Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Επίθεση Μπογδάνου κατά της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου

Στην πλατεία Βικτωρίας διοργανώθηκε ξενοφοβική συγκέντρωση με τον μανδύα των γνωστών ακροδεξιών «επιτροπών κατοίκων».

Σε αυτήν, έδωσαν το «παρών» τόσο ο Ηλ. Κασιδιάρης όσο και ο Κ. Μπογδάνος.

Απόλυτη κάλυψη παρείχε η κυβέρνηση στον βουλευτή της, Κ. Μπογδάνο, ο οποίος
συμμετείχε σε μάζωξη φασιστοειδών μαζί με τον

Ραγδαία εξάπλωση σε παγκόσμιο επίπεδο


Με ραγδαίους ρυθμούς συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού σε πολλές χώρες του κόσμου, ειδικά στην αμερικανική ήπειρο και την Ινδία. 

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, τα καταγεγραμμένα κρούσματα στον κόσμο προσέγγιζαν τα 14 εκατομμύρια (13.996.881) και οι νεκροί τις 595.000 (593.776).

Στις ΗΠΑ, που έχουν την «πρωτιά», το τελευταίο 24ωρο τα νέα
κρούσματα ξεπέρασαν τα 75.000 και οι νεκροί ήταν γύρω στους 1.000, με

«ΝΑΤΟ go home»

Αιφνιδιαστική κινητοποίηση στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, πραγματοποίησε τμήμα κατασκηνωτών που συμμετέχει στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

«Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά» τα συνθήματα που φώναξαν οι διαδηλωτές στη μαχητική αυτή παρέμβαση.

Ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ

Την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιούλη αναμένεται να πιάσει λιμάνι στην Αλεξανδρούπολη το γιγαντιαίων διαστάσεων αμερικανικό φορτηγό πλοίο (RO/RO) «Endurance», που φέρνει αμερικανικά στρατεύματα για διεκπεραίωση μέσω της χώρας, την οποία οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν ως στρατηγικό κόμβο μετακίνησης μάχιμων τμημάτων τους προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Επικίνδυνοι

Αντί να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας, η κυβέρνηση, έχοντας για «πυξίδα» τις προτεραιότητες του κεφαλαίου, συνεχίζει καθημερινά και μέσα στην πανδημία να υποβαθμίζει όλο και περισσότερο την προστασία της υγείας του λαού, με προσωρινά «μπαλώματα», που γεννούν σοβαρές «τρύπες» αλλού, με εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών και επικίνδυνα «πειράματα».

Πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο και ομάδα ειδικών επιστημόνων στον χώρο της κατασκήνωσης

Αρκετές μέρες πριν τη διεξαγωγή του 29ου Διημέρου ξεκίνησαν οι συσκέψεις των οργανωτικών επιτελείων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ με ειδικούς επιστήμονες που έχουν εμπειρία από την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Οι συσκέψεις κατέληξαν στη διαμόρφωση αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το Διήμερο θα πραγματοποιηθεί με ασφάλεια.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 18 - 19 Ιούλη 2020:
  • Δυναμικό νεανικό μήνυμα από το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ: Μένουμε δυνατοί, περνάμε στην αντεπίθεση! Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό! Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το βράδυ του Σαββάτου, με την πολιτική συγκέντρωση, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στις 8.30 μ.μ. στο χώρο της κατασκήνωσης.
  • Δύο χρόνια από την πυρκαγιά στο Μάτι: Με ρυθμούς χελώνας η αποκατάσταση των πυρόπληκτων, στρωμένο έδαφος για επιχειρηματικούς σχεδιασμούς.

Αρχίζειη δίκη 61 κομμουνιστών για παράβαση του Α.Ν. 509

Αρχίζει, 18/7/1950, στο Έκτακτο στρατοδικείο Αθηνών η δίκη για παράβαση του Α.Ν. 509, 61 κομμουνιστών και κομμουνιστριών του Δημοκρατικού Στρατού Αθήνας.

AN 509

Την 27η του Δεκέμβρη, η κεντροδεξιά κυβέρνηση, υπό τον Θ. Σοφούλη, έδωσε και την τυπική νομιμότητα στην τρομοκρατική πολιτική της με την έκδοση του Αναγκαστικού Νόμου 509

Νέλσον Μαντέλα


Γεννήθηκε στις 18 Ιούλη 1918 στο Τρανσκέι της Ν. Αφρικής, ο Νέλσον Μαντέλα
Αποφοίτησε από τη Νομική του πανεπιστημίου Witwatersrand για να ενταχθεί δυναμικά στο πλευρό του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ΑΝC) το 1944.

Σύμφωνα με τον Βρετανό πανεπιστημιακό ιστορικό Στέφεν Ελις, που επικαλείται στοιχεία από μυστικές συναντήσεις στελεχών του Νοτιοαφρικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (SACP), ο Νέλσον Μαντέλα