Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Στον ΟΑΣΘ δεν κολλάει


Σαν... σαρδέλες είναι οι επιβάτες σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ και συγκεκριμένα στη γραμμή Κ2, όπως αποδεικνύεται και από φωτογραφία αναγνώστη του 902.gr.

Ο Γεωργιάδης (υπουργός και αντιπρόεδρος της ΝΔ) και ο Πλεύρης (συνήγορος του ναζί Λαγού)


Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 27 Μάρτη 2014 στο enikos.gr με τίτλο “Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ‘‘Οι άντρες των SS (που) απετέλουν διά την εποχήν τους το καύχημα της Λευκής Φυλής’’…”. Ο κ.Γεωργιάδης, ήδη υπουργός το ’14, δεν είχε ανέλθει ακόμα στη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ και ο γνωστός φασίστας Κώστας Πλεύρης δεν είχε αναλάβει ακόμα συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασμένου ναζί Λαγού. Το αναδημοσιεύουμε καθώς θεωρούμε ότι το άρθρο είναι εξαιρετικά επίκαιρο σήμερα. Ειδικά σήμερα…

Πρόγραμμα περιοδειών για το συλλαλητήριο


Συνεχίζονται οι περιοδείες σε χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, από Σωματεία και Συνδικάτα, για το συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη, στις 19.00 στη Θεσσαλονίκη Άγαλμα Βενιζέλου.

Πανηγυρική διάψευση του κυβερνητικού εφησυχασμού με τη νέα τουρκική Navtex


Η νέα τουρκική Navtex αποτελεί την πιο πανηγυρική διάψευση του κυβερνητικού εφησυχασμού ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, η επίσκεψη Πομπέο - Στόλτενμπεργκ στην Ελλάδα και η ενεργοποίηση του ΝΑΤΟικού μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων, θα έβαζαν φρένο στην τουρκική επιθετικότητα.

Κανένα ελαφρυντικό για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής


Κανένα ελαφρυντικό για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, που κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, είναι η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά και για μεγάλο μέρος των υπόλοιπων κατηγορούμενων ναζιστών.

Για τους… “αντιφασίστες” με την “καταλερωμένη φωλιά”


 Η δίκη και η καταδίκη των ναζι της Χρυσής Αυγής είναι πολύτιμη και για τούτο: Απέδειξε πόσο σάπιο και παρηκμασμένο είναι το αστικό πολιτικό σύστημα, αυτό που σήμερα οι νεοδικομματικές συνιστώσες του, εμβληματικής σαπίλας φυσιογνωμίες του και σεσημασμένα μιντιακά του περιτρίμματα τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιός υπήρξε περισσότερο ή λιγότερο… “αντιφασίστας”. 

Είμαστε στη «φωτιά» της μάχης, ο αγώνας συνεχίζεται!


Την Παρασκευή πήγαν χιλιάδες μαθητές στο υπουργείο Παιδείας για να συναντήσουν την υπουργό που τους «έψαχνε» για να κάνει διάλογο... Συνάντησαν ΜΑΤ, άγρια καταστολή, ρίψη χημικών με σκοπό να διαλυθεί η συγκέντρωση.

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια των συνδικάτων


Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια των συνδικάτων στις 13 Οκτώβρη

στην Αττική  6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, νέοι και νέες εργαζόμενοι, άνεργοι, επιστήμονες, φοιτητές και σπουδαστές

Σχόλιο του Σύλλογος Γυναικών Περάματος για τις δηλώσεις της Ι. Μάνδρου


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΤΟΥ ΣΚΑΪ Ι.ΜΑΝΔΡΟΥ

Ήμασταν όλες μάρτυρες της απαράδεκτης τοποθέτησης της δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Ιωάννας Μάνδρου, η οποία την Πέμπτη 8/10 σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή -όπως δήλωσε η ίδια- «Μίλησε για την εμφάνιση της Μάγδας Φύσσα για να καταδείξει το συγκροτημένο της προσωπικότητάς της».

Οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Σημαντικό βήμα αποτελεί το γεγονός ότι η κοινοπραξία των εργολάβων που έχει αναλάβει τη σίτιση των φοιτητών στο ΑΠΘ επαναπροσέλαβε τους εργαζόμενους που αποπειράθηκε να τους οδηγήσει στην ανεργία.

Συγκέντρωση σήμερα Δευτέρα 9.30 πμ. στο Εφετείο!


ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ – ΑΥΡΙΟΣ ΣΤΙΣ 9.30 Π.Μ.

Ετσι αρχίζει το καθεστώς των βάσεων στην Ελλάδα


Ανακοινώνεται, 12/10/1953, από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και ΗΠΑ η συμφωνία για την εγκατάσταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει την Αθήνα

Σπάνια αυθεντική έγχρωμη φωτογραφία

(δεν επιχρωματίστηκε αργότερα)

από τις μέρες της Απελευθέρωσης στο Σύνταγμα


Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει, 12/10/1944, την Αθήνα. Μια απέραντη λαοθάλασσα πλημμυρίζει τους δρόμους. Το νέο ότι οι μαχητές του ΕΛΑΣ κατέβασαν το πρωί (09:45) από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία έκανε αστραπιαία, στόμα με στόμα, το γύρο της πρωτεύουσας.