Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Δ. Κουτσούμπας ο πιο φτωχός πολιτικός αρχηγός της Βουλής


“Ναι αλλά τα Ρόλεξ…”

Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για την τριετία 2016-2018 (χρήσεις 2015, 2016 και 2017), που έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής.

Προφανώς το πόθεν έσχες δεν είναι ασφαλές κριτήριο για να κρίνουμε πολιτικά κάποιον. Αν ήταν έτσι, ο Ένγκελς θα ήταν ο βολεμένος γιος ενός καπιταλιστή -και οι σημερινοί φιλελέδες θα έλεγαν πως κάνει τον επαναστάτη με τα λεφτά του μπαμπά.

Θα προτιμούσες Ράιχσταγκ, ναζίδι;


Ο Λαγός είναι ένα ναζίδι και είναι ευρωβουλευτής.  Εξελέγη με τη «Χρυσή Αυγή» αλλά αποχώρησε κι έχει φτιάξει τη δική του ναζιστική συμμορία με το όνομα «Εθνική Λαϊκή Συνείδηση», η οποία έχει και ιστοσελίδα. 

Στη ναζιστοσελίδα, λοιπόν, διαβάζουμε ότι ο ευρωβουλευτής Λαγός ζήτησε με ερώτηση του να αλλάξει όνομα κεντρικού δρόμου των Βρυξελλών και να πάψει να λέγεται Στάλινγκραντ

Έβο Μοράλες: Η ρίζα του προβλήματος είναι ο καπιταλισμός


Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, από το βήμα της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αναφέρθηκε στα προβλήματα που πλήττουν τον πλανήτη όπως μεταξύ άλλων «ανισότητα, πείνα, φτώχεια, κρίση μετανάστευσης, ανεργία», λέγοντας ότι έχουν τις ρίζες τους στο καπιταλιστικό σύστημα, που ευνοεί την άνιση κατανομή του πλούτου και την συσσώρευση πλούτου και αγαθών σε λίγους ανθρώπους.

ΚΝΕ: Δελτίο Τύπου για το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”


Δελτίο Τύπου
    Η πραγματοποίηση των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ για 10η συνεχόμενη χρονιά στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον αποτελεί μία ακόμα συμβολή της ΚΝΕ στον αγώνα για Πάρκο ανοιχτό στο λαό και κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα, μία ακόμα συμβολή στην ανάδειξη των αιτημάτων ενάντια στην εγκατάλειψή του και την έλλειψη κρατικής χρηματοδότησης. 
Το Πάρκο Τρίτση παραδόθηκε ακόμα πιο καθαρό από όσο πριν για το λαό των δυτικών προαστίων της Αθήνας. 

Δεν διασφαλίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ


Δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός για τους πολύ μεγάλους κινδύνους στην περιοχή, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο «Κontra». Πρόσθεσε πως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας δεν διασφαλίζονται από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Σχολίασε πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ μέσω και της ανανέωσης της συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις και για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ανέφερε

ΕΔΥΕΘ: Συλλαλητήριο στις 8 Οκτώβρη


Σωματεία και φορείς συντονίζουν την πάλη τους ενάντια στη Συμφωνία για τις βάσεις

Συλλαλητήριο στις 8 Οκτώβρη με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε χτες

Η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ και η διοργάνωση συλλαλητηρίου ενάντια στη Συμφωνία και την επίσκεψη Πομπέο, την Τρίτη 8 Οκτώβρη,

Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά…

Ο Παναγόπουλος συγκρίνει το ΠΑΜΕ με βιαστές και απαγωγείς!

Μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερος κατήφορος για μια εργατική συνομοσπονδία, που είδε να γίνεται μια πανελλαδική απεργία, χωρίς αυτή να κουνήσει ούτε δαχτυλάκι για την επιτυχία της, και να βάζει μάλιστα κι επιπλέον εμπόδια με τη στάση της;

Ναι, μπορεί να υπάρξει. Το έκανε ο Παναγόπουλος, καταφέρνοντας να τρυπήσει τον πάτο του βαρελιού, σε συνέντευξη που έδωσε στο News 247, η οποία είναι κατά το ήμισυ αφιερωμένη στο ΠΑΜΕ και το μένος του εργατοπατέρα για τους κομμουνιστές και τη δράση τους.

Ούτε γη, ούτε νερό!


Ολο και πιο εφιαλτικά είναι όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε ό,τι αφορά την ανανέωση της Συμφωνίας για τις βάσεις με τις ΗΠΑ. Οσο πλησιάζει η μέρα για να πέσουν και τυπικά οι υπογραφές - γιατί πίσω από τις κλειστές πόρτες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Συμφωνία έχει ήδη «κλειδώσει» - όλο και πιο ανατριχιαστικές πλευρές έρχονται στο φως.

Η Συμφωνία της Καζέρτας


Ολοκληρώνεται, 26/9/1944, στην Καζέρτα της Ιταλίας σύσκεψη του Στρατηγείου των Συμμαχικών Δυνάμεων της Μεσογείου, της κυβέρνησης της Μ. Βρετανίας, της ελληνικής κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας», του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ. Τα βασικά σημεία της Συμφωνίας της Καζέρτα είναι τα εξής: