Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Η Πάρνηθα καίγεται από χτες αλλά σήμερα το αντιλήφθηκαν ορισμένοι...


Πολύτιμοι σύμμαχοι στη διάδοση των fake news της κυβέρνησης της ΝΔ σχετικά με τις πυρκαγιές, ιδιαίτερα στην Πάρνηθα, αποδεικνύονται μέσα ενημέρωσης και ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Σήμερα, Τετάρτη 23 Αυγούστου, λίγο μετά τις 2 μ.μ. ξαφνικά όλα τα ΜΜΕ είδαν ότι η πυρκαγιά που καίει από χτες στην Πάρνηθα -ναι! Την Πάρνηθα καίει από χτες- φτάνει τώρα στον Εθνικό Δρυμό.

Αφιέρωμα στους «ποιητές των δρόμων»

Την Παρασκευή 22/9 η Φοιτητική Σκηνή του Φεστιβάλ στην Αθήνα θα γεμίσει με τραγούδια του Παύλου Σιδηρόπουλου, του Νικόλα Ασιμου και της Κατερίνας Γώγου

 Ανάμεσα στα σημαντικά αφιερώματα που φιλοξενεί και φέτος το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα είναι και αυτό στους τρεις «ποιητές των δρόμων», όπως χαρακτηριστικά τιτλοφορείται το αφιέρωμα στους Παύλο Σιδηρόπουλο, Νικόλα Ασιμο και Κατερίνα Γώγου, που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 22/9 στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων. Το αφιέρωμα επιμελείται ο Στέλιος Μαγαλιός και συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Παρασκευάς Θεοδωράκης, Στέλιος Μαγαλιός, Μάρω Μαρκέλλου, Δημήτρης Μητσοτάκης («Ενδελέχεια»), Στέλιος Σαλβαδόρ («Μωρά στη Φωτιά»), Εύα Τσάχρα, Θανάσης Χουλιαράς κ.ά.

Να διακοπούν όλες οι υπαίθριες εργασίες σε περιοχές που υπάρχει καπνός


 Οι καταστροφικές πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της χώρας, πέραν των κινδύνων για τους εργαζόμενους και κατοίκους πλησίον των πύρινων μετώπων, εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για τους εργαζόμενους και κατοίκους που εκτίθενται στο τοξικό νέφος και τα αιωρούμενα σωματίδια από τον καπνό, ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές από το επίκεντρο της πυρκαγιάς. 

Φασίστας προς "κυνηγούς κεφαλών": "Όχι όπλα και μαχαίρια. Δεν μας αφήνουν"


"Όπου μπορεί ο καθένας. Θέλετε να ξεκινήσουμε περιπολίες από τα Πετρωτά, απ' το νοσοκομείο από πίσω, ότι πληροφορίες έχει ο καθένας. Θα σας παρακαλέσω όμως. Όχι όπλα, όχι μαχαίρια παιδιά. Θα έχετε προβλήματα. Δεν μας αφήνουν να κάνουμε κάτι άλλο. Δεν μας αφήνουν. Είναι παράνομο. Θα συλληφθείτε. Δεν σε αφήνουν να κάνεις τίποτα. Μας καίνε, έχουμε υβριδικό πόλεμο, δεν μας αφήνουν. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο".

Κάθε άλλο


Πολλά ερωτήματα προκύπτουν για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο μεγάλων ενεργειακών, στρατιωτικών, γεωπολιτικών και άλλων σχεδιασμών, μετά τις φωτιές στη Μαγνησία και τώρα στην Αλεξανδρούπολη. Από τις εκρήξεις πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο έγιναν μεγάλες ζημιές και κινδύνευσε κόσμος.

«Η εκπαραθύρωση της Πράγας»

 
23/5/1618: Ξεσπά επίσημα ο 30ετής πόλεμος, όταν στην Πράγα, οι προτεστάντες ηγέτες πετούν από το παράθυρο τους καθολικούς απεσταλμένους της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το γεγονός έχει καταγραφεί στην ιστορία ως «Η εκπαραθύρωση της Πράγας».

Ωρα μηδέν...


