Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Το ΠΑΜΕ στην 2η μέρα απεργίας των εργαζομένων της Γαλλίας


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο (πάνω) από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Γαλλίας και τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ με τα συνδικάτα της περιοχής των Βερσαλλιών και του Βαλ ντε Μαρν του Παρισιού.
Διαβάστεεδώ και δείτε βίντεο για την πρώτη μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Γαλλία και τη συμμετοχή της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ.

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη νοθεία στις εκλογές της ΠΕΠΕΝ


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ»

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τις συνεχιζόμενες εκφυλιστικές και νόθες διαδικασίες στις αρχαιρεσίες της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ), οι οποίες άρχισαν την 1η Οκτώβρη, ολοκληρώνονται στις 10/12 και γίνονται και με «επιστολική ψήφο», παρουσίασε χτες σε

Επίκαιρα πάντα τα βασικά συμπεράσματα αυτού του αγώνα


 ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1944

Η πάλη του ΚΚΕ κατά τη δεκαετία 1940 - 1949, οπότε πραγματοποιήθηκαν οι τρεις μεγάλες ανατάσεις του λαϊκού κινήματος, συνιστά τη μεγαλύτερη προσφορά του Κόμματός μας στην εργατική τάξη και στα φτωχά λαϊκά στρώματα, καθώς και τη μεγαλύτερη συμβολή του στη δράση του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος στον 20ό αιώνα.

Ο Δεκέμβρης του 1944 αποτέλεσε μια κρίσιμη ταξική σύγκρουση. Η αντίθεση κεφαλαίου - εργασίας, που εξ αντικειμένου διαπερνούσε την

5 στους 6… δεν θα πάρουν «κοινωνικό μέρισμα»

Το «ματωμένο» υπερπλεόνασμα που άρπαξαν «γδύνοντας» τον ελληνικό λαό θα φτάσει το 2019 τα 7 δισ. ευρώ!

Από αυτά η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα πλαίσια της …«κοινωνικής πολιτικής» της θα επιστρέψει στα λαϊκά νοικοκυριά μόλις 175 εκατ. ευρώ!!! 

Αυτό το εξευτελιστικό ποσό οι κυβερνώντες το βάφτισαν «κοινωνικό μέρισμα»…

Όταν λύνονται τα χέρια… και οι γλώσσες

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

Σημείωση πρώτη: Η παρακάτω φωτογραφία για την ΕΛ.ΑΣ δεν αποτελεί πρόβλημα…

Ποιοι πολέμησαν στα Δεκεμβριανά

Μια ανάλυση της δύναμης και των εφεδρειών των αντίπαλων στρατοπέδων

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη δίτομη ιστορία του Ελληνικού Εμφυλίου που συνέγραψε ο ιστορικός Γιώργος Μαργαρίτης, στο οποίο εκθέτει τα αντίπαλα στρατόπεδα, σημειώνοντας αφενός την συσπείρωση γύρω από τους Άγγλους όλων των κοινωνικών ομάδων που είχαν λόγους να φοβούνται την επικράτηση της Αριστεράς,

Η πολιτική σας είναι που παράγει πρόσφυγες και όχι λαθρομετανάστες

Παρακολουθώντας τα αυτοδιοικητικά συμβούλια του νησιού μου, Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης και Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, έμεινα άναυδος από την επιλεκτική μνήμη και πίστη στην νομιμότητα (πλην Λακεδαιμονίων).

Εσείς κύριοι δεν λέτε να φυλάμε τα σύνορα καλύτερα αλλά όταν μπαίνει το ζήτημα της καταγγελίας του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των συνθηκών τους, κρύβεστε λέγοντας «ότι αυτό δεν είναι στην αρμοδιότητα του δήμου». Λες και η φύλαξη των συνόρων είναι.

