Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

H2SO4

Το βιτριόλι ( θειικό οξύ, χημική ένωση με μοριακό τύπο H2SO4 ) έγινε... όπλο για επιθέσεις για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή λόγω ερωτικών αντιζηλιών.

Στην Ελλάδα έχουμε ζήσει και στο παρελθόν παρόμοια περιστατικά, κάποια από τα οποία έχουν πάρει πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και άλλα που ίσως να μη γνωρίζαμε.

Παρέμβαση για τις εξελίξεις γύρω από τα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή

Κάποια ερωτήματα που εύλογα θέτει ο καθένας σε σχέση με τις εξελίξεις στην Ξάνθη είναι τα εξής:

Αφού ήταν γνωστό και η ίδια η κυβέρνηση το ανέφερε, ότι η Ξάνθη ήταν περιοχή υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, γιατί τόσο καιρό δεν πάρθηκαν τα εξής απλά μέτρα;

Α. Μαζικά τεστ κατά γειτονιά, χωριά, εργασιακούς χώρους και στρατόπεδα, για να μπορεί να γίνεται έγκαιρα εντοπισμός και ιχνηλάτηση κρουσμάτων, ώστε να περιορίζεται άμεσα η εξάπλωση.

Να ποιο άγαλμα έμεινε άθικτο από τους διαδηλωτές στις ΗΠΑ

Ένας είναι ο πόνος που ενώνει δεξιούς στις ΗΠΑ με τους ομοϊδεάτες τους στην Ελλάδα, όπως μπορεί να διακρίνει κανείς στις παρακάτω αναρτήσεις, προφανώς η δεύτερη εμπνευσμένη από την πρώτη:

«Ελάτε να παίξουμε στα αγγλικά»... «Γιατί;», ρωτάει το παιδί...

Στην τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός, μεταξύ όλων των άλλων θεμάτων στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, αναφέρθηκε στην εισαγωγή των Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο. Υπεραμυνόμενος του μέτρου, το τεκμηρίωσε στα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στη μέτρηση της πλαστικότητας του εγκεφάλου του παιδιού, τη μεγάλη ταχύτητα με την οποία μπορεί να μάθει δεύτερη ακόμα και τρίτη ξένη γλώσσα, τονίζοντας ότι το μέτρο θα οδηγήσει

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ»

Εργάτες από τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ με τα πανό των Σωματείων τους, με τις οικογένειες τους, δίνουν στο Σύνταγμα, για άλλη μια φορά, αγωνιστική απάντηση, ενωμένοι, κόντρα στα καλέσματα συμβιβασμού και τις προσπάθειες διάσπασης από την πλευρά της κυβέρνησης και των επιτελείων της.

Στηρίζουμε ένθερμα την πρωτοβουλία για την απονομή Νόμπελ Ειρήνης



Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης στηρίζει ένθερμα την πρωτοβουλία για την απονομή του Βραβείου Νόμπελ στους κουβανούς διεθνιστές γιατρούς και νοσοκόμους της Ιατρικής Ταξιαρχίας Henry Reeve που εργάζονται εθελοντικά σε 21 χώρες για την καταπολέμηση του Covid-19.

Πακτωλός στο κεφάλαιο και ομοβροντία αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων

«Καλούμε τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν αποφασιστικά (...) στη νομοθέτηση ενός αποτελεσματικού νέου πτωχευτικού κώδικα, στη διασφάλιση μίας κατάλληλης επιβολής των ενεχύρων και στην κατάργηση του τρέχοντος πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας στο τέλος Ιουλίου του 2020».
Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση του Γιούρογκρουπ, που εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης, αναφορικά με την

Κάθε μύθος που καταρρέει και ένας λόγος αφύπνισης!


Με τις εξελίξεις να παίρνουν πιο γρήγορα «στροφές», τις αντιθέσεις να βγαίνουν πιο έντονα στο προσκήνιο μέρα με τη μέρα, τις επιπτώσεις από τη νέα καπιταλιστική κρίση να γίνονται πια αισθητές, όλο και περισσότερο δυναμώνει η αίσθηση ότι καταρρέουν κάμποσοι «μύθοι» ο ένας πίσω από τον άλλο. Κάθε μύθος που καταρρέει με πάταγο στα μάτια των εργαζομένων, είναι για το ΚΚΕ άλλη μια επιβεβαίωση ότι αυτό το σύστημα έχει φτάσει προ πολλού στα όριά του, ότι το μόνο που μπορεί να δώσει είναι περισσότερο πόνο και

«Η βάση της Σούδας είναι πιο δραστήρια από ποτέ!»

Τη βάση της Σούδας επιθεώρησε σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κων. Φλώρο, στους οποίους έγινε ενημέρωση για τη δραστηριότητα και το ρόλο της αμερικανικής βάσης από τον διοικητή της, πλοίαρχο Ρ. Τέγουελ.

«Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 13 - 14 Ιούνη κυκλοφορεί το νέο ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με τίτλο «Γυάρος, ρωγμές αντίστασης στο θανατονήσι».

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε με αφορμή την αποκάλυψη, στις 12 Οκτώβρη 2019, από την ΚΕ του Κόμματος, του μεγάλου μνημείου στη Γυάρο προς τιμήν των αλύγιστων της ταξικής πάλης, όλων όσοι στα 21 χρόνια λειτουργίας αυτής της φυλακής άνοιξαν με τη στάση τους ρωγμές στη βαρβαρότητα.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας κλείνει τα σύνορα με τη Δημοκρατική Ισπανία


Η κυβέρνηση της Γαλλίας κλείνει, 13/6/1938, τα σύνορα με τη Δημοκρατική Ισπανία. Τα γαλλικά σύνορα υπήρξαν για ένα διάστημα μια σημαντική δίοδος της σοβιετικής βοήθειας προς τις δυνάμεις που μάχονταν τον Φράνκο. 

Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση Νταλαντιέ, που μεταξύ άλλων επιθυμούσε την αποκατάσταση των σχέσεων της Γαλλίας με τη Φασιστική Ιταλία, καθώς και την πρόσβαση σε πρώτες ύλες που παράγονταν στις περιοχές όπου κατείχαν

Γιάννης Μακρυγιάννης


Ο Γιάννης Μακρυγιάννης σταματά τον Ιμπραήμ στους Μύλους, 13/6/1825, στο δρόμο από την Τρίπολη στο Ναύπλιο. Είναι η πρώτη νίκη των επαναστατημένων Ελλήνων κατά του αιγυπτιακού εκστρατευτικού σώματος.

Γεννήθηκε το 1797, στον οικισμό Αβορίτη του Κροκυλείου Φωκίδας και το οικογενειακό του όνομα ήταν Τριανταφύλλου, του Δημητρίου και της Βασιλικής το οποίο και απέκρυπτε επιμελώς στη νεαρή του ηλικία καθ' υπόδειξη της μητέρας του λόγω φόβου περαιτέρω αντεκδικήσεων , επειδή ο πατέρας του Δημήτρης είχε δολοφονηθεί, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε συμπλοκή με τους Τούρκους όταν ο Μακρυγιάννης ήταν ενός έτους.