Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές…

Η ΚΕ του ΚΚΕ με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την ίδρυσή του σχεδιάζει να τοποθετήσει συμβολικά δύο μνημεία στα δύο μαρτυρικά νησιά της Μακρονήσου και της Γυάρου.
 
Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για όλους που εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν ή άφησαν τη ζωή τους σε αυτά τα δύο κολαστήρια.

«Πρώτη Φορά Αριστερά»

Ούτε Αριστερά, αλλά ούτε Πρώτη Φορά

Κλείσανε 4 χρόνια από τα πανηγύρια για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που είχε προεξοφληθεί σαν μια λίγο-πολύ ανατροπή του καπιταλισμού. Βέβαια, μόλις μπαίνει το «λίγο-πολύ», αμέσως – αμέσως χαλάει το πράγμα. Η εξέλιξη αυτή ονομάστηκε «Πρώτη Φορά Αριστερά» κι αλήθεια, είναι απορίας άξιο ποιος είχε τη

Ισχυρό ΚΚΕ παντού!

ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!

ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Απευθυνόμαστε στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, των εργαζομένων, των ανέργων, των επαγγελματιών και αγροτών, των νέων, των συνταξιούχων.

Μετατροπή του λιμανιού Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών

Καταγγελία Κ.Κ.Ε

Μέρες 1999 θυμίζει αυτές τις μέρες το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με τα ”πήγαινε – έλα” των αμερικανικών ελικοπτέρων και άλλου εξοπλισμού μέσα στις εγκαταστάσεις του λιμανιού.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πήρε το παράσημο του ”γεωπολιτικού μεντεσέ” και του

Η προσευχή του αντάρτη

    Το ποίημα αυτό είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό της ΕΠΟΝ, «Νέα Γενιά», στη σελίδα 11 του τεύχους 60/1945. Γράφτηκε από τον Νίκο Μαραγκουδάκη που ήταν μέλος της λογοτεχνικής ομάδας της ΕΠΟΝ. Είχε γνωρίσει ξαναδημοσίευση στην εφημερίδα της Δημοκρατικής Νεολαίας Ελλάδας, “ΝΕΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ”, στο φύλλο 1 της 6.12.47.