Οπως πριν από μερικές μέρες ανακοίνωσε την προσχώρηση της Ελλάδας στη διακήρυξη - πολεμικό ανακοινωθέν του G7, έτσι και τη Δευτέρα, ο ...μαρτυριάρης Πρόεδρος της Ουκρανίας αποκάλυψε τα επόμενα «σκαλοπάτια» για την ενεργότερη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Αν και η κυβέρνηση συνεχίζει να μη λέει τίποτα για το περιεχόμενο της επικίνδυνης ελληνο-ουκρανικής συμφωνίας, οι δηλώσεις Ζελένσκι δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στον πόλεμο περνάει σε άλλο, ανώτερο επίπεδο.

Η κυβέρνηση αντί να σπαταλά χρήμα για όπλα στον Ζελένσκι να ενισχύσει την Πυροσβεστική


Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και για την έλλειψη σχεδίου πυροπροστασίας αλλά και διότι σπαταλάει το δημόσιο χρήμα για οπλισμό στον Ζελένσκι και τους ναζί Αζόφ και για την μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε νατοϊκό ορμητήριο, αντί να χρηματοδοτήσει την Πυροσβεστική καλύπτοντας τις ανάγκες σε προσωπικό και μέσα, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Απόλυτα αντιλαϊκό κράτος


Την ίδια μέρα που ο Κ. Μητσοτάκης σε ένα πολεμικό παραλήρημα αποθεώνει την Αλεξανδρούπολη ως ΝΑΤΟϊκό, πολεμικό και ενεργειακό κόμβο το νοσοκομείο της πόλης κινδυνεύει από τις φλόγες, εκκενώνεται και μεταφέρεται στο πλοίο της γραμμής...    

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση με την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σπρώχνει την χώρα πιο βαθιά στις φλόγες του πολέμου ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην Ουκρανία, οι φλόγες των πυρκαγιών αγκαλιάζουν σπίτια, εργοστάσια, δάση, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κορμιά μεταναστών και Ελλήνων που πληρώνουν με τη ζωή τους την εμπρηστική και αντιμεταναστευτική πολιτική.    

Διεργασίες για στενότερη «συνεργασία» με τις «αναπτυσσόμενες χώρες»

 
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ BRICS
 
 Στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής ξεκίνησαν χτες οι εργασίες της τριήμερης Συνόδου Κορυφής της BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), στις οποίες έχουν προσκληθεί επίσης δεκάδες άλλοι αρχηγοί κυβερνήσεων, με φόντο διεργασίες και αιτήματα για διεύρυνση του σχήματος, εν μέσω αναδιατάξεων στο διεθνές σκηνικό.

Για τα κέρδη των ομίλων εκτοξεύουν την «ευέλικτη» εργασία


 Η προσπάθεια του υπουργού Εργασίας να μας «πουλήσει» «το κρέας για ψάρι», σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση, είναι προκλητική. Αξιοποιεί την κατάσταση που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα στον Επισιτισμό - Τουρισμό, από τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες, για να μας πείσει ότι το νομοσχέδιο είναι «φιλεργατικό». Πρόκειται για πολύ μεγάλο ΨΕΜΑ!

Για την παραλία Νιστέρι

   

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

…για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε όταν επιχειρούμε να πάμε για ένα μπάνιο στην παραλία…

Τα αρπακτικά που εκμεταλλεύονται τις παραλίες του νησιού με την ανοχή κρατικών υπηρεσιών και του «ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ» έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Το ζούμε όλοι  στην καθημερινότητα μας όταν πηγαίνουμε  για ένα μπάνιο στις παραλίες της Θάσου.

Στην παραλία «ΝΙΣΤΕΡΙ» στο Λιμένα η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


23/5/1618

Ξεσπά επίσημα ο 30ετής πόλεμος, όταν στην Πράγα, οι προτεστάντες ηγέτες πετούν από το παράθυρο τους καθολικούς απεσταλμένους της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

23/08/1806

Πεθαίνει ο Γάλλος φυσικός Σαρλ Ογκιστέν Ντε Κουλόμπ.