Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολεία του ΟΗΕ στη Γαζα

 

Τουλάχιστον 30 παιδιά, μαθητές των σχολείων του ΟΗΕ (UNWRA) στη Γάζα, σκοτώθηκαν, όταν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, βομβάρδισαν τα σχολεία τους, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Τρεις δάσκαλοι και άλλοι οκτώ μαθητές τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον Στεφάν Ντουζαρίκ.

Κυκλοφόρησε το 4ο τεύχος της ΚΟΜΕΠ


 Κυκλοφόρησε το 4ο τεύχος της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης (ΚΟΜΕΠ).

Στο τεύχος που κυκλοφορεί μπορείτε να διαβάσετε: 

Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ: Για τις Τοπικές - Περιφερειακές Εκλογές 2023

Θερμή υποδοχή του Κ. Πελετίδη από το λαό στην περιοδεία στη γειτονιά της Αγίας Σοφίας

Μέσα σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας για επανεκλογή της σημερινής Δημοτικής Αρχής την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης περιοδεία του δημάρχου Πατρέων και εκ νέου υποψηφίου Κώστα Πελετίδη, στη γειτονιά της Αγίας Σοφίας και κεντρικές οδούς και πλατείες της περιοχής.

Από κοινού με υποψηφίους του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο δήμαρχος συνομίλησε με λαϊκό κόσμο κάθε ηλικίας που άπλωνε το χέρι για να πάρει τα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο να δώσει και σε άλλους, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του για θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή, με αντίκτυπο για τον λαό της πόλης και των περιχώρων της.

Ισραηλινή επίθεση στη Συρία λίγο πριν την άφιξη του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν τα δύο κύρια αεροδρόμια της Συρίας, της πρωτεύουσας Δαμασκού και του Χαλεπίου, έπειτα από ισραηλινές επιδρομές που εξαπολύθηκαν σήμερα με στόχο τα δύο αυτά αεροδρόμια, μετέδωσαν συριακά μέσα ενημέρωσης.

Οι «ταυτόχρονες αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν ζημιές στους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης των δύο αεροδρομίων, θέτοντάς τα εκτός λειτουργίας», τόνισε το Συριακό Γενικό Επιτελείο στα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Αμάσητη... «ενημέρωση»


Αμάσητη...

Αμάσητη αναπαράγουν τα ελληνικά ΜΜΕ - και πρώτα απ' όλα η ΕΡΤ - την προπαγάνδα από τα ισραηλινά και ευρωατλαντικά επιτελεία, καθώς κλιμακώνεται η σφαγή των Παλαιστινίων και προετοιμάζεται η χερσαία επέμβαση στη Γάζα. 

Στα ρεπορτάζ για τον πόλεμο κάνουν θραύση ορισμένα βίντεο που διακινούνται και δραματοποιούνται από τις επίσημες υπηρεσίες του ισραηλινού στρατού, για να αποδείξουν την αγριότητα και την απανθρωπιά των Παλαιστινίων, προκειμένου να «ξεπλύνουν» την κατοχή και να δικαιολογήσουν την εξελισσόμενη σφαγή.

Ντιν Ατσεσον


Ντιν Ατσεσον, από τους μεταπολεμικούς «αρχιτέκτονες» της πολιτικής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού

Στις 12 Οκτωβρίου 1971 πεθαίνει ο Ντιν Ατσεσον. Αμερικανός πολιτικός, από τους «αρχιτέκτονες» της πολιτικής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού μετά το Β‘ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Να γυρίσει τώρα η φρεγάτα!

Αστεία προσχήματα και προκλητικές δικαιολογίες διακινεί από χτες η κυβέρνηση για την παρουσία της φρεγάτας «Ψαρά» μια ανάσα από τα μέτωπα του πολέμου σε Ισραήλ και Γάζα. Αντί να δώσει τώρα εντολή να γυρίσει πίσω το πλοίο και να μην υπάρξει καμιά άλλη αποστολή στην εμπόλεμη περιοχή, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η φρεγάτα είναι σε ...προγραμματισμένη αποστολή τουλάχιστον για τις επόμενες 30 μέρες (!) και ότι θα πάρει μέρος σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις.

Κυβερνήσεις και ΕΕ στέλνουν τους πληγέντες υποχρεωτικά ως πελατεία στους ασφαλιστικούς ομίλους

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ερώτηση για τους σχεδιασμούς κυβέρνησης - ΕΕ για την υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση

Τα νέα βάρη που θα φορτωθούν στο λαϊκό εισόδημα, μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση, τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

«Το Ισραήλ δεν μπορεί να φυλακίζει 2.000.000 κατοίκους στη Γάζα χωρίς να πληρώσει οδυνηρό τίμημα»

Ένα συγκλονιστικό κείμενο, που αποδεικνύει πως όσοι πραγματικά πιστεύουν στην ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αναγνωρίζουν τις ρίζες του προβλήματος και την ανάγκη να δικαιωθούν τα αιτήματα του παλαιστινιακού λαού, υπογράφεται από τον γνωστό Ισραηλινό συγγραφέα και δημοσιογράφο Γκιντεόν Λεβί και δημοσιεύτηκε στην ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ».

Το κείμενο, με τίτλο «Το Ισραήλ δεν μπορεί να φυλακίζει 2.000.000 κατοίκους στη Γάζα χωρίς να πληρώσει οδυνηρό τίμημα», αναφέρει:

Το δίλημμα είναι ένα!

Είναι με τα συμφέροντα, οικονομικά – επιχειρηματικά, τα στηρίζουν και δεν το κρύβουν! Προβάλουν αυτή την «αρρώστια» για το λαό, ως το... φάρμακο που θα τον γιατρέψει δήθεν, προκειμένου οι λίγοι και εκλεκτοί, που έχουν πολλά συμφέροντα, να κάθονται στο σβέρκο του και από τη θέση της Δημοτικής Αρχής!

Θέλουν έναν Δήμο, μακρύ χέρι της κυβέρνησης της ΝΔ, που θα συμφωνεί σε ό,τι η τελευταία αποφασίζει, μεγαλώνοντας τα χαράτσια, ξεπουλώντας τα πάντα στους επιχειρηματικούς ομίλους, δήθεν για την προκοπή του λαού, που θα ματώνει ακόμη περισσότερο απ’ αυτή την πολιτική!

Στο στόχαστρο των κατοχικών δυνάμεων ... πριν καν γεννηθούν!

 
Επειδή κάποιοι παριστάνουν τους «πεφτοσυννεφάκηδες»
για την κλιμάκωση του πολέμου στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη - σαν ο χρόνος να ξεκίνησε χτες στην κατεχόμενη Παλαιστίνη - προσπαθώντας να «ξεπλύνουν» την κατοχή και τα διαχρονικά εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ, παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία από διεθνείς έρευνες και εκθέσεις για την ωμή βία που ασκούν οι κατοχικές δυνάμεις σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού εδώ και δεκαετίες, θωρακίζοντας και επεκτείνοντας την κατοχή, με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 12/10/1492

Ο Χριστόφορος Κολόμβος φτάνει στις ακτές του «Νέου Κόσμου». Η μέρα αυτή θεωρείται - και εορτάζεται - ως η μέρα ανακάλυψης της Αμερικής. 

Ο Κολόμβος ξεκινάει για την ανακάλυψη της Αμερικής