Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Φάρμακο ως πανάκριβο εμπόρευμα


«Μη βιώσιμη» για τις φαρμακοβιομηχανίες η θεραπεία «μια κι έξω»!
 

Σε πρόσφατη αναφορά της η Goldman Sachs θέτει το εξής κυνικό ερώτημα προς τις φαρμακοβιομηχανίες: «Η μια και έξω θεραπεία των ασθενών αποτελεί βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο;». Με τον τρόπο αυτό, που προκαλεί ανατριχίλα, προειδοποιεί για τον «κίνδυνο» οι νέες γονιδιακές θεραπείες να εξαντλήσουν τις «δεξαμενές» ασθενών, αφού θα τους θεραπεύουν, και τότε θα μειωθεί η «πελατεία» των φαρμακευτικών επιχειρήσεων!

Σήμερα η εκδήλωση για τα 20χρονα του ΠΑΜΕ


Όλοι στην εκδήλωση για τα 20χρονα του ΠΑΜΕ στις 20 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στο ΕΚΘ


«Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ. 

Συνδικάτα εργατών - όχι των εργοδοτών»

Το ΠΑΜΕ που φέτος κλείνει 20 χρόνια ζωής και δράσης, τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή

Αποκαλυπτικό κείμενο


Αποκαλυπτικό: Κείμενο που διακινούσε η ηγετική ομάδα Παναγόπουλος, Βασιλόπουλος, Κιουτσούκης, Καραγεωργόπουλος στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ


Στο φάκελο της δικογραφίας που κατέθεσε η ΓΣΕΕ πρόσφατα, βρέθηκε και το παρακάτω έγγραφο που ήρθε επισήμως στα χέρια μας.


Διάβασε διέδωσε τον «Ριζοσπάστη

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 20 - 21 Απρίλη:
  • Εκβιασμοί, κοροϊδία και αυταπάτες από ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ μπροστά στις εκλογές: Αφήνουμε πίσω τα ψεύτικα διλήμματα. Κάνουμε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού.
  • Συνέντευξη με τον Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.
  • Κάλεσμα της ΚΟ Αττικής σε μετανάστες μπροστά στις εκλογές.
  • Νέες δηλώσεις στήριξης του Κόμματος.
  • «'Εργα και ημέρες» της ΕΕ στην Υγεία.

Η μάχη της Γλόγοβας

Πανωλεθρία των Γερμανών από τον ΕΛΑΣ

Η μάχη της Γλόγοβας, (Δρακοβούνι, Γορτυνίας), 20/4/1944, υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ένοπλου αγώνα του ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους. Την άνοιξη του 1944, μεγάλη στρατιωτική δύναμη Γερμανών και ταγματασφαλιτών, ξεκίνησε για εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο στην περιοχή Γορτυνίας και Μαντινείας, προς το Μαίναλο.

Η σφαγή του Λάντλοου



Η Εθνική Φρουρά της Πολιτείας του Κολοράντο ανοίγει πυρ κατά απεργών ανθρακωρύχων στην πόλη Λάντλοου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο ελληνικής καταγωγής συνδικαλιστής, Λούης Τίκας.

Το 1914, στο Κολοράντο του αμερικανικού νότου, γράφτηκε μία από τις πιο ηρωικές σελίδες στην ιστορία του αμερικανικού εργατικού κινήματος.

Ανακοίνωση για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απρίλη 1967

Η συμπλήρωση 52 χρόνων από τη μαύρη επέτειο του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967 αποτελεί ευκαιρία για να διδαχτούμε και να τιμήσουμε την προσφορά και τη μνήμη των θυμάτων της χούντας, όλων όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, υπέστησαν βασανιστήρια, συνέβαλαν με κάθε μορφή στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης.

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: Οι ομοιότητές τους λόγος ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού!

Με τη σκανδαλολογία, και μάλιστα με την απευθείας εμπλοκή μεγαλοεπιχειρηματιών, εμπλουτίζεται η κάλπικη δικομματική αντιπαράθεση τα τελευταία 24ωρα, λίγες βδομάδες πριν από τις εκλογές. Οι φαρμακερές ατάκες, οι σπόντες, οι καταγγελίες, οι ανταλλαγές κατηγοριών για το ποιος από τους δύο, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ, έχει τις πιο προνομιακές σχέσεις με εφοπλιστές και βιομηχάνους παραμένουν στην ημερήσια διάταξη, από τη μία,

Η εργατική τάξη να εμπιστευθεί τη δύναμή της

Κάλεσμα στην εργατική τάξη να εμπιστευθεί τη δύναμή της απηύθυνε ο Λεωνίδας Στολτίδης μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, μιλώντας στο «ΒΕΡΓΙΝΑ TV».

Ο Λ. Στολτίδης αναφέρθηκε στα όσα έγιναν σε Καλαμάτα και Ρόδο, με την προσπάθεια της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ να διοργανώσει ένα Συνέδριο με νόθους και εργοδότες και την απάντηση των ταξικών δυνάμεων που το απέτρεψαν.

Νέο «χαστούκι» για την «Market In»

Νέο «χαστούκι» για την «Market In».

Το δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε, σήμερα, απέρριψε το αίτημα της επιχείρησης για έκδοση προσωρινής διαταγής μη εκτέλεσης της απόφασης που δικαιώνει τους εργαζόμενους των πρώην σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» στο ζήτημα της διαδοχής.