Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Πασχαλιάτικες κάρτες από φυλακές και τόπους εξορίας

Εκατοντάδες ήταν οι γυναίκες στις Φυλακές Αβέρωφ που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να γιορτάσουν αγωνιστικά τις δικές τους στιγμές.

 Χιλιάδες άνθρωποι, για τα σχεδόν 50 χρόνια που βρισκόταν το ΚΚΕ στην παρανομία, πέρασαν αυτές τις μέρες σε εξορίες και φυλακές, μακριά από τις οικογένειές τους, βιώνοντας τα βασανιστήρια του αστικού κράτους, παρά το γεγονός ότι για τους δεσμώτες τους αυτές οι μέρες ήταν «άγιες».

Εκεί που κυβέρνησαν οι κομμουνιστές δήμαρχοι


Μιλάω για την τελευταία πενταετία, όπου πιο έντονα από ποτέ αναδείχτηκε το έργο αυτών των πέντε κομμουνιστών δημάρχων, σε αντίθεση με το τι κάνουν οι κάθε είδους κυβερνητικοί «ανεξάρτητοι», που το μυαλό τους είναι φυλακισμένο μέσα στη γυάλα της μονόδρομης κι αδιέξοδης ευρωνομιμότητας.

«Είσαι μάστορας στη διαστρέβλωση» είπε ο Θ. Παφίλης στον Κ. Γαβρόγλου

«Μάστορα στη διαστρέβλωση» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου που από το βήμα της Βουλής προσπάθησε να διαστρεβλώσει το νόημα της τοποθέτησης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για το Λύκειο και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Ο Κ. Γαβρόγλου υποστήριξε όπως ο Δ. Κουτσούμπας δεν θεωρεί πρόβλημα ότι δεν υπάρχει Γ' Λυκείου και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το είπε και ο Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, λέει το πρόβλημα, επί λέξει, δεν είναι ότι δεν έχουμε Γ' Λυκείου, άρα αναγνωρίζει ότι δεν έχουμε Γ' Λυκείου, απλώς δεν το θεωρεί πρόβλημα».

Τα υλικά Χρυσαυγήτικης λογικής που κυκλοφόρησε η ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά

Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος – Κιουτσούκης – Βασιλόπουλος – Καραγεωργόπουλος) κυκλοφόρησε αφίσα και ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά. Πρόκειται για υλικά που λερώνουν το νόημα της Πρωτομαγιάς και συκοφαντούν τις διεκδικήσεις και τον αγώνα των εργαζομένων.

Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ θα αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες

Ο «αναπτυξιακός σχεδιασμός» περνάει μέσα από τις Περιφέρειες και τους δήμους. Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ θα αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που ανοίγονται από την ανάκαμψη για το καλό του λαού της περιοχής τους;
 

Γολγοθάς και τα Πάθη του λαού


Πασχαλινή κάρτα των κρατουμένων
 του Αη Στράτη
 Η φετινή μεγαλοβδομάδα, βρίσκει το λαό μας αντιμέτωπο ξανά με νέα αντιλαϊκή επίθεση και νέους κινδύνους.

Για να αναστηθεί ο λαός μας χρειάζεται αγώνας, πίστη στις δυνάμεις του, αποφασιστικότητα να βγάλει από τη μέση καθετί που τον εμποδίζει να ζήσει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του.

Μήνας σκληρός, πράγματι, ο Απρίλης, με μια «Παρασκευή το βράδυ μάς προδώσανε», μα και «Σαββάτο του λαού, ξεσηκωνόμαστε, σαν το άγριο ποτάμι να χυθούμε».

Απονομή Βραβείου Ειρήνης Νίκος Νικηφορίδης 2019


Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τον ημερήσιο τύπο, ότι μία επιτροπή με το όνομα «Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης» έχει αποφασίσει να καθιερώσει Βραβείου Ειρήνης στο όνομα του εκτελεσμένου στη Θεσσαλονίκη στις 5 Μάρτη 1951 ΕΠΟΝίτη, νεολαίου αγωνιστή Νίκου Νικηφορίδη και μάλιστα ένας από τους πρώτους βραβευμένους θα είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

11ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ: Η ταξικη αντιπαράθεση συνεχιζεται

 Ξεκινά τις εργασίες του το 11ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ (23 - 27/4/1953).
Το συνέδριο καταγγέλθηκε από την ΕΔΑ και το Ενιαίο Συνδικαλιστικό Κίνημα Ελλάδας (ΕΣΚΕ) ως νόθο, ενώ οι αποφάσεις του ως «προκαταβολικά άκυρες».

Δεκάδες σωματεία διαγράφηκαν από τη δύναμη της

Πρόκληση...

https://www.rizospastis.gr/
«Για τις ανάγκες των πολλών, όχι για τα συμφέροντα των λίγων», είναι το «σύνθημα» που λανσάρει η κυβέρνηση, για να πολώσει προεκλογικά το κλίμα με τη ΝΔ και να θολώσει τα νερά της αντιλαϊκής πολιτικής της.

Συνέντευξη της Θ. Καπέτη στο ραδιόφωνο «FM 100»

Η Θεανώ Καπέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας, μίλησε σήμερα στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης «FM 100».

Ερωτηθείσα για την κυβερνητική προπαγάνδα σχετικά με την κρισιμότητα των ευρωεκλογών απέναντι στην έλευση της ακροδεξιάς, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα ακόμα από τα ψεύτικα διλήμματα που βάζει η κυβέρνηση και σε αυτό το παιχνίδι παίζει και η ΝΔ.

Νέα κινητοποίηση σήμερα των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης»

Νέα κινητοποίηση οργανώνει σήμερα, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην «Καρυπίδης» (πρώην «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»), δίνοντας συνέχεια στον αγώνα για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης»,

20χρονα ΠΑΜΕ: Συνεχίζουμε!

Με μια όμορφη εκδήλωση, που ξεκίνησε και εξελίχθηκε μέσα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και κορυφώθηκε έξω, στο δρόμο, με πυροτεχνήματα στον ουρανό και υπό τους ήχους συνθημάτων, γιορτάστηκαν τα 20χρονα του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, νέων

"Σαν τον Καραΐσκάκη καταντήσατε βρε..."!


Τα σκληρά παιδικά χρόνια του Καραΐσκάκη και η απόφασή του να βγει στο κλαρί!
Στις 23 Απρίλη 1827, ανήμερα της γιορτής του, ξεψυχάει λαβωμένος θανάσιμα από... "ύποπτο" βόλι που είχε δεχθεί προηγουμένως, ο Γιώργης Καραϊσκάκης πρώην οπλαρχηγός Αγράφων και μετέπειτα αρχιστράτηγος της Επανάστασης του '21. Προτού ο Καραϊσκάκης παραδόσει την τελευταία του πνοή αφήνει στους συντρόφους του σαφείς υπόνοιες για το φονιά του και τους υποκινητές τους.