Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

θωρακισμένη Μερσεντές


 Σε αυτό το επεισόδιο, ο Ζαραλίκος σκέφτεται να τα παρατήσει όλα (άγχη και λογαριασμούς) για να γίνει εφοπλιστής, με απρόσμενα κέρδη και το Aprosmenoor 1 για πλοιάριο. 

Αναρωτιέται αν υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι σκοτώνονται πιο πολλά άτομα, όταν δεν υπάρχουν ασθενοφόρα να τους μεταφέρουν.

Στην ατομική ευθύνη των οικογενειών η έγκαιρη διάγνωση, ελλείψεις στην παιδιατρική φροντίδα

Εντείνεται η ανησυχία για την υγεία των παιδιών μετά τον θάνατο ακόμη ενός παιδιού, του 6ου στην Ελλάδα, από στρεπτόκοκκο.

Στο μεταξύ, θετικά στη λοίμωξη από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο της ομάδας Α διαγνώστηκαν ακόμα 7 παιδιά από το περιβάλλον του 7χρονου που έχασε τη ζωή του. Χτες έγινε γνωστό ότι και ο ξάδερφος του 7χρονου, ένα 9χρονο παιδί, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη με παρόμοια συμπτώματα. Στα υπόλοιπα παιδιά χορηγήθηκε αντιβίωση και επέστρεψαν στο σπίτι τους, καθώς κάποια δεν έχουν καθόλου συμπτώματα και κάποια απλώς ήπια.

Οπου το κέρδος και η σαπίλα...


Ανθρωποι της νύχτας, εκβιαστές, λαθρέμποροι. Μαφιόζοι που τρέφουν και τρέφονται από μια οικονομία που όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει. Που όσο περισσότερο αναπτύσσεται, όσο περισσότερο κυκλοφορεί το χρήμα και μεγαλώνει η «πίτα» μαζί με τη φτώχεια του λαού, τόσο περισσότερο μιλούν τα «Καλάσνικοφ», τα «αλεξίσφαιρα» και τα «θωρακισμένα». Ενας κόσμος, τάχα «σκοτεινός», που μετά από κάθε φόνο αποκαλύπτεται ότι μοιάζει με το γνωστό «σκοτεινό δωμάτιο», όπου όλοι οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους και ξέρουν και τις «κρυψώνες»...

«Κάναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών, ναυάγησε το σύστημα της φτώχειας, των κερδών»


Ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα «Κάναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών, ναυάγησε το σύστημα της φτώχειας, των κερδών» ξεδίπλωσαν πριν λίγο στο Σύνταγμα, μέλη της ΚΝΕ, σε μία άμεση παρέμβαση της Οργάνωσης Αττικής, για το νέο πολύνεκρο ναυάγιο με θύματα ξεριζωμένους και κατατρεγμένους στα ανοιχτά της Πύλου, καθώς ώρα με την ώρα αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών.

Πρόκειται για ακόμη ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

 
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα που σημειώθηκε σήμερα στην ράδα του Λαυρίου με τον τραγικό θάνατο ενός δύτη 45 χρονών
. Όπως όλα δείχνουν ο ακρωτηριασμός και ο θάνατος του συναδέλφου οφείλεται στην απουσία πλέγματος προστασίας, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί από την αναρρόφηση του πλοίου.

Πρόκειται για ακόμη ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

«Το καράβι έχει προπέλα...»


Το βράδυ της 7ης Ιουνίου, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε πάνελ εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης, θέλοντας να "διασκεδάσει" τις εντυπώσεις από την υπενθύμιση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την "εθελοντική φορολόγηση" του εφοπλιστικού κεφαλαίου, απάντησε με έναν πρωτότυπο τρόπο.. "Το καράβι έχει προπέλα..."

