Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

«Ήρθε ο Πομπέο στη γειτονιά μας - Αν δεν ξεσηκωθούμε θα έρθει κι η σειρά μας»


Το σύνθημα «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», ακούγεται στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς είναι σε εξέλιξη η πορεία που διοργανώνουν η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, εργατικά σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι, ενάντια στην παρουσία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη πόλη.

«Αγαπώ τη ζωή γιατί είμαι στο Kόμμα»...


Έφυγε από τη ζωή στις 28 του Σεπτέμβρη 1988,  η Έλλη Αλεξίου

Η Έλλη Αλεξίου γεννήθηκε στις 22 Μάη του 1894 στο Ηράκλειο της Κρήτης (καταγόταν από οικογένεια προοδευτικών διανοουμένων)

POMPEO GO HOME!


Ανεπιθύμητος ο υπουργός του πολέμου των ΗΠΑ
Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα», σημειώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, καλώντας στο συλλαλητήριο που διοργανώνει από κοινού με εργατικά σωματεία και Φοιτητικούς Συλλόγους, τη Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στην παρουσία του υπουργού των ΗΠΑ στην πόλη.


Ιδού οι «σύμμαχοι»!


Την ώρα που ανακοινώθηκε η επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας , οι καλοί μας σύμμαχοι δεν τηρούν κανένα πρόσχημα, και μάλιστα μετά το κρεσέντο της τουρκικής προκλητικότητας.

Για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ για τη μετάδοση μηνυμάτων για την πανδημία


Την ίδια “ετοιμότητά” σας, να ωφεληθούν και μέσα στην πανδημία επιχειρηματικοί όμιλοι το βλέπουμε και στο σημερινό νομοσχέδιο, όπου τους προσφέρετε μερικά ακόμα δωράκια, ως δήθεν “μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας”.

Αφενός και αφετέρου


Τα Άγραφα ανήκουν σε όλο το Λαό
δεν είναι "Κατεχόμενη Ζώνη" των εταιριών


"Κάποιοι”, άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο, βρέθηκαν στα βουνά, και όχι μόνο, σε πλήθος αγωνιστικών πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων.

~Σε πεζοπορίες ωρών και άλλοτε και ημερών (!), σε κορφές σχεδόν 2000 μέτρων, στέλνοντας ΚΑΙ από εκεί το μήνυμα αντίστασης : “τα βουνά μας να μην πατηθούν ποτέ από τη μπότα της βαρβαρότητας”.

«Δεν μασάμε»


Αντί για εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες ο δήμος έστειλε κρουασανάκια στα σχολεία!

Κι όμως δεν πρόκειται για κάποιο ανέκδοτο! Σε σχολεία του Μενιδίου που βρίσκονται υπό κατάληψη από τη Δευτέρα ο κύριος Μίχας (πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) αφού πρώτα απείλησε με εισαγγελείς στα σχολεία, μετά έστειλε βανάκια με κρουασάν για τα παιδιά! 

Επιστολή φαντάρου από τη Λήμνο


Το τελευταίο διάστημα στα στρατόπεδα της Λήμνου δεν είναι επαρκή τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Αερισμός των θαλάμων, καθαρισμός των επιφανειών και των δαπέδων με χλωρίνη γίνονται, αλλά τα καθαριστικά, τα γάντια και οι μάσκες υπάρχουν σε μικρή ποσότητα.

Σταθερά στη λογική της διαχείρισης, με αναβάθμιση της «μείωσης της βλάβης»


Με προσήλωση στην ιατρικοποίηση του κοινωνικού φαινομένου της τοξικοεξάρτησης και την αναγωγή του σε ζήτημα δημόσιας υγείας, το νέο Σχέδιο Δράσης της ΕΕ για τα ναρκωτικά (2021 - 2025) έρχεται να επεκτείνει την εφαρμογή της καθιερωμένης πολιτικής «μείωσης της βλάβης», απαντώντας με ημίμετρα και χιλιοδοκιμασμένες, ακατάλληλες μεθόδους στην ολοένα και αυξανόμενη χρήση, παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Νέος γύρος αντιασφαλιστικής επίθεσης με την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων


Με ολοένα και πιο πυκνές «τροχιοδεικτικές βολές», από τη δημοσιοποίηση της «Εκθεσης Πισσαρίδη» και μετά, με τις τοποθετήσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ την προηγούμενη βδομάδα, αλλά και με «διαρροές» και δημόσιες παρεμβάσεις από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για τον νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης, για την υλοποίηση του σχεδιασμού της για αμιγώς ιδιωτικό και κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης.

Η εξέγερση της Δράμας


Με την καθοδήγηση της Περιφερειακής Επιτροπής Δράμας του ΚΚΕ εκδηλώνεται, 28/9/1941, ένοπλη λαϊκή εξέγερση στη Δράμα, που καταλύει -προσωρινά- τις βουλγαρικές κατοχικές αρχές. Η εξέγερση πνίγεται στο αίμα.

Ποια ήταν τα αίτια και οι προϋποθέσεις για την ένοπλη δράση - εξέγερση;

Γεννιέται ο Γιάννης Σκαρίμπας


Γεννιέται, 28/9/1893, ο λογοτέχνης και ιστορικός Γιάννης Σκαρίμπας.

«Βαθιά πικραμένος τα σκεφτόταν.

Είχε και δίκιο ο δόλιος.

Φουκαράς, φτωχαδάκι, τον είχε πάρ' η κάτω βόλτα.