Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Το πρωί αποχώρησε και το απόγευμα επανήλθε

Για λίγες ώρες ...ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής Αναστασία Αικατερίνη Αλεξοπούλου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ελληνικής Λύσης.

Περίπου στις 11 το πρωί της Δευτέρας, με επιστολή της ενημέρωνε τον Πρόεδρο της Βουλής ότι αποχωρεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ελληνικής Λύσης.

Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανωθούν στο σωματείο τους, να μην επιτρέψουν να γίνουμε θύματα για τα κέρδη των αφεντικών μας. Καλούμε κάθε εμποροϋπάλληλο:

Για την πυρκαγιά στις Μυκήνες

Ούτε τους αρχαιολογικούς χώρους δεν μπορεί να προστατεύσει η κυβέρνηση από τις πυρκαγιές, όπως αποδείχτηκε χτες με την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο στις Μυκήνες, που αν και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν φαίνεται να ήταν ενταγμένος σε κάποιο σχέδιο πρόληψης και προστασίας από πυρκαγιά!

Τις ανώτερες προβλεπόμενες ποινές θα ζητήσουν οι εισαγγελείς για τη δολοφονία του Τζ. Φλόιντ

Σε μια εμφανή προσπάθεια να εκτονωθεί η οργή και να σταματήσουν οι πολυπληθείς διαμαρτυρίες σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ, οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας του Τ. Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη σκοπεύουν να ζητήσουν εξαιρετικά αυστηρές ποινές, εξαιτίας «της ιδιαίτερης σκληρότητας» της πράξης τους και της «ευάλωτης» κατάστασης στην οποία βρισκόταν το θύμα, όπως αναφέρουν.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε τον περασμένο Μάη με βάρβαρο τρόπο από αστυνομικό, ο οποίος τον είχε ακινητοποιήσει πατώντας με το γόνατο το λαιμό του θύματος, με αποτέλεσμα τον θάνατό του από ασφυξία.

Ο Μουσολίνι βομβαρδίζει και καταλαμβάνει την Κέρκυρα


Ηταν το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Αυγούστου 1923. Στο λιμάνι της Κέρκυρας εμφανίζεται και αγκυροβολεί ισχυρή μοίρα του ιταλικού στόλου, συνοδευόμενη από υδροπλάνα. 

Με ναυαρχίδα το  «Κόντε ντι Καβούρ», τρία θωρηκτά, τα «Ντουίλια», «Τζούλιο Τσεζάρε» και «Τζουζέπε Βέρντι», δυο βαρέα και δυο ελαφρά καταδρομικά, τρία μεταγωγικά, έξι αντιτορπιλικά, ένα υποβρύχιο και μερικά τορπιλοβόλα.

«Γκαζώνουν» για τη μονιμοποίηση και παραπέρα ενίσχυση όλων των τάχα «έκτακτων» αντεργατικών μέτρων

Η μονιμοποίηση και παραπέρα ενίσχυση όλων των αντεργατικών μέτρων, που επιβλήθηκαν δήθεν ως «έκτακτα» και «προσωρινά» μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, βρίσκεται στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού για το επόμενο διάστημα, για τη στήριξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στις συνθήκες της νέας οικονομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτηριστικές είναι και οι ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας την

Στον «Προκρούστη» των ευρωατλαντικών σχεδίων τα κυριαρχικά δικαιώματα

Συνεχίζει η τουρκική κυβέρνηση να εκτοξεύει απειλές και να δημιουργεί τετελεσμένα, ενώ παράλληλα συνεχίζονται τα παζάρια και η προετοιμασία του εδάφους (και της λεγόμενης κοινής γνώμης) για να προχωρήσουν οι ευρωατλαντικές «διευθετήσεις» στην περιοχή, οι οποίες οδηγούν σε συνεκμετάλλευση.


Αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, δήλωσε πως «η Τουρκία δεν θα υποκύψει στις απειλές, και στη γλώσσα των εκφοβισμών και των

Όχι στις απολύσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που μεθοδεύει η Διοίκηση Παχατουρίδη


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου, καταγγέλλει, την άθλια ενέργεια της απόλυσης 14 εργαζομένων βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο Περιστερίου. Το χρονικό μοιάζει με ένα καλά μεθοδευμένο σχέδιο της Διοίκησης Παχατουρίδη που πρέπει να το γνωρίζουν όλοι:

Σκοτώνεται ο Στέφανος Γκιουζέλης

Σκοτώνεται, 31/8/1949, σε ενέδρα στην Καστανιά Λακωνίας το αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και διοικητής της ΙΙΙ Μεραρχίας του ΔΣΕ Στέφανος Γκιουζέλης.

 Γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1912. Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922) εγκαταστάθηκε στην Κηφισιά δουλεύοντας ως οικοδόμος. Σε νεαρή ηλικία έγινε μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας (ΟΚΝΕ) και το 1935 έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Σύντομα εξελίχθηκε σε στέλεχος του ΚΚΕ - Γραμματέας Αχτιδικής Επιτροπής Βορείων Προαστίων της Αθήνας.

Σταχανοφικό κίνημα


Αρχίζει, 31/8/1935, το κίνημα των πρωτοπόρων της παραγωγής στη σοβιετική βιομηχανία που πήρε το όνομά του από τον ανθρακωρύχο Αλεξέι Σταχάνοφ.

Ο Σταχάνοφ είχε καταφέρει να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ εξόρυξης κάρβουνου, βγάζοντας στη βάρδιά του - που ήταν 5 ώρες και 45 λεπτά - 102 τόνους (με νόρμα 7 τόνων, γεγονός που αντιστοιχούσε δηλαδή σε 14 νόρμες). Επρόκειτο για προσωπικό κατόρθωμα του Σταχάνοφ και της πρωτοβουλίας του να