Το ξεβράκωμα της Ελληνικής Αστυνομίας και του ρόλου της στην τήρηση της τάξης

Μια πρώτη γεύση για τα χτεσινά είχαμε πάρει στην πρόσφατη πορεία του Πολυτεχνείου. Μαζικές διαδηλώσεις, με όγκο και παλμό, χωρίς το παραμικρό επεισόδιο, μέχρι να αναλάβει η ΕΛΑΣ πρωταγωνιστικό ρόλο στα επεισόδια, για να στηθεί το εθιμοτυπικό σκηνικό στα Εξάρχεια.
Χτες είδαμε ουσιαστικά την ίδια εικόνα σε φωτοτυπία. Πολύς κόσμος στη μαθητική-φοιτητική πορεία το μεσημέρι και ακόμα περισσότερος στη βραδινή πορεία, μεγάλες διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και σε άλλες πόλεις.

Μην τολμήσετε να φέρετε ρύθμιση για περιορισμό των διαδηλώσεων

Μην τολμήσετε να φέρετε ρύθμιση στη Βουλή για περιορισμό των διαδηλώσεων, τόνισε προς την κυβέρνηση της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, με αφορμή την κυβερνητική πρόθεση να συμπεριλάβει σχετική διάταξη σε πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί πριν τα Χριστούγεννα.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε χαρακτηριστικά πως το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να μην καταθέσει τέτοια διάταξη και το λαό να είναι σε επιφυλακή, τονίζοντας ότι δεν θα μπουν στο γύψο οι λαϊκοί αγώνες και πως τέτοιοι νόμοι θα μείνουν κενό γράμμα.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 7 - 8 Δεκέμβρη 2019:
  • Εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά: Μόνη λαϊκή απάντηση η έξοδος από το ΝΑΤΟ, το κλείσιμο των βάσεων
  • Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα: Τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση στις Βρυξέλλες
  • Φοιτητές - Μαθητές: Διαδήλωσαν για το δικαίωμα στη μόρφωση και ενάντια στην καταστολή
  • Κοινωνική Ασφάλιση: Διαχρονική επίθεση από όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου

Καταψήφισε για πρώτη φορά η Ελλάδα το ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ


Ήμασταν μαθημένοι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα να απέχει από τις ψηφοφορίες του ΟΗΕ για την καταδίκη του ναζισμού, η σημερινή κυβέρνηση ωστόσο φρόντισε να πάει ένα βήμα παραπέρα, καταψηφίζοντας το ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των κατεχόμενων Παλαιστινίων. 
Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και προφανώς εντάσσεται

Βρετανοί καταλαμβάνουν την Ακρόπολη


Οι Βρετανοί καταλαμβάνουν την Ακρόπολη, 7/12/1944, (παρά τη συμφωνία με τον ΕΛΑΣ να μείνει έξω από τη σύγκρουση) και εγκαθιστούν σε αυτή βαριά όπλα με τα οποία βάλλουν κατά θέσεων του ΕΛΑΣ.

Στα άλλα μέτωπα, η ΙΙ Μεραρχία του ΕΛΑΣ, που μόλις είχε καταφθάσει στην Αθήνα, κυρίευσε τη Σχολή Χωροφυλακής, ενώ κατάφερε να κυκλώσει και να εξουδετερώσει τμήματα της Ορεινής Ταξιαρχίας που απειλούσαν την Καισαριανή. Οι Καισαριανιώτες ΕΛΑΣίτες κατέλαβαν το λόφο του Αράπη.

Η ανατομία μιας διαφήμισης


Πολλή συζήτηση, και όχι άδικα γίνεται το τελευταίο διάστημα, για τη διαφήμιση του «Jumbo»με τους ναυτικούς και τη ζωή τους.
Στοχευμένη στο συναίσθημα, ανασύρει μνήμες στις οικογένειες των ναυτικών μας, που θυμούνται την αρμύρα της ζωής τους, τις αγωνίες τους, τη χαρά και συγκίνηση ενός τηλεφωνήματος.