Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Μιθριδάτης vs Μητσοτάκη


ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ VS ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ !!!

«αυτοί ξέρουν από σημάδι και καθαρίζουν κατευθείαν»…

Σωτηρία Βασιλακοπούλου

Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου γεννήθηκε στις 2/6/1959. Φοιτήτρια του Παντείου και μέλος της ΚΝΕ. 

Δολοφονήθηκε στις 28/7/1980 στην πύλη του εργοστασίου της ΕΤΜΑ μοιράζοντας προκηρύξεις.

Σε υπηρεσία το «ηχητικό κανόνι» ελέγχου και καταστολής πλήθους


Με σταθερούς ρυθμούς προχωράει η αναβάθμιση των κατασταλτικών μηχανισμών από την κυβέρνηση, παράλληλα με την κλιμάκωση της αντεργατικής, αντιλαϊκής επέλασης.

Δεν είσαι “κτήνος” όταν τρως, αλλά όταν γίνεσαι σκατόψυχος Δαπίτης με τους ανθρώπους…


Η εικονιζόμενη μπορεί να είναι μειωμένης ευφυίας, αλλά μας πιάνει κότσο αν ασχολούμαστε με την πηχτή βλακεία της. Σαν άνθρωπος της αγοράς -και αγοραία- ξέρει καλά πως αν γίνεται ντόρος γύρω απ’ το όνομά σου, δεν υπάρχει αρνητική διαφήμιση. Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι η απάντηση σε μια φαιδρή περσόνα που ψοφά για δημοσιότητα, αλλά η αποδόμηση όσων λέει, στο βαθμό που εκφράζουν τη συνολική αντίληψη του χώρου της.

Συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα του ΚΚΕ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ

Συνεχίζεται το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί το σταθερό ημερήσιο χρόνο, το 8ωρο και επιβάλει τη 10ωρη εργασία, ενώ τσακίζει και μια σειρά άλλα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η «αυτοδιάλυση» της Γ' Κομμουνιστικής Διεθνούς

 


«Η III Διεθνής ιδρύθηκε στο πρώτο της συνέδριο, το Μάρτη του 1919 στη Μόσχα. Και το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της Διεθνούς, η αποστολή της είναι: Να εκπληρώσει, να εφαρμόσει στην πράξη τις υποθήκες του μαρξισμού και να πραγματοποιήσει τα αιώνια ιδανικά του σοσιαλισμού και του εργατικού κινήματος - αυτό το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα της III εκδηλώθηκε αμέσως με το ότι η νέα, η τρίτη, "Διεθνής ένωση των εργατών" άρχισε από τώρα κιόλας να συμπίπτει, ως ένα ορισμένο βαθμό, με την Ενωση των Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών»

Πάρτε το πίσω!


Κάθε μέρα που περνάει απ' όταν παρουσιάστηκε το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τα Εργασιακά, επιβεβαιώνεται ολοένα και περισσότερο ότι αυτό το τερατούργημα μόνο χειρότερο μπορεί να γίνει για τους εργαζόμενους, και κυρίως για τους νέους. Οτι δεν χωράει καμία διαβούλευση για «βελτιώσεις» και «διορθώσεις», δικαιώνοντας την καθολική απόρριψή του από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, το πανεργατικό αίτημα να μην κατατεθεί στη Βουλή.

Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους άμεσης παρέμβασης στα εσωτερικά των κομμάτων



ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Να αποσυρθεί προκειμένου να μελετηθεί και να συζητηθεί ολοκληρωμένα, απαίτησε το ΚΚΕ

Την απόσυρση τροπολογίας που αφορά τα πολιτικά δικαιώματα «των καταδικασμένων για εγκληματικές πράξεις», ώστε αυτή να συζητηθεί και να μελετηθεί στη Βουλή ολοκληρωμένα, με κανονικές διαδικασίες και με τη συμμετοχή φορέων, απαίτησε χτες το ΚΚΕ. Και ανέδειξε ότι με πρόσχημα τους καταδικασθέντες της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής η κυβέρνηση, με το νομοθέτημα αυτό, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για τον έλεγχο των καταστατικών, των οικονομικών, του τρόπου οργάνωσης και εκλογής στην ηγεσία των κομμάτων.

Ομορφος κόσμος...


Για άλλη μια φορά, αξιωματούχοι της Ευρώπης και άλλα αστικά επιτελεία
δηλώνουν «σοκαρισμένοι» από τις αποκαλύψεις για την επιχείρηση «Dunhammer», την κατασκοπεία δηλαδή από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, με τη βοήθεια των αντίστοιχων της Δανίας, σε βάρος ηγετών της ΕΕ. Μεταξύ αυτών που παρακολουθούνταν ήταν και η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, την περίοδο 2012 - 2014, όταν δηλαδή αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ομπάμα ήταν ο σημερινός Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Απεργία στις 10 Ιούνη και σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιούνη


Η κυβέρνηση έχει δώσει στη δημοσιότητα και φέρνει άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο φιλοδοξεί να καταργήσει το 8ωρο, να αφαιρέσει κι άλλα κατακτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, να βάλει χέρι στη λειτουργία των εργατικών σωματείων. Έχουν στόχο να απαλλάξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες από κάθε κατάκτηση του εργατικού κινήματος -τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το δικαίωμα στην ξεκούραση.

Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα! Να παραλύσει η χώρα


Όλες και όλοι στην απεργία στις 10 Ιούνη.  

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις. Στην Αθήνα, 10 π.μ. στα Προπύλαια! 

Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα! Να παραλύσει η χώρα

 Όλες και όλοι στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο!

Ο «ανθός»...


Κροκοδείλια δάκρυα για τον ...«ανθό της χώρας», τους νέους και τις νέες που δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο πανεπιστήμιο και «χαραμίζουν» τα πιο παραγωγικά τους χρόνια, χύνουν δημοσιεύματα στον Τύπο, για να στηρίξουν την επιβολή ελάχιστης βάσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


02/06/1882

Πεθαίνει ο Ιταλός επαναστάτης Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, στρατηγός, ένας από τους αρχηγούς της επαναστατικής αστικοδημοκρατικής πτέρυγας του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, που αγωνιζόταν για την ενοποίηση της Ιταλίας.

02/06/1896

Ο Ιταλός εφευρέτης Γουλιέλμο Μαρκόνι λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ραδιόφωνο.