Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Το καλάθι του νοικοκυριού!!!

 
Το καλάθι του νοικοκυριού!!!

Ο φασίστας Παντελής Καζάκος, με ένα πιστόλι στο χέρι, πυροβολεί 3 Κούρδους


"Εγώ είμαι ορθόδοξος, ρε"

Σαν σήμερα, μεσάνυχτα 19 προς 20 Οκτώβρη 1999, ο φασίστας Παντελής Καζάκος, με ένα πιστόλι στο χέρι, βγαίνει στους δρόμους του Μεταξουργείου. Ρωτά στα ελληνικά μια παρέα τριών ανδρών αν είναι Κούρδοι. Απαντούν ναι και δέχονται καταιγισμό πυροβολισμών.

Το έδαφος


Αν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, με την απλόχερη στήριξη του κράτους, «τρίβουν τα χέρια» τους με τα ρεκόρ κερδοφορίας σε κλάδους όπως ο Τουρισμός, η Ενέργεια, οι Μεταφορές, η Ναυτιλία κ.ά., έρχονται τα στοιχεία από την «ΕΡΓΑΝΗ» και τον ΕΦΚΑ για να περιγράψουν το ...«έδαφος» πάνω στο οποίο «χτίζονται» αυτά τα κέρδη.

Με το συλλαλητήριο στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη διεκδικούν την επιβίωσή τους

 
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Στις 12 μ. στην Εμπορική Πύλη, επί της Εγνατίας, το αγωνιστικό ραντεβού το Σάββατο

Με οργανωτές τους κατά τόπους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, που συντονίζουν τη δράση τους μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται να διαδηλώσουν το Σάββατο 22 Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση «Agrotica», διεκδικώντας αιτήματα που θα τους εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την παραγωγή, να μπορέσουν να ζουν από τον μόχθο τους.

Απαράδεκτη η προσπάθεια του Μητσοτάκη να βάλει στο ίδιο τσουβάλι ειδεχθή εγκλήματα και δημόσιες συναθροίσεις


 Η προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να βάλει ουσιαστικά στο ίδιο “τσουβάλι” τα ειδεχθή κι ανατριχιαστικά εγκλήματα που έρχονται στο φως, με τις “δημόσιες συναθροίσεις” και άλλες εκδηλώσεις της μαζικής λαϊκής δράσης, ως πράξεις που δήθεν απειλούν την “τάξη” και την “ασφάλεια”, δεν είναι μόνο άθλια κι απαράδεκτη, αλλά δείχνει και τι θεωρεί η κυβέρνηση “έγκλημα” και ποιους αντιμετωπίζει ως “εγκληματίες”.

Απολογία Ν Μπελογιάννη

 

Η δίκη αυτή είναι μια, κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον, καινούργια έκδοση της προηγούμενης δίκης, έκδοση όμως βελτιωμένη και, οφείλει να ομολογήσει κανείς, επιτελικά οργανωμένη. Ένας κατηγορούμενος και όχι μόνον κατηγορούμενος θα είχε να κάνει μερικές παρατηρήσεις πάνω στη δίκη αυτή.

Οδικός άξονας για να θωρακιστούν τα μονοπώλια της Ενέργειας


 ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Με τον λαό να βυθίζεται στην ενεργειακή φτώχεια

Ρυθμίσεις που βαθαίνουν την ενεργειακή φτώχεια για τους λαούς και ταυτόχρονα νέα κίνητρα στους επιχειρηματικούς ομίλους για να τζογάρουν με ασφάλεια στο Χρηματιστήριο της Ενέργειας, περιλαμβάνουν οι προτάσεις της Κομισιόν που δημοσιοποιήθηκαν χτες, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 20 - 21 Οκτώβρη.

ΓΑΛΛΙΑ: Απεργιακό κύμα και μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα


Μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έγιναν χτες σε όλη τη Γαλλία, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στην οποία καλούσαν συνδικαλιστικές οργανώσεις πολλών κλάδων.

Πραγματοποιήθηκαν περίπου 200 κινητοποιήσεις σε μικρότερες και μεγαλύτερες πόλεις, με βασικό αίτημα να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κόντρα στο κύμα ακρίβειας που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, αλλά και να μην προχωρήσουν οι νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.

Ερωτηματικά για συμμετοχή της Ελλάδας σε πυρηνική άσκηση του ΝΑΤΟ


Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση «πυρηνικής αποτροπής» του ΝΑΤΟ «Steadfast Noon»,
 που ξεκίνησε προχθές με επίκεντρο το Βέλγιο και συμμετοχή 14 χωρών της λυκοσυμμαχίας, σε φάση κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία στο Ουκρανικό, σύμφωνα με τον Χανς Κρίστενσεν, διευθυντή του Nuclear Information Project της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων (FAS).

«Κόμβοι» νέων κινδύνων


Η συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, υπό την εποπτεία των ΗΠΑ και πολυεθνικών κολοσσών της Ενέργειας, είναι το βασικό στοιχείο της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν Λίβανος και Ισραήλ για τα θαλάσσια σύνορά τους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 19/10/1784

Γεννιέται ο Θεόφιλος Καΐρης, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του νεοελληνικού Διαφωτισμού. 

Θεόφιλος Καΐρης, φωτισμένος δάσκαλος