Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

“Όλα για τις καρέκλες…” – Συνέδριο Φαστ-Τρακ μίας ημέρας όρισε η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ!

Όταν το ΠΑΜΕ έκανε λόγο για “συνδικαλιστική μαφία”, λίγοι μπορούσαν να φανταστούν τη σημερινή εικόνα με τους μπράβους έξω από το κτίριο της ΓΣΕΕ, ως πρόγευση από το κοντινό μέλλον και από το επόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ -μακριά από τους εργάτες που υποτίθεται πως εκπροσωπούν οι εργατοπατέρες.

Αυτό ήταν και το μόνο που φαίνεται να τους ενδιέφερε στη σημερινή συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, καθώς ο διορισμός της εκπνέει μες

Εργάτες όλου του κόσμου ενωθείτε

Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο στην απονομή των Όσκαρ 

Μπορεί ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Μπονγκ Γιουν – Χο να έστρεψε πάνω του την προσοχή με το βραβείο Όσκαρ για τα Παράσιτα, τις ταξικές διαφορές που επισημαίνονται στο έργο και τις δικές του δηλώσεις περί “υπόγειου ταξικού πολέμου”, όλα αυτά όμως δε φτάνουν το

Με δικτάτορες και δωσίλογους η παρουσίαση των “αρχηγών κράτους” στην ιστοσελίδα του “Ελλάδα 2021”

Πολλά χαχανητά προκάλεσε η παρουσίαση του λογότυπου για το “Ελλάδα 2021” στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Το ξεπατίκωμα διαφημίσεων των ’90ς για το εν λόγω σήμα και “εμπνευσμένα” σχόλια για το λίφτινγκ της Γιάννας, που μετά βίας την αφήνει να μιλήσει πλέον πλημμύρισαν τα ΜΚΔ.

Ποιήματα του Μπέρτολτ Μπρεχτ.


Τα έργα του, εμπνευσμένα από τους αγώνες της εργατικής τάξης, μπαίνουν στο στόχαστρο των Ναζί (όπως και ο ίδιος) μετά την άνοδό τους στην εξουσία.

Έτσι ο Μπρεχτ εγκαταλείπει την Γερμανία για σχεδόν 15 χρόνια. Επιστρέφει στη Λαοκρατική πια Δημοκρατία της Γερμανίας (ΓΛΔ) το 1949.

Τρία μελοποιημένα και  τρία αμελοποίητα   
ποιήματα του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Μελοποιημένα ποιήματα του Ν. Καββαδία


Ο Νίκος Καββαδίας γεννήθηκε αφηγητής και τα ποιήματά του είναι λυρικά αφηγήματα.

Το καθένα τους διηγείται, με το δικό του ιδιόμορφο ποιητικό τρόπο, μια θλιβερή ιστορία.



Τέσσερα μελοποιημένα ποιήματα του Ν. Καββαδία


Ούτε τα προσχήματα!


Οι χιλιάδες εργαζομένων και λαού που διαδήλωσαν χτες σε όλη τη χώρα, στις κινητοποιήσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στον νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης, απαιτώντας να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ, που έρχεται να θωρακίσει το νόμο - λαιμητόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξει δρόμο για το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των επικουρικών συντάξεων.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 31ου συνεδρίου του E.K.A

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή οι εργασίες του 31ου συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ενώ οι εκλογές θα γίνουν το επόμενο Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου στο ΕΚΑ.

Οι σύνεδροι υπερψήφισαν τα εξής ψηφίσματα:

1. Στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

2. Επικύρωσης της απόφασης του ΕΚΑ για την απεργία στις 18/2 και με το πλαίσιο πάλης της ΔΑΣ

Γενική Συνέλευση συνταξιούχων


7 Φλεβάρη 2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Κοίτα ποιος μιλάει

Ο Κιουτσούκης κρίνει εξ ιδίων και κατηγορεί το ΠΑΜΕ για νοθεία 

Ο γαλάζιος εργατοπατέρας Νίκος Κιουτσούκης μα και ο ακραίος αντικομμουνισμός του είναι γνωστός κι από παλιότερα, όπως και το μίσος του για το ταξικό εργατικό κίνημα.

Αν αυτό συνδυαστεί με το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ φαίνεται για μια ακόμα φορά να έχει την πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών,

Νίκος Καββαδίας


Πεθαίνει, 10/2/1975, ο ποιητής και συγγραφέας Νίκος Καββαδίας.

Γεννήθηκε, 11 Γενάρη 1910, σε μικρή επαρχιακή πόλη της Μαντζουρίας, στην περιοχή του Χαραπίν, κοντά στον ποταμό Ουσούρ και λέγονταν Νικόλσκι Ουσσουρίσκι.

Πατέρας του, ο Χαρίλαος Καββαδίας από το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς και μητέρα του η Δωροθέα Αγγελάτου,κόρη του Ρισσιάνου συμβολαιογράφου Γρηγόρη Αγγελάτου, από τη γειτονική Ασσο.

Μπέρτολτ Μπρεχτ


Γεννιέται, 10/2/1898, ο Γερμανός κομμουνιστής ποιητής και δραματουργός Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι
Κηρύχνουν τη λιτότητα


Μπέρτολτ Μπρέχτ 
Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου
 
Τα έργα του, εμπνευσμένα από τους αγώνες της εργατικής τάξης, μπαίνουν στο στόχαστρο των Ναζί (όπως και ο ίδιος) μετά την άνοδό τους στην εξουσία.