Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Υβρις να αξιοποιείται ο Μάης του '36 για προεκλογική εκστρατεία


 Υποψήφιους βουλευτές των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ φέρνει η συνδικαλιστική ηγεσία του ΕΚΘ να μιλήσουν για τον Μάη του '36

Την ύβρη να αξιοποιείται ο ηρωικός Μάης του '36 για προεκλογική εκστρατεία όσων θέλουν τα σωματεία δεμένα σε κυβερνητικές εναλλαγές καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκη με τις δυνάμεις της «Εργατικής Ενότητας» (συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ).

Τα ... «αντισυστημικά» μαργαριτάρια του ΜέΡΑ25

Δεν προλαβαίνουμε να μετράμε τα «μαργαριτάρια» του ΜέΡΑ25, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι η «πρώτη φορά ρήξη» είναι ένα αποτυχημένο remake της εξαπάτησης που επιχείρησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Μόνο που σήμερα έχουμε 2023 και ο λαός έχει πλέον πείρα...

Εξαρτάται μου λες, εξαρτάται... η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια


Είστε κατά ή υπέρ των μη κρατικών Πανεπιστημίων ρωτήθηκε η υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού και η απάντησή της ήταν ακριβώς αυτό: Εξαρτάται!

Μα αυτό ακριβώς δεν λέει και η Κεραμέως όταν υποστηρίζει ότι πρέπει να μπουν κριτήρια για το ποια ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα αφεθούν ουσιαστικά να κερδοσκοπούν στις πλάτες των νέων και των οικογενειών τους;

Αποσύρονται φάρμακα χαμηλού κόστους, σκευάσματα περνάνε από τη «θετική» στην «αρνητική» λίστα

 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού» των τιμών, δηλαδή των αυξήσεων, που υπερασπίζονται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ

Με την απόσυρση από την αγορά φαρμάκων χαμηλού κόστους έρχεται σταδιακά αντιμέτωπος ο λαός, σε συνέχεια των τραγικών ελλείψεων σε σκευάσματα, οι οποίες επανέρχονται στην ημερήσια διάταξη τους τελευταίους μήνες. Το φάρμακο - εμπόρευμα είναι είτε πανάκριβο είτε δυσεύρετο για τον λαό, αφού η παραγωγή και η διακίνησή του είναι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων, των οποίων τα συμφέροντα θωρακίζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα τελικά τα άδεια ράφια των φαρμακείων.

Για τη δικαίωση των αγώνων της Αριστεράς


Μετά από μια μακροχρόνια κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα στον χώρο της Αριστεράς και του Κοινοβουλίου, τα τελευταία χρόνια ενεργά και συστηματικά παρακολουθώ την πολιτική ζωή και την πορεία της χώρας, όπως και της Αριστεράς. Η ανησυχία μου για τις εξελίξεις είναι μεγάλη.

Κώστας Σωτηρίου


 Ο Κ. Σωτηρίου,  ο μεγάλος παιδαγωγός και αγωνιστής γεννήθηκε στο Μαρκόπουλο Αττικής το 1889 σε περιβάλλον συντηρητικό. Σπούδασε αρχικά στη φιλοσοφική σχολή της Αθήνας και στο διδασκαλείο Μέσης Παιδείας (1912–13) και ύστερα μετεκπαιδεύτηκε στη Ζυρίχη, Λωζάνη και Γενεύη. Οι σπουδές του βασίστηκαν στην αστική ψυχολογία της εποχής του και εργάστηκε  σε «σχολείο εργασίας», ενός εκπαιδευτικού συστήματος του οποίου υπήρξε οπαδός.

«Πολεμική οικονομία»


Οι ιαχές για πέρασμα της ευρωπαϊκής «αμυντικής» βιομηχανίας σε λειτουργία «πολεμικής οικονομίας», με τις οποίες παρουσίασε προχτές η Κομισιόν το 3ο σκέλος του σχεδίου της για παραπέρα αύξηση της στρατιωτικής στήριξης του Κιέβου και συνολικότερη αύξηση της παραγωγής πυρομαχικών και πυραύλων στα κράτη - μέλη, είναι χαρακτηριστικές για τη νέα φάση κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των πολεμικών προετοιμασιών, όπως και για τα νέα δεινά που προδιαγράφουν για τους λαούς.

Γιατί το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι στις 22 Μάη μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση από τα άλλα κόμματα που έχουν κοινές προγραμματικές κατευθύνσεις;


Τα ίδια τα προγράμματα των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που μεταξύ τους γίνεται το βασικό αλισβερίσι για να σχηματιστεί κυβέρνηση επιβεβαιώνουν αυτό που λέει το ΚΚΕ: Οτι αυτά τα κόμματα μπορούν να τα βρουν μετά τις εκλογές της 21ης Μάη, «επιστρατεύοντας» και όποια άλλη διαθέσιμη δύναμη (π.χ. από ΜέΡΑ25 ή Ελληνική Λύση).

Ψηλά την κόκκινη σημαία του Αγώνα και της Επανάστασης και σε αυτές τις εκλογές


Και σε αυτές τις εκλογές, ας κρατήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι ψηλά το ταξικό αγωνιστικό λάβαρο του μπαρουτοκαπνισμένου, αλύγιστου, συνεπούς,αποφασιστικού ΚΚΕ, ωριμότερου από ποτέ, το οποίο έχει πίσω του, στην υπερεκατοντάχρονη ηρωική Ιστορία του, αγώνες με θυσίες και αίμα:

Τσακισμένοι μισθοί, ακρίβεια και πλειστηριασμοί φέρνουν ρεκόρ κερδοφορίας


Ρεκόρ κερδών κατέγραψαν την περασμένη χρονιά οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες, με ενίσχυση πάνω από 303% ή καθαρά κέρδη 10,41 δισ. ευρώ σε έναν μόλις χρόνο!

Πρόκειται για την «άλλη όψη»:

-- Των τσακισμένων μισθών, με τον μέσο μισθό την ίδια περίοδο να καταγράφει μείωση 7,4%. Συνολικά των τσακισμένων εργατικών δικαιωμάτων, όπως δείχνει π.χ. η εκτίναξη της «ευελιξίας», όπου σε κάθε εργαζόμενο πέρυσι αντιστοιχούσε μία απόλυση.

«Συμβόλαιο αλλαγής» ... στα ψιλά γράμματα βρίσκεται η ουσία!


Σελίδες επί σελίδων και χιλιάδες λέξεις συγκροτούν το «πρόγραμμα διακυβέρνησης» του ΣΥΡΙΖΑ, με τον τίτλο «Συμβόλαιο για την αλλαγή», το οποίο παρουσιάστηκε χτες από τον Αλέξη Τσίπρα.

Πρόκειται για μια λίστα προεκλογικών υποσχέσεων, πολλές από τις οποίες επαναλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ από εκλογές σε εκλογές. Αλλες πάλι είναι τόσο γενικόλογες και διακηρυκτικές, που φανερώνουν από μόνες τους τον δημαγωγικό και ψηφοθηρικό τους χαρακτήρα, ξαναζεσταίνοντας αυταπάτες που έχουν διαψευστεί και στο παρελθόν.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 05/05/1813

Γεννιέται ο Δανός φιλόσοφος Σόρεν Κίρκεγκαρντ, θεμελιωτής του ρεύματος του υπαρξισμού.