Ο λαός να ορθώσει ανάστημα στην "κανονικότητα" των νεκρών σε Έβρο και Αιγαίο


Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ξεριζωμένων ανοιχτά της Πύλου έρχεται να συμπεριληφθεί στην αιματηρή βάρβαρη λίστα των ανάλογων δεκάδων ναυαγίων στη Μεσόγειο και το Αιγαίο κάθε χρόνο. Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός είναι δεκάδες νεκροί με τον αριθμό διαρκώς να αυξάνεται. Είναι αποκαλυπτικό ότι με βάση τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο αριθμός των νεκρών και αγνοούμενων ξεριζωμένων στη Μεσόγειο φτάνει ήδη, στα μισά του έτους στο 2023, τους 1.037, ενώ πέρυσι ο αριθμός αυτός έφτασε περίπου στους 2.400 ανθρώπους!!!

Η αντιαποικιακή εξέγερση του αλγερινού λαού


 Ιούνης 1962: Η εθνικο-δημοκρατική επανάσταση στην Αλγερία βρίσκεται στην κρισιμότερη φάση της, η φασιστική αντίδραση παρεμβάλλει τα τελευταία εμπόδια πριν την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία.

Η αντιιμπεριαλιστική εξέγερση στην Αλγερία άρχισε την 1η του Νοέμβρη 1954 με την πολιτική καθοδήγηση του Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης και τη συγκρότηση του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης. Η απάντηση των γαλλικών αρχών χαρακτηριζόταν από την αγριότητά της.

ΝΑΤΟική συμπολίτευση


Τις μέρες αυτές, μια ακόμα γιγαντιαία πρόβα πολέμου διεξάγεται από το ΝΑΤΟ, αυτήν τη φορά στη Γερμανία. Η αεροναυτική άσκηση, με τη συμμετοχή 20 κρατών - μελών (ανάμεσά τους και η Ελλάδα), είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ από την ευρωατλαντική συμμαχία, μια ανάσα από το πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία.

Δεν είναι μόνο το πλήθος και το είδος των στρατιωτικών δυνάμεων που συμμετέχουν, αλλά και το σενάριο της άσκησης, που φανερώνει κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης και προετοιμασία για γενίκευση της πολεμικής σύγκρουσης, η οποία μαίνεται στην Ουκρανία.

Συνωστισμός για το ... «υπουργείο αντιπολίτευσης»


Κυρ. Μητσοτάκης:
«Πήγα πριν από τις εκλογές και είδα τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη να σφύζει πάλι από ζωή, με χαρούμενους εργαζόμενους, οι οποίοι παίρνουν καλούς μισθούς και, επιτέλους, ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Το ίδιο έγινε στην Ελευσίνα, το ίδιο γίνεται στον Σκαραμαγκά, το ίδιο γίνεται και εδώ στη Σαλαμίνα».

Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρουν εκείνοι;

Πίσω από τα παχιά λόγια για την «ανάπτυξη της Θράκης»...

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει γίνει ορμητήριο πολέμου
 
Στα τέλη του 2021, παραδόθηκαν στο προεδρείο της Βουλής τα πορίσματα από τη διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την «ανάπτυξη της Θράκης». Παρότι διαφορετικά, τα πορίσματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι γραμμένα «απ' το ίδιο χέρι».

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ


 Χωρίς υπερβολή, το τελευταίο διάστημα περισσότερα γράφονται και λέγονται για το αν η χώρα θα αποκτήσει μια «σοβαρή, συναινετική και συστημική αντιπολίτευση» παρά για το τι κυβέρνηση θα προκύψει. Όντως, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν τους απασχολεί μόνο το πόσο αποτελεσματικά η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα υλοποιεί την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Το ΚΚΕ μπορεί να είναι 100% μαχητική αντιπολίτευση στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση

Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ απόψε τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα. Ευχαριστώ πολύ που ήρθατε.

Εγώ σας ευχαριστώ. Καλησπέρα σας. Καλησπέρα σε όλους τους τηλεθεατές.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 14/06/1791

Ψηφίζεται στη Γαλλία ο νόμος του Λε Σαπελιέ για την απαγόρευση της οργάνωσης των εργατών σε σωματεία, μεσούσης της Γαλλικής αστικής Επανάστασης.