των εκλογών. Ο καθένας μάλιστα «δουλεύει» τα δικά του σενάρια για το πώς μπορεί αυτή να επιτευχθεί από την πρώτη Κυριακή και να μην υπάρξει «ακυβερνησία»: Η ΝΔ θέλει ψήφο αυτοδυναμίας, ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση συνεργασίας και το ΠΑΣΟΚ μια καλύτερη θέση σε μια τέτοια κυβέρνηση, είτε με ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ και άλλους.

«Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις» το κέρδος και όσοι το υπηρετούν απέναντι στις ανάγκες του λαού

Στην Ολομέλεια της Βουλής έρχεται σήμερα για συζήτηση και ψήφιση το πολυνομοσχέδιο - παραγγελιά των επιχειρηματικών ομίλων - του υπουργείου Ανάπτυξης με προσχηματικό τίτλο για τα μέτρα στήριξης των θυμάτων του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη. Το νομοσχέδιο, που συζητήθηκε και χτες στην αρμόδια επιτροπή, περιλαμβάνει 132 άρθρα, εκ των οποίων μόλις τα δύο πρώτα αφορούν τα μέτρα ενίσχυσης των οικογενειών των θυμάτων.

«Europe is on Fire»


Δείτε video για τις μεγάλες κινητοποιήσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκές χώρες. Ένα μεγάλο, φουσκωμένο ποτάμι, η οργή του λαού πλημμυρίζει το τελευταίο διάστημα τους δρόμους της Ευρώπης: Στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στη Βρετανία, στην Ελλάδα, στη Γαλλία. Η Ευρώπη φλέγεται...

Προϋπηρεσία


Τι βρήκε να πει ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις μεγάλες κινητοποιήσεις στη Γαλλία; Οτι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να περάσει «δύσκολες μεταρρυθμίσεις» στο Ασφαλιστικό «χωρίς να υπάρξει διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, ένταση, μεγάλη κοινωνική διαμαρτυρία»!

Διπλοί εκβιασμοί, μία επιλογή


Η αναμενόμενη ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον κ. Μητσοτάκη, στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, δεν είχε κάποια ιδιαίτερη πρωτοτυπία. Συνοδεύτηκε από την προσπάθεια εξωραϊσμού της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, μαζί με τις χιλιοειπωμένες δικαιολογίες περί «εξωγενών κρίσεων», που δήθεν «δεν επέτρεψαν να γίνουν όλα όσα έπρεπε». Σε αυτή την ανακοίνωση ξεχώρισε και ο γνωστός εκβιασμός περί «ακυβερνησίας ή σταθερότητας».

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 

30/03/1822

Οι Τούρκοι σφαγιάζουν τους κατοίκους της Χίου, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη.

 Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας στη Χίο