Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Πάρε τον παπά


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, προτείνει συνδρομή των παπάδων στην πυρόσβεση.

Βάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πει δυο λόγια για τις πυρκαγιές και κάνει ερωτήσεις ενός ανθέλληνα.

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη! Όλοι το βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια!

 
Η κατάσταση είναι επικίνδυνη! Όλοι το βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια! Για τρεις μέρες έκαιγαν ανεξέλεγκτα πυρκαγιές, καταστράφηκαν σπίτια, κινδύνευσαν ζωές, έγινε κάρβουνο μια τεράστια έκταση, όχι σε κάποια απομακρυσμένα λαγκάδια, αλλά στην Αττική, στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας.

Οι πραγματικοί στόχοι πίσω από το κάλπικο ενδιαφέρον για τους αποδήμους


 Το αντιδραστικό νομοσχέδιο της ΝΔ για την ψήφο των αποδήμων, που προωθεί την αλλοίωση του εκλογικού σώματος, φαίνεται να βρίσκει ευρεία στήριξη στη Βουλή. Ετσι προωθείται ήδη ένας από τους στόχους της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας, να ανοίξει ο δρόμος στις αναγκαίες για το κεφάλαιο συναινέσεις ανάμεσα στα αστικά κόμματα της νέας Βουλής.

«Πάρτε τώρα όλα τα μέτρα για να μην έχουμε άλλες καταστροφές από τις πυρκαγιές»


«Πάρτε τώρα όλα τα μέτρα για να μην έχουμε άλλες τέτοιες καταστροφές», σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα. Η παρέμβαση του για τις πυρκαγιές, έγινε κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων.

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα για τις πυρκαγιές: 

Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει


Όποιος και ό,τι δεν προσαρμόζεται στην πολιτική τους, στην κυριολεξία πεθαίνει. Η κυβέρνηση αυτή, εδώ και μια τετραετία με τη πολιτική της, σπέρνει κυριολεκτικά τον θάνατο, φυσικό και μη. Τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων χρόνων επιβεβαιώνουν τού λόγου το αληθές.

Νικολάι Γκαβρίλοβιτς Τσερνισέφσκι


 Στις 24 Ιουλίου 1828 γεννήθηκε ο Νικολάι Γκαβρίλοβιτς Τσερνισέφσκι. Ρώσος επαναστάτης και στοχαστής, συγγραφέας, οικονομολόγος και φιλόσοφος. Στη διαμόρφωση των απόψεών του άσκησαν επίδραση οι κλασικοί της γερμανικής φιλοσοφίας, της αγγλικής πολιτικής και του γαλλικού ουτοπικού σοσιαλισμού.

Συμβάλλουμε πρωτοπόρα ώστε να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής


Εδώ και μερικές βδομάδες, βγήκαμε μέσα από μια κοπιαστική, μακροχρόνια, σχετικά έντονη προεκλογική περίοδο δύο αλλεπάλληλων, συνεχόμενων εκλογικών μαχών που αποτύπωσε τον σημερινό αρνητικό πολιτικό συσχετισμό. Ο συσχετισμός συνολικά εξακολουθεί να παραμένει αρνητικός, αφού τα κόμματα της αστικής συναίνεσης, φιλελεύθερης και σοσιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης σε όλο το ευρύτερο φάσμα, εξακολουθούν να κυριαρχούν στο πολιτικό σύστημα, συγκεντρώνοντας πολύ ψηλά ποσοστά - ελάχιστα κάτω από το 2019 - δηλαδή της τάξης λίγο πάνω του 90%, με μοναδική εξαίρεση, κύριο εκφραστή ενός αδύναμου ακόμα ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, κυρίως μόνο το ΚΚΕ.

Εργοδοτική ασυδοσία για «σεμινάριο»


Αναζητώντας το παρελθόν των έργων στη γέφυρα της Περιμετρικής Πατρών που σήμερα κατέρρευσε, πέσαμε πάνω στην συμμετοχή της παραχωρησιούχου εταιρείας «Ολυμπία Οδός» στην «ετήσια διεθνή εκδήλωση κινητοποίησης για την προώθηση του στόχου του Ομίλου VINCI «Μηδενικό Ατύχημα».

Από το κακό στο χειρότερο


ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ενα ακόμη καλοκαίρι η πύρινη λαίλαπα αποτελεί τον «εποχικό επισκέπτη» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Οι δασικές πυρκαγιές σε Δερβενοχώρια - Μάνδρα, Κουβαρά - Σαρωνίδα, Ρόδο, Λακωνία και αλλού έχουν ήδη καταστρέψει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα.

Για άλλη μια χρονιά, διαψεύδονται η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, που όπως το 2019 και το 2021, διαβεβαίωναν για την ετοιμότητα του κράτους απέναντι στις δασικές πυρκαγιές.

Για την ψήφο των ομογενών


H «απελευθέρωση» της ψήφου των ομογενών με το νομοσχέδιο που τρέχει με σπασμένα φρένα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι ότι πιο κυνικό, θλιβερό και επικίνδυνο έχει σκαρφιστεί το αστικό κράτος για να κάνει τη δουλειά του και τη δουλειά των αφεντάδων του...

Δεν είμαι άσχετος με τον ελληνισμό της Διασποράς. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι έχω περάσει ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου στο εξωτερικό. Είναι κάτι που δεν ξεχνώ. Κάτι που νοσταλγώ πολλές φορές... 

Από το 5αστερο στην καρότσα...


Ο τίτλος δεν περιγράφει καμία υπερβολή δυστυχώς. Είναι η εικόνα που έζησαν χιλιάδες σήμερα στη Ρόδο, εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τουρίστες, όταν η φωτιά που έκαιγε στο νησί ήδη 4 ημέρες, σήμερα αναζωπυρώθηκε και πήρε στο διάβα της δάση, σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 24/07/1783

Γεννιέται ο Βενεζουελάνος στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης Σιμόν Ντε Μπολιβάρ, που έγινε σύμβολο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Λατινικής Αμερικής κατά των Ισπανών.  

Σιμόν Ντε Μπολιβάρ