Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Ψηφίζουμε για αρχηγο στον ΣΥΡΙΖΑ

Στις 10 και 16 Σεπτέμβρη η εκλογή αρχηγού 

 Με την ψηφοφορία για το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία εκλογής αρχηγού, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κυριάρχησαν οι διεργασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας, από τις οποίες πάντως ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν κάτι θετικό.

Το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων


Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η ΝΔ, με την κατάργηση κάθε κριτηρίου για την εγγραφή των εκλογέων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους κατοίκων εξωτερικού, το είχε προαναγγείλει ήδη από τις εκλογές του Μάη.

Με αυτό υπηρετούνται πολλαπλοί στόχοι της ΝΔ: Η αλλοίωση του εκλογικού σώματος, η αξιοποίηση των απόδημων ως πολιτικής εφεδρείας, με ενεργή παρέμβαση των οικονομικών λόμπι, η στοίχιση των εθνικιστικών κομμάτων πίσω από τη ΝΔ, η άσκηση πίεσης στο ΠΑΣΟΚ.

Φ. Παρρής: «Κι αν έπεσε ο Γράμμος, ο λαός θα νικήσει…»


 Με σεβασμό και δέος απέναντι στο ανθρώπινο μεγαλείο, με περηφάνια για την Ιστορία του ΚΚΕ, στεκόμαστε σήμερα εδώ κάτω από τους επιβλητικούς βράχους της Σκάλας, όπου λειτούργησε το Νοσοκομείο του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Τιμάμε τους μαχητές και μαχήτριες, τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και τραυματιοφορείς, τους κατοίκους της περιοχής που έδωσαν τη μάχη για την περίθαλψη και νοσηλεία των τραυματισμένων μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ - τη μάχη για να νικήσει η ζωή.

Κλείνουν τα πάρκα και ανοίγουν τα καταστήματα στον καύσωνα!


«Όχι, δεν είναι πλάκα! Σε συνθήκες καύσωνα και με τις θερμοκρασίες να σπάνε ρεκόρ, αύριο Κυριακή αντί να περιοριστούν οι εργασίες και να είναι όλα τα πάρκα ανοιχτά ώστε να υπάρχει μια ανάσα δροσιάς για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να αναπνεύσουν, γίνεται ακριβώς το αντίθετο! Με απόφαση της περιφέρειας κλείνουν ΟΛΑ τα μεγάλα πάρκα και ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα».

Απροκάλυπτη πλέον η παγκόσμια ΝΑΤΟική επιθετική δράση


Στη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO (MCCS) στις Βρυξέλλες, στις 11 Μάη 2023 (Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων Εθνικής Αμυνας), ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που επιχειρούν στην Ευρώπη, Αμερικανός στρατηγός Κρ. Καβόλι, παρουσίασε ένα πακέτο επικαιροποιημένων προτάσεων για περιφερειακά σχέδια, τα οποία κατά τη ΝΑΤΟική διατύπωση «παρέχουν πολύ πιο ακριβείς απαιτήσεις σχετικά με το τι απαιτείται για την αναμόρφωση των στρατευμάτων μας, ώστε οι Σύμμαχοι να γνωρίζουν ακριβώς ποιες δυνάμεις και ικανότητες χρειάζονται, μεταξύ αυτών πού, τι και πώς να αναπτύξουν».

Ο Στρατάρχης Ζούκοφ για τη σεμνότητα του Στάλιν


Φτάσουν, 16/07/1945, με τρένο. στο Πότσνταμ, ο Στάλιν, ο Moόλοτοφ και η συνοδεία του, για να πάρουν μέρος .στην διάσκεψη του Πότσδαμ, 17 Ιούλη έως 2 Αυγούστου .

Ο Στρατάρχης Ζούκοφ για τη σεμνότητα του Στάλιν. 

Δ. Κουτσούμπας: «Γιατί με το ΚΚΕ ψηλά και τον λαό μπροστά, έτσι μόνο γράφεται η Ιστορία!»

Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι,

Βρισκόμαστε για μια ακόμα φορά εδώ, στον Γράμμο, σε αυτές τις κορυφές που είναι ποτισμένες με το αίμα και τις ελπίδες των κομμουνιστών, χιλιάδων αγωνιστών του λαού μας.

Αυτών που, χωρίς να υπολογίζουν θυσίες, τα έβαλαν με υπέρτερες δυνάμεις, με την ελληνική άρχουσα αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στη χώρα μας.

Θ. Κωτσαντής: Εδώ που πατάμε, πολέμησαν για τη λευτεριά χιλιάδες αγωνιστές, κάθε γωνιά την πότισαν με το αίμα τους, κάθε πέτρα έχει τα σημάδια τους


Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλοι και φίλες,

Με την παρουσία μας σήμερα εδώ εκπληρώνουμε ένα ακόμα χρέος.

Χρέος στον Νώντα Σακελλαρίου, αρχίατρο του ΔΣΕ, που, όπως είπε πριν και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είχε ζητήσει να αναδειχθούν αυτά τα χαλάσματα της νοσοκομειούπολης του ΔΣΕ, να μπορούν να μιλήσουν στις νέες γενιές κομμουνιστών.

Στο επίκεντρο επικίνδυνων στρατιωτικών σχεδιασμών


 Συνεδριάζει την Τρίτη στη Σεούλ η νέα «Ομάδα Διαβούλευσης για τα Πυρηνικά»

 Με φόντο την ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση ΗΠΑ - Κίνας, που εντείνεται σε όλα τα πεδία και ακόμα περισσότερο στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, η Κορεατική Χερσόνησος αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» μέτωπα, με τις κινήσεις και τους ανταγωνιστικούς σχεδιασμούς όλων των εμπλεκόμενων πλευρών να αυξάνουν τους κινδύνους για τους λαούς.

Οι προγραμματικές προθέσεις της κυβέρνησης έχουν αντίπαλο!


Η ανακοίνωση των προγραμματικών προθέσεων της κυβέρνησης της ΝΔ και στον χώρο της Εκπαίδευσης δεν αποτέλεσε - όπως άλλωστε αναμενόταν - και καμιά έκπληξη. Ούτως ή άλλως, εδώ και χρόνια υλοποιείται ένα ενιαίο σχέδιο στην Εκπαίδευση, με ξεκάθαρη στρατηγική, χειροπιαστές ταξικές προτεραιότητες και συνέπειες. Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου όμως δεν είναι δεδομένη, γι' αυτό και μιλάμε για προγραμματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

Με το δικό της φροντισμένο πρόγραμμα και η παιδική κατασκήνωση

 
Μια μεγάλη παρέα έγινε από την πρώτη κιόλας μέρα η παιδική κατασκήνωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 32ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ.

Εκατοντάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα και την Κρήτη μέχρι την Ικαρία και το Ναύπλιο έδωσαν για ακόμα μια φορά το «παρών» στην κατασκήνωση του «κόκκινου Αερόστατου». Η ομορφιά του τοπίου, το προσεγμένο πρόγραμμα που επιμελήθηκε η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες νεολαίας αποζημίωσε από την πρώτη κιόλας μέρα τους μικρούς κατασκηνωτές και το πολύωρο ταξίδι ξεχάστηκε στη στιγμή!

Μια μέρα σαν τη σημερινή

16/07/1872

Γεννιέται ο Νορβηγός εξερευνητής Ρόαλντ Αμούνδσεν. Ήταν ο επικεφαλής της «Ανταρκτικής Αποστολής» (1910-1912) που έφτασε πρώτη στο Νότιο Πόλο.