Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Ας πει κάποιος στον Πρετεντέρη ότι ξεφτιλίζεται…


Τον Αύγουστο θα κλείσει τα 67. Έχει έρθει η ώρα να το μάθει. Αλλά με τρόπο, για να μην πάθει κάτι.

Λοιπόν, Ιωάννη-Βαπτιστή Πρετεντέρη, είναι ίσως χρήσιμο να μάθεις ότι δεν έχεις χιούμορ. Μπορεί βέβαια να νομίζεις ότι έχεις, αλλά δεν είναι καλό να ζεις με ψευδαισθήσεις. Κι ίσως να χρειάζεσαι τη βοήθεια ενός ειδικού για να το συνειδητοποιήσεις.

Συγκέντρωση στις 29 Μάη μπροστά στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στο 3ο Σώμα Στρατού


Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των φετινών Πρωτοβουλιών Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, πραγματοποιεί το Σάββατο, 29 Μάη, στις 10.30 π.μ. συγκέντρωση μπροστά στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο NRDC στο 3ο Σώμα Στρατού (επί της λεωφόρου Στρατού) και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέχρι το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η περίοδος απ' την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ είναι μια «σκοτεινή περίοδος» για το λαό


Αφού πρώτα γιόρτασαν παρέα τα 40 χρόνια απ' την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, μετά θυμήθηκαν να τσακωθούν για το ποιος υπηρέτησε καλύτερα την πολιτική αυτού του αντιδραστικού οικοδομήματος. 

Χουντικό παραλήρημα από τον αντιδήμαρχο Βέροιας


Ανακοίνωση για τον υμνητή της χούντας Αντιδήμαρχο Βέροιας Παλουκίδη

Βέροια, 26 Μαΐου 2021

Στην εξύμνηση της χούντας 1967-1974 στράφηκε αυτήν την φορά ο γνωστός αντικομμουνιστής Αντιδήμαρχος Βέροιας Παλουκίδης, στην τελευταία συνεδρίασητου Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ-ΕΕ


Από τα «χρυσά κουτάλια» στο «θα ήμασταν χειρότερα αν…»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ), πρόδρομο της σημερινής ΕΕ, μια σειρά από φορείς όπως η Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Εξωτερικών κ.ά, δημοσίευσαν έναν πρώτο σχεδιασμό δράσεων-εκδηλώσεων με τίτλο «Ελλάδα-ΕΕ: 40 χρόνια πιο δυνατοί μαζί».

Η ομιλία του Κώστα Παρασκευά στη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ


Η απόφαση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας να παλέψει, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα, εκφράστηκε από τη Θεσσαλονίκη, με τη μεγάλη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, στην παραλία της πόλης, με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η λυκοσυμμαχία της ΕΕ δεν πρόκειται ποτέ να γίνει Ευρώπη των λαών


Τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ ως διακρατική ένωση των καπιταλιστικών κρατών, που έγινε για να θωρακίσει την κερδοφορία των πολυεθνικών απέναντι στους εργαζόμενους της Ευρώπης αλλά και στον ανταγωνισμό με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, επισήμανε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της της διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της βουλής, όπου παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Μ. Σασόλι.

Οι Κινέζοι τρολάρουν Τραμπ (και ψεκασμένους): «Μια φορά ήταν ένας ιός»


Στις 29 του Απρίλη το κινέζικο κανάλι «New China TV» ανέβασε στο YouTube ένα σατυρικό βίντεο.

Με την μορφή καρτούν γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση του χρονικού εξάπλωσης της νόσου από τη πρώτη στιγμή που η Κίνα ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα έως σήμερα, σε αντιπαράθεση με τις δηλώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ, το ίδιο διάστημα…

Αγώνας για να πάψουν οι νέες γενιές να ζουν τον εφιάλτη της εκμετάλλευσης

 

Η απόφαση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας να παλέψει, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα, εκφράστηκε και από τη Θεσσαλονίκη, με τη μεγάλη συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο, στην παραλία της πόλης, με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Λεωφορείο του ΟΑΣΘ χωρίς φρένα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Λεωφορείο του ΟΑΣΘ χωρίς φρένα συγκρούστηκε με άλλο λεωφορείο του Οργανισμού με αποτέλεσμα τον τραυματισμό επιβάτη.

Πριν από ένα χρόνο είχαμε καταγγείλει με δελτίο τύπου το γεγονός ότι λεωφορείο του ΟΑΣΘ κινδύνεψε να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα λόγω βλάβης στα φρένα ενώ κινούνταν επί της οδού Μοναστηρίου.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 


28/05/1738

Γεννιέται ο Γάλλος γιατρός Ιωσήφ Ιγνάτιος Γκιγιοτέν, το όνομα του οποίου πήρε η γκιλοτίνα.

28/05/1871

Η Παρισινή Κομμούνα πνίγεται στο αίμα. Η αγριότητα των νικητών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Σχεδόν 100.000 Παριζιάνοι πλήρωσαν με φυλακή, εξορία, εκτόπιση ή θάνατο. Σ' ένα τηλεγράφημά του, εκείνων των ημερών, ο Θιέρσος (Πρωθυπουργός της Γαλλίας, πρωταγωνιστής της αντεπανάστασης) ομολογούσε: «Η γη στρώθηκε από τα πτώματά τους και το φρικιαστικό αυτό θέαμα θα χρησιμεύσει για να δοθεί ένα μάθημα». Όντως, το μάθημα δόθηκε. Το προλεταριάτο στο εξής όφειλε να μη δείξει τόσο υπερβολική μεγαλοψυχία απέναντι στους ταξικούς εχθρούς του, όση έδειξε η Κομμούνα στις κυρίαρχες τάξεις της Γαλλίας.