Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Χώρα καρότσα


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος
παρατηρεί πως η καρότσα είναι το κατάλληλο εθνικό σύμβολο και ετοιμάζεται να πνιγεί με ασφάλεια.

Πανικός και ψέματα...

Σε πανικό βρίσκεται ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης γιατί παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια να παρουσιαστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ως θετικό για τους εργαζόμενους έχουν αποτύχει.

Έτσι, μέσα σε συνθήκες παραληρήματος και πανικού ο γνωστός παπαγάλος της κυβέρνησης Πορτοσάλτε είπε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι οι εργάτες «θα σπρώχνονται για το ποιος θα δουλέψει Κυριακή».

Σουλατσαρίσματα μεταξύ υποψηφίων - Αδιάψευστος μάρτυρας των ουσιαστικών ταυτίσεων τους

Οχτώ συνδυασμοί διεκδικούν τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, στις εκλογές του Οκτώβρη, εκτός από τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Οκτώ διαφορετικά πρόσωπα, που όμως εκπροσωπούν την ίδια πολιτική. Γι' αυτό με μεγάλη ευκολία σουλατσάρουν οι υποψήφιοι από συνδυασμό σε συνδυασμό, και «κονταροχτυπιούνται» μόνο για την ικανότητα στη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η πείρα των προηγούμενων εκλογών και των όσων ακολούθησαν, αλλά και η σημερινή σύνθεση των συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα των ανύπαρκτων διαφορών τους, ή μάλλον των ουσιαστικών ταυτίσεων τους.

Παράγινε

 
Εχει παραγίνει το κακό… Με το που εμφανίζεται ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκης να ανακατεύει φασολάδα στη Θεσσαλία και να δηλώνει τη συμπόνοια του στους πλημμυροπαθείς, «απαντάει» η Αχτσιόγλου με βίντεο που τη δείχνουν να αγναντεύει τις καταστροφές στην ίδια περιοχή και να μιλάει για «χάρτες διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας».

Είναι ντροπή για τον κόσμο που υποφέρει να προσπαθούν με τέτοια επικοινωνιακά τερτίπια να τον κοροϊδέψουν.

Κατάπτυστοι


 «Παρατηρήσεις και προτάσεις» για το νομοσχέδιο - έκτρωμα του υπουργείου Εργασίας κατέθεσε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, την ίδια ακριβώς μέρα που απέρριψε την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για απεργία αύριο, Πέμπτη, κι ενώ εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα έχουν ήδη πάρει απεργιακές αποφάσεις. 

Εκλογές στα βουβά

Λίγο πάνω από 20 μέρες απέμειναν για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές αλλά, όπως όλα δείχνουν, κυβερνητικά και άλλα επιτελεία είναι αποφασισμένα να πάμε στα ...βουβά μέχρι την 8η Οκτώβρη.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι της ΝΔ, κυρίως στην Αττική, που δίνει τον τόνο, αποφεύγουν οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση και «υπάρχουν» μόνο μέσα από ρεπορτάζ - πληρωμένες καταχωρήσεις στα μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα. Ούτε είναι τυχαίο ότι η κρατική ΕΡΤ και η πλειοψηφία των αστικών ΜΜΕ δεν οργανώνουν εκπομπές με τη συμμετοχή υποψηφίων.

Κώστα Βάρναλη: «Ματωμένο Πάσχα»


Όλες οι μέρες του ελληνικού έθνους σ τους αιώνες της δουλείας του σταθήκανε μέρες δυστυχίας κι αίματος. Ακόμα κι οι μέρες του Πάσχα. Αυτές κυρίως τις άγιες ημέρες διάλεξε ο Αντίχριστος για να χτυπήσει τους Χριστιανούς, είτε για να τους πετύχει αφύλαχτους, είτε για να τους κάνει να νιώσουνε την αιμοβορία του περισσότερο.

Ο εχθρός, ο Αντίχριστος, δεν είναι μονάχα μουσουλμάνοι: Τούρκοι, Μπαρμπερίνοι κι Αλτζερίνοι! Ίσως περισσότερον αντίχριστοι για τους Έλληνες στάθηκαν οι Φράγκοι. «Οι Φράγκοι δεν πιστεύουνε αληθινό Χριστό και είναι Αντίχριστοι» λέγει το «Χρονικό του Γαλαξιδιού» (17ος αιώνας).

Απεργούμε και διαδηλώνουμε!

 

Αύριο μιλάει ο εργαζόμενος λαός, με τον απεργιακό αγώνα του ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης. Με τις διεκδικήσεις του για σύγχρονα δικαιώματα, κόντρα στη λασπουριά που φέρνουν στη ζωή του κυβέρνηση - κράτος - επιχειρηματικοί όμιλοι.

Αυτή η απεργία, που αποφάσισαν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και εκατοντάδες Συνδικάτα σε όλη τη χώρα, κόντρα στην υπονόμευση από τη θλιβερή ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, αγκαλιάζεται από χιλιάδες εργαζόμενους που κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση και την επιτυχία της.

Ο κύκλος της φοροληστείας συνεχίζεται


Ο κύκλος της φοροληστείας σε βάρος του λαού συνεχίζεται, με τα νοικοκυριά να «ματώνουν» και το εισόδημά τους να εξαϋλώνεται, με άμεση επίπτωση να αναγκάζεται να κόβει από βασικές του ανάγκες για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα.

Ηδη, τα έσοδα από φόρους το οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος 2023 έχουν φτάσει τα περίπου 40 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,4 δισ., σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χτες το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Νέες ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε στη διάρκεια της νύχτας τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) στις περιφέρειες Μπέλγκοροντ και Οριόλ.

Στη σχετική ενημέρωση δεν υπήρχαν αναφορές για θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές.

Η περιφέρεια Μπέλγκοροντ συνορεύει με την Ουκρανία, ενώ το Οριόλ βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα βορειότερα.

Όλοι στους δρόμους! Πανεργατικός απεργιακός ξεσηκωμός την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη!


 Το μήνυμα του πανεργατικού απεργιακού ξεσηκωμού για την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη μεταφέρουν τα συνδικάτα στους εργαζόμενους όλης της χώρας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα που έχει φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση και συζητιέται στη Βουλή, όπως και στη χυδαία της προσπάθεια να συγκαλύψει το νέο έγκλημα με τα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα για τις «τριετίες».

Ο φασισμός δεν τελείωσε

Στις 17 προς 18 Σεπτέμβρη του 2013 ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός, μαχαιρωμένος από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Δέκα χρόνια μετά από την δολοφονία του Παύλου, αλλά και σχεδόν τρία χρόνια μετά από την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας ως εγκληματική οργάνωση, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού:

Ο φασισμός δεν τελείωσε (Ημεροδρόμος, 17/9/2021)  

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 20/09/1519

Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος σαλπάρει από τη Σεβίλλη της Ισπανίας με πέντε πλοία, προκειμένου να κάνει το γύρο του κόσμου. Μόνο ένα από τα πλοία θα ολοκληρώσει το ταξίδι, ενώ ο ίδιος ο Μαγγελάνος θα σκοτωθεί σε μια μάχη με τους ιθαγενείς στις Φιλιππίνες.