Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Επιστροφή στο σπίτι

Έλενα Ιβάνοβα


Φωτογραφία τραβηγμένη την 21η Μαΐου 1945

Ένα στοίχημα που χάθηκε νωρίς...


ΣΧΙΝΟΣ - ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ

«Κάθε μέρα είναι και ένα στοίχημα για όλους μας, κάθε μέρα αυτό το στοίχημα θα το κερδίζουμε δουλεύοντας όλοι μαζί», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στις 15 Απρίλη, κατά τη σύσκεψη που έγινε μεταξύ Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιπυρική περίοδο που θα ξεκινούσε την 1η Μάη.  

Το νομοσχέδιο είναι συνέχεια του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, της «αριστεράς της γλάστρας»


Το ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή κατά των ναρκωτικών, υψώνουμε τη φωνή μας και λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά, θέλουμε ζωή ολόκληρη και όχι ζωή με δόσεις, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θανάσης Παφίλης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου «παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%».

Απαράδεκτες δηλώσεις με «σημαία» τα δικαιώματα του παιδιού


Η διήμερη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων και άλλα ζητήματα Οικογενειακού Δικαίου» δεν χαρακτηρίστηκε μόνο από μπόλικες δόσεις υποκρισίας για το συμφέρον του παιδιού, όπου η κυβέρνηση της ΝΔ διαγωνίστηκε με τα άλλα αστικά κυβερνητικά κόμματα για το ποιος υπερασπίζεται την πιο «καινοτόμα» θέση για τη γονική μέριμνα μετά από ένα διαζύγιο. Αλλά στη συζήτηση ακούστηκαν άκρως αντιδραστικές, σκοταδιστικές απόψεις για τις σχέσεις των δύο φύλων.

«Δουλεύω - Με δουλεύεις»

                                                                         Οι Ελιές

Κωμικό βίντεο του ΠΑΜΕ με τίτλο «Δουλεύω - Με δουλεύεις».

Φταίνε οι διαχρονικές ανεπάρκειες σε δασοπροστασία και πυρόσβεση και η εμπορευματοποίηση της γης


Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με ένα σοβαρό ζήτημα, όπως είναι αυτό των πυρκαγιών, γιατί για μια ακόμη χρονιά και πριν καλά - καλά ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος ερχόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες πυρκαγιές, που απειλούν και καταστρέφουν φυσικό πλούτο, δασικές εκτάσεις, περιουσίες.

Και μάλιστα έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Κορινθίας.

Σημαντικό. Αναφορά στον Ι.Β.Στάλιν

 

20 Μαΐου 1944 Λ.Π.Μπέρια:

"Σημαντικό. Αναφορά στον Ι.Β.Στάλιν. Συζήτηση με τον σύντροφο Περβούχιν. Συλλέξτε όλα όσα σχετίζονται με το ουράνιο "στο σημείωμα του Κουρτσάτοφ, στο οποίο πείθει τον Περβούχιν να επισημάνει στον Στάλιν την ανάγκη δημιουργίας ενός" Συμβουλίου Ουρανίου "τεσσάρων ατόμων:Μπέρια,Μόλοτοφ, Κουρτσάτοφ,Περβούχιν

Με το «καλημέρα»


Με τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας να έχει καταστρέψει πάνω από 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης, σπίτια και εξοχικές κατοικίες, είναι παραπάνω από φανερό ότι και στη φετινή αντιπυρική περίοδο (διανύουμε μόλις την 21η μέρα από την έναρξή της) θα αποτυπωθεί με τα πιο μελανά χρώματα η διαχρονική εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων, που αφήνει ανυπεράσπιστα τα δάση και την περιουσία του λαού.

Συμφωνία για «εκεχειρία» με το πιστόλι στον κρόταφο των Παλαιστινίων...


Η εύθραυστη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και τον στρατιωτικό βραχίονα της Χαμάς, που ανακοινώθηκε χθες βράδυ, τέθηκε επίσημα σε εφαρμογή στις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Πρόκειται επί της ουσίας για «εκεχειρία» με το πιστόλι στον κρόταφο των Παλαιστινίων που μετρούν 234 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 68 παιδιά, από τις ισραηλινές επιδρομές των τελευταίων ημερών. 
Η Αίγυπτος, η οποία μεσολάβησε για να κλειστεί η συμφωνία, ενημέρωσε πως θα αναπτύξει δύο αντιπροσωπείες για να επιτηρούν την εφαρμογή της.

Δεν ανεχόμαστε την εξίσωση θύτη-θύματος


Σ
την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπάσι, τόνισε με έμφαση:

«Αυτό που χρειαζόμαστε επειγόντως είναι η εκεχειρία. Είναι επείγουσα ανάγκη να σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα γιατί πεθαίνει ο λαός μου. Στη συνέχεια, να τερματιστεί η παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, που συνεχίζεται εδώ και 55 χρόνια, να ξεκινήσουν σοβαρές διαπραγματεύσεις, σε ένα διεθνές συνέδριο υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να επιτευχθεί διαρκής ειρήνη που θα εγγυάται εθνική ανεξαρτησία  στο Κράτος της Παλαιστίνης, θα εγγυάται το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, την επαναφορά των συνόρων στα προ του 1967, τον ασφαλή επαναπατρισμό των προσφύγων σύμφωνα με το ψήφισμα 194 και την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων.

Σταθερές οι προσδοκίες για «σχέση αμοιβαίου οφέλους»


ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ενδεικτική η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ενώ συνεχίζονται και οι διεργασίες ΗΠΑ - Τουρκίας

Πόσο «σημαντικό» είναι οι Ευρωπαίοι «να μην κλείσουμε την πόρτα στην Τουρκία» τονίστηκε ξανά χτες κατά τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου ψηφίστηκε η έκθεση για την πορεία των ενταξιακών συνομιλιών της ΕΕ με την Αγκυρα, στο πλαίσιο πάντα των ιμπεριαλιστικών παζαριών που συνεχίζονται.

Να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την ομαλή διενέργεια των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων!


Χιλιάδες φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων βρίσκονται στην τελική ευθεία για να εξεταστούν, εν μέσω πανδημίας και χιλιάδων κρουσμάτων την ημέρα.

Είναι ήδη δεκάδες τα σχολεία και τα τμήματα που κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, γεγονός αναμενόμενο, όταν, με δεδομένη τη μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού σε μικρότερες ηλικίες, η κυβέρνηση επιμένει στην αυτοδιάγνωση (και αυτή... κουτσουρεμένη), στα ανοιχτά παράθυρα και τις μάσκες ως τα μοναδικά μέτρα προστασίας, όταν συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο για την αποφυγή του συνωστισμού στις τάξεις και τα προαύλια, για να προχωρήσει πιο γρήγορα ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


21/05/1864

Τα Επτάνησα περνούν από τους Βρετανούς στην κυριαρχία του Ελληνικού κράτους.

21/05/1865

H παράταξη του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο νέο κοινοβούλιο, που προέκυψε από τις εκλογές της 14ης έως 17ης Μαΐου.