Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Τα κοινωνικά συστήματα Β΄


 Εισαγωγή στην Πολιτική Οικονομία 

Το μπλόκο της πλατείας Γαρδένιας


Ζωγράφου 27 Ιούνη 1944

Μετά τη Συνθηκολόγηση της Ιταλίας τον Σεπτέμβρη του 1943, οι Γερμανοί στην προσπάθειά τους να εξοικονομήσουν στρατιωτικές δυνάμεις, ενισχύουν δραστικά τα, δημιουργημένα τον Ιούλη του 1943, Τάγματα Ασφαλείας στα οποία αναθέτουν, για λογαριασμό τους, τις εσωτερικές υποθέσεις, την αντιμετώπιση των αντιστασιακών οργανώσεων και ιδιαίτερα του ΕΛΑΣ, τη συγκέντρωση, ακόμα και με μπλόκα, εργατών για τα γερμανικά στρατιωτικά εργοστάσια,  την αστυνόμευση και την τήρηση της τάξης υπέρ των δυνάμεων κατοχής, σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Χωροφυλακή.

Χαιρετιστήριο μήνυμα έστειλαν 102 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα


Στα 102 ανέρχονται τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο που έχουν στείλει στο ΚΚΕ χαιρετιστήριο μήνυμα για το 21ο Συνέδριο

Ολόκληρα τα μηνύματα των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων δημοσιεύονται στο portal 902.gr και μπορείτε να τα βρείτε συγκεντρωμένα στην ενότητα ΕΔΩ

“Επαναφέρετε την χρήση μάσκας”


Ο ΠΟΥ ζητά σε δραματικούς τόνους την επιστροφή στην χρήση μάσκας λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα επισημαίνοντας ότι η πανδημία είναι σε εξέλιξη και ότι μετάδοση του ιού συνεχίζεται. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ η χρήση της μάσκας είναι ανεξάρτηση από το αν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Η προειδοποίηση του ΠΟΥ έρχεται σε μία περίοδο που αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα έχουν σταματήσει την χρήση της μάσκας σε μεγάλο βαθμό και έχουν προχωρήσει στην άρση μέτρων σχετικών με τον περιορισμό της πανδημίας. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εκλέχτηκε ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου, με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ:

Εικαστική έκθεση με σπουδαία έργα


Την προσοχή των συνέδρων έχει «κερδίσει» η εικαστική έκθεση που φιλοξενείται στο φουαγιέ της Αίθουσας Συνεδρίων, επιβεβαιώνοντας και μια άλλη λειτουργία του κτιρίου της ΚΕ, ως λαϊκού μεγάρου πρωτοπόρας Τέχνης.

Κρίκος στην αλυσίδα της απάνθρωπης πολιτικής κεφαλαίου - ΕΕ - κυβερνήσεων


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ

Σε διαβούλευση τέθηκε από 18.6.2021 το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τις απελάσεις, το οποίο είχε παρουσιαστεί από τον αρμόδιο υπουργό, Ν. Μηταράκη, στο Υπουργικό Συμβούλιο στα τέλη Μάη. Το νομοσχέδιο ρυθμίζει μια σειρά από ζητήματα σε βάρος μεταναστών και προσφύγων, αλλά και των εργαζομένων στις αρμόδιες υπηρεσίες και δομές, την ίδια ώρα που περιέχει νέα προκλητικά προνόμια για τους «μεγαλοεπενδυτές» και «ψηφιακούς νομάδες».

Με μεγάλη συμμετοχή και η δεύτερη μέρα του Φοιτητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ


Με μεγάλη συμμετοχή νέων και η δεύτερη μέρα του Φοιτητικού Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, στο πάρκο ΧΑΝΘ.

Το πλούσιο πρόγραμμα ξεκίνησε με το συγκρότημα της ΚΝΕ που παρουσίασε ένα καλοδουλεμένο μουσικό αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία και στη συνέχεια έντεχνη συναυλία από την Αλεξάνδρα και την Μελισσάνθη.

Η κυβέρνηση καταφεύγει σε ενέργειες αυταρχισμού


Η κυβέρνηση της ΝΔ και με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού και της υπουργού Παιδείας, όλο και πιο συχνά καταφεύγει σε ενέργειες αυταρχισμού για κήρυξη παράνομων και καταχρηστικών των απεργιών, για να αντιμετωπίσει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας.

Να απαγορευτεί άμεσα η διανομή με μηχανάκι στον καύσωνα


Να απαγορευτεί άμεσα η διανομή με μηχανάκι στον καύσωνα», απαιτεί το Συνδικάτο Επισιτισμού και Τουρισμού Αττικής, οι διανομείς βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς.

Η θερμοκρασία στην Αττική έχει φτάσει αυτές τις μέρες πάνω από 40 βαθμούς υπό σκιά και οι διανομείς βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς.

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψηφοφορία για το πρώτο θέμα


Το Σάββατο 26 Ιούνη ολοκληρώθηκε μετά από πλούσια συζήτηση δύο ημερών το Α΄ θέμα της ημερήσιας διάταξης του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, που αφορούσε τον απολογισμό δράσης της Κεντρικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου (ΚΕΟΕ) και τον προγραμματισμό δράσης ως το 22ο Συνέδριο.

Εκεί που ο καπιταλισμός αγκαλιάζει τη βία ενάντια στη γυναίκα


Ο Φρατζής, που το 1987 τεμάχισε τη σύζυγό του, ο Σκιαδόπουλος και ο Αρβανίτης που αποκεφάλισαν τις γυναίκες τους, ο Ευσταθίου, που έσφαξε την κοπέλα του, ο Κατσιλάμπρος που σκότωσε και τσιμέντωσε τη γυναίκα του, ο Κούκουρας και ο Λουτσάι που βίασαν και σκότωσαν την Ελένη Τοπαλούδη, αλλά και η Αγγελική Πέτρου που δολοφονήθηκε από τον πατέρα της, η Κατερίνα Μελάκη που στραγγαλίστηκε απ' τον άντρα της, η καθαρίστρια στα Πετράλωνα που βιάστηκε και κακοποιήθηκε άγρια, η 25χρονη έγκυος που βιάστηκε ομαδικά στον Αγ. Παντελεήμονα και η Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, είναι μόνο η σταγόνα στον ωκεανό της βίας κατά των γυναικών, που συνιστά μια από τις κατάφωρες παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


27/06/1850

Γεννιέται ο συγγραφέας Λευκάδιος Χερν.

27/06/1929

Ιδρύεται η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας.