Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Το κυνήγι του κέρδους ο «ένοχος» και για την καταστροφή του περιβάλλοντος


Συζήτηση στις επιτροπές της Βουλής χτες για την καταστροφή στον Αμαζόνιο και την επερχόμενη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα

Η επιχείρηση συγκάλυψης των αιτιών που πυρκαγιές καταπίνουν τα τροπικά δάση του Αμαζονίου, προκαλώντας περιβαλλοντικό έγκλημα απροσδιόριστων διαστάσεων, όπως και συνολικά για τις αιτίες και τον ένοχο της κλιματικής αλλαγής, σε συνδυασμό με τις υποκριτικές κορόνες και αποπροσανατολιστικές

Περιοδείες ΠΑΜΕ με το κάλεσμα για το αυριανό συλλαλητήριο


 Εξόρμηση του ΠΑΜΕ στην Τράπεζα Πειραιώς με το κάλεσμα για το αυριανό συλλαλητήριο

Με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, από το πρωί σήμερα οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη για την επιτυχία του αυριανού συλλαλητηρίου, του ΠΑΜΕ, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η ΚΝΕ καταγγέλλει επίθεση φασιστοειδών σε στέλεχος της ΚΝΕ


Το ίδιο το σύνθημα και το περιεχόμενο του Φεστιβάλ, "Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας, θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!" το Σοσιαλισμό, είναι που συναντά πλατιά ανταπόκριση από τους μαθητές, τους νέους εργαζόμενους, τους άνεργους της περιοχής, είναι που "κάθεται στο λαιμό" των φασιστοειδών, όπως και η συνολική δράση της ΚΝΕ στην περιοχή.

Πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ

Με το φετινό σύνθημα «Αγώνας ενωτικός, μαζικός, ταξικός για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής για ζωή με δικαιώματα», επικαιροποιούμε το πλαίσιο των άμεσων αιτημάτων και διεκδικήσεων που κατά τη γνώμη μας είναι ανάγκη να αγωνιστούμε με βάση αυτό, συσπειρωμένοι στα σωματεία μας όλοι οι εργαζόμενοι.

1.      Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων της ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Συνέντευξη τύπου του ΠΑΜΕ


To ΠΑΜΕ, η συσπείρωση σωματείων, ΕΚ, Ομοσπονδιών και συνδικαλιστών από το σημερινό βήμα και μπροστά στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ απευθύνει κάλεσμα αγώνα, ενότητας σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, σε κάθε ΔΣ σωματείου, σε κάθε εργαζόμενο. 

Να αγωνιστούμε και παλέψουμε για σύγχρονους όρους δουλειάς, για ζωή με δικαιώματα!

Σήμερα δε μπορεί να υπάρχει πίστωση χρόνου. 
Η νέα κυβέρνηση έρχεται από παλιά, είναι γνωστή, έχει σημαδέψει με τις πολιτικές της, τη ζωή της εργατικής-λαικής οικογένειας.

Αλλο ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα και... υπεράσπιση του ηλεκτρονικού φακελώματος!


ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΣΤΗ ΓΣΕΕ

Με ένα εμετικό αντικομμουνιστικό παραλήρημα, με χρυσαυγίτικη φρασεολογία, η συνδικαλιστική μαφία στη διορισμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ προσπάθησε και χτες να επιτεθεί στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι αντίπαλός της δεν είναι φυσικά η αντεργατική επίθεση

«Πλεόνασμα» κοροϊδίας


Πιο ξένος για το λαό δεν θα μπορούσε να είναι ο καβγάς που έχουν ανοίξει από προχτές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις Λαγκάρντ για την ανάγκη να μειωθούν τα λεγόμενα πρωτογενή πλεονάσματα.

Με αντιλαϊκή «δυναμική» για την ανάκαμψη του κεφαλαίου


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αντιλαϊκές διεργασίες και τα παζάρια, με φόντο τη διαμόρφωση των μεγεθών του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020, αλλά και για την επίσημη έναρξη του 4ου κύκλου «μεταμνημονιακής» «αξιολόγησης».

Τα ζητήματα αυτά θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ στις 13 Σεπτέμβρη, ενώ όπως είναι γνωστό στα

Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση και δράση

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής

Ο αγώνας για διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλειάς, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και διεύρυνση των κοινωνικών παροχών, βρέθηκε στο επίκεντρο της μαζικής σύσκεψης του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη,

Πογκρόμ κατά των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη


Πογκρόμ εξαπολύεται, 6/9/1955,  κατά των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη. Η κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού Αντνάν Μεντερές θέτει σε εφαρμογή το καλομελετημένο σχέδιο. Αφορμή υπήρξε η προβοκατόρικη ενέργεια της τοποθέτησης βόμβας στο σπίτι όπου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο Κεμάλ Ατατούρκ.