Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Ελληνοφρένεια: Η δίκη της χρυσής αυγής

                                            Ελληνοφρένεια 23/10/2020 Η δίκη της χρυσής αυγής 

«Μια πρώτη γνωριμία με την επαναστατική θεωρία»


Ένας νέος κύκλος διαδικτυακών παρουσιάσεων βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής» ξεκίνησε. Στο πρώτο βίντεο, η «Σύγχρονη Εποχή» συζητά με την Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, για την νέα έκδοση με τίτλο: «Μια πρώτη γνωριμία με την επαναστατική θεωρία»! Μια συλλογή κειμένων του Β.Ι. Λένιν που φέρνει τον αναγνώστη σε μια πρώτη επαφή με έργο αυτού του μεγάλου επαναστάτη.  Μπορείτε να βρείτε την έκδοση στο e-shop της Σύγχρονης Εποχής

Περί σταλινισμού και αντισταλινισμού…

 


Ευσύνοπτες διευκρινίσεις - επισημάνσεις για μια άγονη, παρελκυστική και επικίνδυνη διαμάχη - Του Δημήτρη Πατέλη

 «Σταλινικός και ο Βαζιούλιν!»… αναφώνησε στέλεχος της αριστεράς, μετά από εκτεταμένη συζήτηση (με διερμηνεία) με τον μεγάλο Σοβιετικό φιλόσοφο Βίκτορα Αλεξέγιεβιτς Βαζιούλιν1 στη Μόσχα κατά την δεκαετία 1990… «Εντυπωσιάστηκα! –συνέχισε- εξαιρετικός μαρξιστής φιλόσοφος, κομμουνιστής-μπολσεβίκος, αλλά σταλινικός»… -Από πού το συμπέρανες αυτό; -τον ρώτησα.

Για το νέο Πτωχευτικό Κώδικα


ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΜΙΑΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΑΤΟΙΚΊΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σαν να μην έγινε καμία δίκη

Σαν να μην έγινε καμία δίκη


Για πολλοστή φορά σήμερα μέλη της ΕΦΕ έγιναν στόχος τραμπουκισμού. Για πολλοστή φορά το συμβάν έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια αστυνομικών. Για πολλοστή φορά οι αστυνομικοί δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον και δεν προχώρησαν σε καμία κίνηση για την προστασία των εργαζομένων της ενημέρωσης.

Σε κελιά ή σε σουίτες;

Στις φυλακές, εκεί που ανήκουν, οδηγούνται οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατούνταν μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η ηγετική ομάδα και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες μεταφέρονται προς τις φυλακές που θα εκτίσουν την ποινή τους.

Γεννιέται ο Στέφανος Σαράφης


Σαν σήμερα, στις 23 του Οκτώβρη 1890, γεννήθηκε στα Τρίκαλα ο ηγέτης του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ) στρατηγός Στέφανος Σαράφης.

Ο λογαριασμός


Την ώρα που η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα αναγορεύουν το ΝΑΤΟ σε «εγγυητή» της ασφάλειας του λαού και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, τα όσα συζητιούνται από χτες στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ιμπεριαλιστικού οργανισμού τούς εκθέτουν για άλλη μια φορά. Από τις ίδιες τις εξελίξεις, άλλωστε, ο λαός μπορεί να καταλάβει πόση «ασφάλεια» και «σταθερότητα» του έχουν προσφέρει τα «παράσημα» της δεύτερης θέσης που καταλαμβάνουν σταθερά οι ελληνικές κυβερνήσεις σε ό,τι αφορά τις στρατιωτικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση γράφει στα «παλιά της τα παπούτσια» τα αιτήματα για μέτρα σε χώρους δουλειάς, σχολεία και ΜΜΜ


Όσο η κυβέρνηση γράφει στα "παλιά της τα παπούτσια" τα αιτήματα για μέτρα προστασίας, ιδιαίτερα σε χώρους που εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα Μέσα Μεταφοράς, τα όποια περιοριστικά μέτρα παίρνει, θα αποδεικνύονται αναποτελεσματικά.

Ο συγχρωτισμός του υπουργού με το «Μακελειό»


Ο υπουργός που δεν είδε κάποιο πρόβλημα στην κράτηση επί μέρες μαθητών στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ξαναχτύπησε. Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε στο MEGA την Τετάρτη ότι για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού φταίει η συγκέντρωση στο Εφετείο που έγινε για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή!

Απέρριψαν όλοι μαζί την τροπολογία του ΚΚΕ ώστε να προηγούνται οι εργατικές απαιτήσεις


Απορρίφθηκε ασυζητητί από την κυβέρνηση της ΝΔ η τροπολογία που είχε καταθέσει στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και προέβλεπε να προηγούνται οι εργατικές απαιτήσεις σε περίπτωση πτώχευσης ή πλειστηριασμού επιχείρησης, έναντι των απαιτήσεων των τραπεζών.

Σήμερα οδηγούνται στα κελιά οι εγκληματίες ναζί

 

Ένας ένας, στο κελί της φυλακής οδηγούνται οι εγκληματίες ναζί, μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή που καταδικάστηκαν έπειτα από σχεδόν 5,5 χρόνια εκδίκασης της εγκληματικής δράσης τους. 

Συλλαμβάνονται οι πρωταίτιοι του στρατιωτικού πραξικοπήματος


Οι πρωταίτιοι του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απρίλη του 1967, Γ. Παπαδόπουλος, Στ. Παττακός, Ν. Μακαρέζος, Γ. Λαδάς, Π. Ρουφογάλης συλλαμβάνονται και εκτοπίζονται, 23/10/1974, στην Τζια, με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν σειρά τρομοκρατικών ενεργειών, με σκοπό τη ματαίωση των εκλογών. Οι συνωμότες συνεννοούνταν μέσω μυστικού τηλεφωνικού δικτύου, το κέντρο του οποίου ήταν η βίλα του Παπαδόπουλου στο Λαγονήσι.

Η Αντεπανάσταση στην Λαϊκή Δημοκρατία της Ουγγαρία


Αντεπανάσταση
εκδηλώνεται, 23/10/1956, στην Λαϊκή Δημοκρατία της Ουγγαρίας. Οι αντεπαναστατικές δυνάμεις ήταν έτοιμες για ένοπλο πραξικόπημα ήδη από τα μέσα του Οκτώβρη. Είχαν στη διάθεσή τους ένοπλα σώματα και λεπτομερή σχέδια για τη διεξαγωγή της ένοπλης εξέγερσης. Στην πρώτη φάση ωστόσο, μεταξύ 23 και 30 Οχτώβρη, η αντίδραση δεν τόλμησε να εμφανιστεί ανοιχτά με αντισοσιαλιστικά συνθήματα, αλλά στηρίχτηκε σε αιτήματα, όπως π.χ., «αποσταλινοποίηση», «εκδημοκρατισμός και αποκέντρωση», «ουγγρικός εθνικός κομμουνισμός» κ.ά.

Γεννιέται ο Μάνος Χατζιδάκις


Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε στην Ξάνθη, στις 23/10/1925, και ήταν γιος του δικηγόρου Γεωργίου Χατζιδάκη από τον Μύρθιο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου και της Αλίκης Αρβανιτίδου από την Αδριανούπολη.