Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Με τη μουσική του Μίκη


Εμείς θελήσαμε με το τραγούδι μας, αλλά και με τη στάση μας, να πούμε στο λαό ότι αυτός είναι το κέντρο της ζωής, η φύτρα της ζωής, πηγή κάθε ωραίου και αληθινού...

Με αφορμή τη χθεσινή μέρα!


Στο Α Νεκροταφείο Αθηνών, μετά την κεντρική είσοδο, δεξιά, βρίσκεται το έργο του Δωδεκανήσιου γλύπτη (από τη Σύμη) Κώστα Βαλσάμη «Μάνα της κατοχής»,η θέα του αγάλματος με τη σκελετωμένη νεκρή μάνα και δίπλα της το μωρό που προσπαθεί να βυζάξει συγκλονίζει ακόμα και σήμερα τον επισκέπτη.
 
Πάνω στο μνημείο είναι γραμμένοι οι στίχοι ενός ποιήματος του ποιητή Παναγιώτη Γκάζγκα που λένε:
 
«Όχι δεν πέθανα διαβάτη
κι ας κείτομαι νεκρή σε αυτό το πέτρινο κρεβάτι,
τιμή και δόξα στον τεχνίτη,
που με τη θεία του σμίλη,
πνοή μου ξαναφύξησε στα χείλη,
για να φωνάξω μέσα από τον τάφο,
με όσο κουράγιο μου ‘χει απομείνει.
Αντισταθείτε, φυλάξτε τα παιδιά σας από τον πόλεμο. Ε Ι Ρ Η Ν Η »

 

Καταδικάζει τη βάρβαρη επίθεση του ισραηλινού κράτους κατά των Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ


Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βάρβαρη εισβολή ισραηλινών δυνάμεων καταστολής στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την επίθεση του ισραηλινού κράτους στους προσκυνητές, με δεκάδες τραυματίες.

Οργανωμένα και αποφασιστικά στα επόμενα βήματα οργάνωσης του αγώνα


ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ

Μεγάλη σύσκεψη Ομοσπονδιών και Συνδικάτων για την κλιμάκωση της πάλης στο Πεδίον του Άρεως.

Οργανωμένα και αποφασιστικά προχωρούν στα επόμενα βήματα οργάνωσης του αγώνα απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης που ξεθεμελιώνει το 8ωρο, επιβάλλει την απλήρωτη εργασία, θέτει νέους περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας, στο περιεχόμενο της πάλης των συνδικάτων και των αγώνων των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει για να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ, με αντιπροσωπεία των Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Παναγιώτης Κατηφές, υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ Κατά των Ναρκωτικών.

Διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τον φυγόποινο ναζί Χρήστο Παππά;


Διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη  και επί επτά μήνες καταζητούμενο Χρ. Παππά την παράδοσή του με ευνοϊκούς όρους;
Ναι, διαπραγματεύεται σύμφωνα με δήλωση του νομικού εκπροσώπου του καταζητούμενου και φυγόποινου χρυσαυγίτη, Χρήστου Παππά, στην εφημερίδα «Τα Νέα»!!! Σύμφωνα με τον Περικλή Σταυριανάκη υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του νο2 της εγκληματικής οργάνωσης, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί πριν την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης καταδίκης της Χρυσής Αυγής, και «κρατικού παράγοντα».

Μεγάλα προβλήματα στη δήλωση των self-test


Το υπουργείο Παιδείας καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» για την ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και γονείς, λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία. Από το απόγευμα της Κυριακής, το ηλεκτρονικό σύστημα δήλωσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ εμφάνιζε σοβαρές τεχνικές δυσκολίες και καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα χιλιάδες γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές να δυσκολεύονται να δηλώσουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα.

Η Λαϊκή Εξουσία και ο ΔΣΕ


Οι «Καταστατικές Διατάξεις για την Ελεύθερη Ελλάδα»

Στο πλαίσιο των Οδηγιών Ζαχαριάδη - Ιωαννίδη αλλά και των συνθηκών που είχε δημιουργήσει ο ένοπλος αγώνας, στις 10 Αυγούστου του 1947 ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας προχώρησε σ' ένα βήμα τεράστιας σπουδαιότητας. Δημοσιοποίησε τις «Καταστατικές Διατάξεις για την Ελεύθερη Ελλάδα» τον Καταστατικό χάρτη ή αλλιώς το Σύνταγμα που κατοχύρωνε την πολιτική και νομική θεμελίωση της Λαϊκής εξουσίας στις ελεύθερες περιοχές της χώρας.2

Χτισμένη στα πρότυπα και τις στοχεύσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ


ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Χτισμένη στα πρότυπα ΝΑΤΟ είναι η νέα Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), η συγκρότηση της οποίας επισημοποιήθηκε στο ΚΥΣΕΑ την προηγούμενη βδομάδα, μετά από σχεδιασμούς και συνεννοήσεις πολλών μηνών, πάνω και σε αντίστοιχα βήματα που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Λιμενικό Σώμα και καταστολή


Η «Λευκή Βίβλος για την ασφάλεια», που παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι ένα αντιλαϊκό - αντιδραστικό κείμενο, που προδιαγράφει την κατεύθυνση της καταστολής τον 21ο αιώνα. Αφορά όλα τα Σώματα Ασφαλείας. Αφορά και το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή κι ας κατονομάζεται προς το παρόν έμμεσα. Η επικαιροποίηση και η εξειδίκευση του πλαισίου θα έρθουν σύντομα. Η καταστολή θα συντονιστεί σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας. Με ιδιαίτερο κυνισμό παρουσιάζεται η νέα φιλοσοφία για τους μηχανισμούς καταστολής στην υπηρεσία της διασφάλισης της κυριαρχίας της άρχουσας τάξης.

Εμβόλια και ανθρωπότητα

                                    Εμβόλια και ανθρωπότητα: Κούβα ή Ισραήλ; - (ελληνικοί υπότιτλοι)

Με τον Μπάιντεν και την Κομισιόν... στη μάχη για το 8ωρο


...και άλλες ΣΥΡΙΖΑίικες ιστορίες
 
«Ενώ σε όλο τον κόσμο η πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι οι ανάγκες του ανθρώπου, η ανθρώπινη ζωή, είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση».

Να παρθούν εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολείων!


Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας προχωρούν σε άνοιγμα των σχολείων και πάλι με τον ίδιο τρόπο, όπως τα άνοιξαν και τα έκλεισαν ξανά και ξανά καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς. Με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους να είναι ξανά απροστάτευτοι! Με την αυτοδιάγνωση, τη μάσκα και τα ανοιχτά παράθυρα ως μοναδικά μέτρα προστασίας!

Μια μέρα σαν τη σημερινή


10/05/1267

Η Εκκλησία της Βιέννης διατάζει όλους τους Εβραίους να φορούν ένα διακριτικό σήμα.

10/05/1801

Οι πειρατές της Μπαρμπαριάς κηρύσσουν πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ. Ο πόλεμος κράτησε 4 χρόνια και έληξε με νίκη των ΗΠΑ.