Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Πίσω από τη σκανδαλολογία

Σκανδαλολογία και διαφθορά είναι το καινούργιο επεισόδιο στην αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ, με αιχμή τις εξελίξεις στην υπόθεση «Novartis». Πίσω από τον κουρνιαχτό που σηκώνουν τα επιτελεία τους, ο λαός έχει κάθε λόγο να απαιτεί την ανεμπόδιστη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη και την απόδοση ευθυνών εκεί που υπάρχουν.

Τι διαφορετικό έκαναν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ


Τι διαφορετικό έκαναν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, σε σχέση με τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο;

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, που την προηγούμενη περίοδο αποτελούταν από τους Κώστα Παπαδάκη και Σωτήρη Ζαριανόπουλο, είναι τα μάτια και τα αυτιά του λαού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η μοναδική φωνή υπεράσπισης των πραγματικών συμφερόντων εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, των γυναικών και της νεολαίας, απέναντι στη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ.

Οι εργατοπατέρες κλειδώνουν το κτίριο της ΓΣΕΕ μέχρι να διορίσουν διοίκηση τους εαυτούς τους!

Αν δυσκολεύεται κανείς να καταλάβει πόσο ερωτευμένοι είναι με τις καρέκλες τους οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, μπορεί να δει τη σημερινή τους ανακοίνωση, για να τον βοηθήσει.

Οι εργατοπατέρες αποφάσισαν να κλειδώσουν το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΓΣΕΕ στην Πατησίων, με πρόσχημα τη “βίαιη εισβολή από πλευράς μελών του ΠΑΜΕ” πριν μια βδομάδα, που πήγαν να κάνουν το νόθο συνέδριο στη Ρόδο, και την “πρόκληση σοβαρών καταστροφών, που είδαν το φως της δημοσιότητας με σχετικά βίντεο στα ΜΜΕ”!!

Η πυξίδα του Μπαντέκου, Νίκου Μπάλαλα, παραδόθηκε στο Αρχείο του ΚΚΕ

Δώδεκα Αυγούστου 1949. Οι φαντάροι του εκτελεστικού αποσπάσματος στους στρατώνες του Ιππικού στη Λάρισα (εκεί που είναι σήμερα η Στρατιά) διστάζουν να πυροβολήσουν. «Βαράτε βρε, μη φοβάστε», τους φωνάζει ένα παλικάρι 33 χρόνων που κρατά απ' το χέρι την 23χρονη γυναίκα του, έγκυο τότε στον τρίτο μήνα της. Κείνη τη μέρα οι ομοβροντίες των εκτελεστικών αποσπασμάτων έκοψαν τη ζωή 15 μαχητών του ΔΣΕ.

Επιδιώκει αποκλεισμό των ταξικών δυνάμεων για να προχωρήσει τις αθλιότητές της

 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΣΤΗ ΓΣΕΕ

Με προσπάθεια αποκλεισμού των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων και των εκπροσώπων τους μπαίνει στην επόμενη φάση η προσπάθεια της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ/ομάδα Βασιλόπουλου) να πετύχει ό,τι απέτυχε να κάνει σε Καλαμάτα και Ρόδο, να στήσει δηλαδή ένα συνέδριο-παρωδία, με νομιμοποίηση της ωμής εργοδοτικής παρέμβασης στα συνδικάτα και των οργίων νοθείας που έχουν οργανώσει οι εργατοπατέρες.

Αυτοί να ντρέπονται κι όχι εσύ γιαγιά-Παρθένα

Πάντα το σύστημα της άρχουσας τάξης έδειχνε την πυγμή του στους αδύναμους, στους κατατρεγμένους, στους «φτωχοδιαβόλους» αυτού του κόσμου. Στους σύγχρονους «Αγιάννηδες» δοκιμάζεται το δόγμα «νόμος» και «τάξη». Διώκουν φτωχές γιαγιάδες από τις λαϊκές αγορές, κουλουρτζήδες, μικροπωλητές, τη δικιά μας γιαγιά Παρθένα με τις φίλες της, που

«Τσαραμπουλίδη, εργατοπατέρα, οι εργάτες θα είναι στο δρόμο κάθε μέρα»

Απάντηση στο  παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας
 Απάντησαν αποφασιστικά στην πρόταση της πλειοψηφίας του ΕΚ για διορισμό διοίκησης με αποκλεισμό των δυνάμεων του ΠΑΜΕ

Το παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας στη Θεσσαλονίκη, η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ) στοιχισμένη πλήρως με τη γραμμή της ΓΣΕΕ, σε έκτακτη συνεδρίαση που συγκάλεσε την Τετάρτη 10 Απρίλη, αποφάσισε να καταθέσει αίτηση στο αρμόδιο Πρωτοδικείο Αθηνών με την οποία θα ζητά το διορισμό διοίκησης στη ΓΣΕΕ με αποκλεισμό των δυνάμεων της ΔΑΣ, δηλαδή του ΠΑΜΕ.

Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία

Ούτε βήμα πίσω στον αγώνα για Συνδικάτα στα χέρια εργατών 

 Το παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας στη Θεσσαλονίκη, η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ) στοιχισμένη πλήρως με τη γραμμή της ΓΣΕΕ, σε έκτακτη συνεδρίαση που συγκάλεσε την Τετάρτη 10 Απρίλη, αποφάσισε να καταθέσει αίτηση στο αρμόδιο Πρωτοδικείο Αθηνών με την οποία θα ζητά το διορισμό Διοίκησης στη ΓΣΕΕ με αποκλεισμό των δυνάμεων της ΔΑΣ, δηλαδή του ΠΑΜΕ.