Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Συνέντευξη έδωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία για το Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve»


Η Ελληνική Πρωτοβουλία για την Απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2021 στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve», στους διεθνιστές γιατρούς, έδωσε χτες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στον αύλειο χώρο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος για την προβολή αυτού του αιτήματος. Η μπριγάδα, που δημιουργήθηκε με πρόταση του ιστορικού ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, το 2005, έχει βοηθήσει σε σεισμούς, άλλες καταστροφές, στην επιδημία του Εμπολα στην Αφρική, και στην παρούσα συγκυρία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19 σε πάνω από 20 χώρες σε όλες τις ηπείρους.

Στο έλεος του πολυήμερου καύσωνα ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες με ευθύνη κυβέρνησης - Τοπικής Διοίκησης


ΚΑΥΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ 44 ΒΑΘΜΟΥΣ

Οι συστάσεις, η εγκύκλιος και η επιστολή προς δήμους και Περιφέρειες από υπουργεία ενόψει του καύσωνα επιβεβαιώνουν ότι η προστασία της ζωής του λαού έρχεται σε δεύτερη μοίρα

«Με τρίμηνες προσλήψεις και με τιμωρητικές διατάξεις δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία»


Η κυβέρνηση, μπροστά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας, όφειλε ήδη να έχει πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Αντί γι’ αυτό, ψήφισε μέσα στο κατακαλόκαιρο ένα ακόμα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που πλήττει τα μορφωτικά δικαιώματα χιλιάδων μαθητών. Οι ευθύνες της είναι τεράστιες!

Οι «φιέστες» σε εμβολιαστικές μονάδες δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνηση


Οι φιέστες που στήθηκαν σε εμβολιαστικές μονάδες σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο και στο ΠΑΓΝΗ με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Κρήτη δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την καθυστέρηση των εμβολιασμών του πληθυσμού, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο κατ’ εντολή του τουριστικού - ξενοδοχειακού κεφαλαίου εν μέσω μετάδοσης της πιο επικίνδυνης "μετάλλαξης Δ", για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς και ΜΜΜ

Ινγκμαρ Μπέργκμαν


Μια από τις σημαντικότερες μορφές του παγκόσμιου κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα 30 Ιουλίου του 2007.

«Το να κάνω ταινίες είναι για μένα ένστικτο, μια ανάγκη, όπως η πείνα, η δίψα, ο έρωτας», έλεγε, αν και, μετά την αυτοβιογραφική ταινία «Φάνι και Αλέξανδρος» (1983) και παρά τα τέσσερα «Οσκαρ» που αυτή απέσπασε, δήλωσε ότι εγκαταλείπει τον κινηματογράφο.

Υπερμνημόνιο


«Χαράς ευαγγέλια» για την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα σήμερα με την κύρωση της σύμβασης του Ταμείου Ανάκαμψης, του υπερμνημονίου δηλαδή που έρχεται να δέσει νέες «αλυσίδες» στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.

Δημοσιοποιήθηκαν τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών


Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Πρόκειται για τις δηλώσεις που υπέβαλαν το 2020 πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, περιφερειάρχες και δήμαρχοι. Οι δηλώσεις αφορούν τα στοιχεία για τα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση κατά την οικονομική χρήση του 2019 και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Μπουκαλάκια «βραστού» νερού...


Μετά τα λεωφορεία - «σαπάκια» από τη Λειψία που δεν διαθέτουν κλιματιστικά και παράθυρα, και τα μισθωμένα με leasing που ούτε αυτά διαθέτουν παράθυρα, η διοίκηση του ΟΑΣΘ «ξορκίζει» τον καύσωνα με ...μπουκαλάκια νερού! Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ίδιου του Οργανισμού δηλώνει πως ελπίζει «τα μηχανήματα να αντέξουν στις ακραίες για τη χώρα μας θερμοκρασίες».

«Τώρα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος! Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο!»


Το ΚΚΕ εξέδωσε και διακινεί φυλλάδιο για την ακρίβεια, όπου προτάσσει την ανάγκη προστασίας και ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, σημειώνει:

Να επαναπροσληφθεί ο πρόεδρος του Συνδικάτου των Μεταλλωρύχων που απολύθηκε γιατί απαίτησε τη λήψη μέτρων


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της συναυλίας αλληλεγγύης για τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδος.

Η κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής ασφάλισης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής ασφάλισης

Το ότι το λεγόμενο  «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο για το νέο επικουρικό, κατατέθηκε μεταμεσονύχτια, μεσούντος του καλοκαιριού για συζήτηση στην Επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, πως η κυβέρνηση δεν διστάζει μπροστά σε τίποτε προκειμένου να επισπεύσει την υλοποίηση των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών, αντιλαϊκών της πολιτικών. Η τακτική της συνάδει απόλυτα με το ρητό «ο  σκοπός αγιάζει τα μέσα». Η τελική συζήτηση (όπως η κυβέρνηση ανακοινώνει) και η ψήφισή του στην ολομέλεια της Βουλής θα γίνει μετά από τις θερινές διακοπές της.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


30/07/1898

Γεννιέται ο Βρετανός γλύπτης Χένρι Μουρ.

30/07/1898

Πεθαίνει ο Γερμανός πολιτικός Ότο Φον Μπίσμαρκ. Ο Μπίσμαρκ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη συνένωση των έως τότε χωριστών γερμανικών κρατιδίων σε ενιαίο κράτος, του οποίου διετέλεσε και πρώτος καγκελάριος.