Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Ακριβώς επειδή δεν έχουμε αμνησία!

Επειδή κάποιοι μιλάτε περί αμνησίας για τους νεοφιλελεύθερους φασίστες της δεξιάς, να θυμίσουμε λίγο και την αντίστοιχη περί της τωρινής ρεφορμιστικής “αριστεράσ” του αριστερόστροφου νεοφιλελευθερισμού που κυβερνά, ναι;

Έχουμε και λέμε:

Τα σκουπίδια ακόμα κι αν κρυφτούν κάτω από το χαλί, παραμένουν σκουπίδια


Ηράκλειο, Ξάνθη, Θήβα, Attica αλλά και σε άλλους χώρους δουλειάς αυτές τις μέρες, με εκλογές στα κρυφά, με νεκραναστάσεις σωματείων, με εκφυλισμούς και νέες νοθείες, με πιέσεις σε συναδέλφους, με τη συμμετοχή σε "αρχαιρεσίες" εργοδοτών, αυτοαπασχολούμενων και δημοσίων υπαλλήλων, με παρουσία εξωσχολικών και αστυνομίας αλλά και με νεόφερτα προγράμματα "επιχειρηματικότητας"/

Ιούνης 1929: Όταν ο «εθνάρχης» Βενιζέλος κυνηγούσε τους αγωνιστές…


Η περίοδος 1927-29 σημαδεύεται από την ανοδική πορεία των απεργιακών αγώνων των εργαζομένων. 
Οι κινητοποιήσεις αντιμετωπίζονται με κάθε είδους μέτρα καταστολής από μέρους του αστικού κράτους.

Ο καλός, ο κακός και ο …πωλητής

Ελληνοτουρκικά

Προεκλογικά παιχνίδια πολέμου και μάχες εντυπώσεων με ΚΥΣΕΑ

Τουρκικές παραβιάσεις, υδρογονάνθρακες, αμερικανική παρουσία και στο βάθος … αγορά των F-35 από την Ελλάδα. Το γνωστό σκηνικό έχει στηθεί με τους «μονομάχους» ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ να μην το συμπεριλαμβάνουν στη προεκλογική τους αντιπαράθεση.

Άδεια Εκλογών


Άδεια Εκλογών

Η ειδική άδεια που δίδεται για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι και στον ιδιωτικό τομέα με αποδοχές. Η άδεια αυτή δεν συμψηφίζεται με την κανονική ή άλλης μορφής άδεια.
Η διάρκειά της είναι ανάλογη με τη χιλιομετρική απόσταση. Συγκεκριμένα:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο “Άγιος Βασίλης” των Χρυσαυγιτών


Εχω γράψει πολλές φορές για την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στους ναζιστές της ΧΑ. Ανοχή που φτάνει τα όρια της στήριξης των ναζί από την κυβέρνηση, 4 χρόνια τώρα, με διάφορους τρόπους (βλέπε π.χ. εδώ). Σήμερα θέλω να ασχοληθώ μόνο με τα δώρα που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη ΧΑ, σχετικά με τη γνωστή “δίκη της Χρυσής Αυγής”.

Επικίνδυνη η πολιτική ένταξης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών και των σχεδιασμών


Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει εκφράσει τις μεγάλες του ανησυχίες για τις εξελίξεις στην περιοχή και την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις είτε καθησύχαζαν τον ελληνικό λαό μιλώντας για “θετική ατζέντα” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είτε εναπόθεταν το όλο ζήτημα στην παρέμβαση του αμερικανοΝΑΤΟικού παράγοντα.

Απόδραση των εξορίστων του Άι Στράτη

Με την καθοδήγηση του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ οργανώνεται και πραγματοποιείται, 17/6/1943, η απόδραση των εξορίστων του Άι Στράτη, που κρατούνταν εκεί από τα χρόνια της μεταξικής δικτατορίας.

Οι 62 κομμουνιστές κρατούμενοι του νησιού αποβιβάστηκαν στις 18 του μηνός στις ακτές της Χαλκιδικής και από κει έφυγαν σε διάφορες κομματικές αποστολές, κυρίως για την ενίσχυση των αντάρτικων σωμάτων του ΕΛΑΣ.

5ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς

Συνέρχεται το 5ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς (17/6-8/7/1924), το πρώτο που πραγματοποιήθηκε χωρίς τον Λένιν, ο οποίος δεν ήταν πια στη ζωή.

Στο Συνέδριο αυτό, η ΚΔ χάραξε τα καθήκοντα των Κομμουνιστικών Κομμάτων στις νέες συνθήκες της προσωρινής υποχώρησης του επαναστατικού κινήματος.