Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Απόψε, που σκοτώνουν τον Πλουμπίδη…


 Φορούσε μαύρο κοστούμι και άσπρο πουκάμισο. Ηταν ντυμένος λες και πήγαινε σε γιορτή. Γύρω στις 5 το πρωί, πριν ακόμα ξημερώσει, κατεβαίνει από το αυτοκίνητο. 
Ο τόπος που είχε επιλεγεί ήταν η Αγία Μαρίνα, στο Δαφνί. 
Περνώντας δίπλα από τους δημοσιογράφους, δεμένος ακόμα με τις χειροπέδες, κοντοστέκεται. 
Τους χαιρετά.

Μεγαλώνει η «βάση» των ΗΠΑ που λέγεται Ελλάδα


Για νέα «αμυντική συμφωνία» ΗΠΑ – Ελλάδας κάνει λόγο σε ρεπορτάζ του το «Βήμα» της Κυριακής (του Άγγελου Αθανασόπουλου), υποστηρίζοντας πως υπάρχουν διαπραγματεύσεις που αφορούν την αναθεώρηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement- MDCA) του 1990 (γνωστή και ως «συμφωνία για τις βάσεις»).

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ


 ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συνάδελφε στο Εμπόριο, στα εμπορικά καταστήματα, στα σούπερ μάρκετ.
Έλα στο σωματείο σου, οργάνωσε την απάντησή σου κόντρα στους μεγαλοεργοδότες μας και τις κυβερνήσεις τους, σε όλους όσους θυσιάζουν τις ζωές μας, για τη "μεταμνημονιακή ανάπτυξή" τους.

«Εγώ είμαι το κράτος»...


Η Ενωση Αστυνομικών Δυτικής Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομικών στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης θυμίζει άλλες εποχές και τη διαπερνάει η αντίληψη «εγώ είμαι το κράτος»...

Η ανακοίνωση της Ενωσης θέλει να «δικαιολογήσει» και να δώσει συνέχεια στην απαράδεκτη επιχείρηση που στήθηκε από τους αστυνομικούς για να αντιμετωπίσουν το αίτημα της

Να γίνει υπόθεση των σωματείων η προετοιμασία του


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
 
Στις 26/8 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συναυλία έξω από το ΕΚΘ

 Με σύνθημα «Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε την πάλη μας, με κορύφωση τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ», η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική

Ανακοίνωση για την παρέμβαση των ΗΠΑ σχετικά με το ιρανικό δεξαμενόπλοιο


Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με το ιρανικό δεξαμενόπλοιο "Adrian Darya 1", το οποίο απέπλευσε από το Γιβραλτάρ και ταξιδεύει στη Μεσόγειο, το ΚΚΕ θεωρεί απαράδεκτη την παρέμβαση των ΗΠΑ και καταγγέλλει τις υποδείξεις και τις προειδοποιήσεις που εκτοξεύει προς την ελληνική και κάθε άλλη κυβέρνηση, για την περίπτωση που το ιρανικό δεξαμενόπλοιο κατευθυνθεί σε ελληνικό ή άλλο λιμάνι.

Ψάχνουν στα σκουπίδια και τρώνε χαρτί υγείας πεινασμένοι μαθητές στη Βρετανία


Ενώ η Βρετανία κινείται στους ρυθμούς ενός πιθανού άτακτου Μπρέξιτ, με τις ενδοαστικές αντιθέσεις να κορυφώνονται, τα κοινωνικά προβλήματα που απορρέουν από το εκμεταλλευτικό σύστημα, που δεν πρόκειται φυσικά να επηρεαστεί στην ουσία του με ή χωρίς παραμονή στην ΕΕ, οξύνονται ολοένα και περισσότερο.

Σε μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, είναι κυριολεκτικά δεκάδες χιλιάδες τα παιδιά που βρίσκονται σε τέτοιες συνθήκες

Ο ελιγμός του ΔΣΕ στο Βίτσι και η μεγάλη μάχη του Γράμμου


Τη νύχτα 20 προς 21 Αυγούστου του 1948 οι δυνάμεις του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ύστερα από σχεδόν 70 ημέρες συνεχών και αδιάκοπων μαχών στη Βόρεια Πίνδο, και κάτω από τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, υποχρεώθηκαν σε υποχώρηση η οποία και έγινε συντεταγμένα με τον περίφημο ελιγμό στο χώρο του Βίτσι. Για κείνο τον ελιγμό γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά, κυρίως από τους αντιπάλους του ΔΣΕ που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν ούτε πώς έγινε ο ελιγμός αλλά ούτε και τι σήμαινε για τη συνέχεια του εμφυλίου πολέμου.

«Σχέδιο Κορωνίς»


 Λήγει, 21/8/1948, η μεγαλύτερη έως τότε εκστρατεία του κυβερνητικού στρατού κατά των δυνάμεων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη Βόρεια Πίνδο («Σχέδιο Κορωνίς»), με 6 μεραρχίες πεζικού, 2 μοίρες ΛΟΚ και 8 λόχους πολυβόλων, πυροβολικό και αεροπορία.

Στόχος τους, το χτύπημα και η εξόντωση του κύριου όγκου των δυνάμεων του ΔΣΕ που βρίσκονταν στο Γράμμο.