Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Χωρίς ψωμί και φρούτα οι παιδικοί σταθμοί

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Σύλλογος Γυναικών Περάματος «Η Εστία της Γυναίκας», καταγγέλλει την δημοτική αρχή Περάματος, για το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με την σίτιση των παιδιών και στους τρεις Παιδικούς σταθμούς της πόλης μας.

Το Ελληνικό δεν είναι «για όλους»...


 Οι μπουλντόζες ξανάπιασαν δουλειά στο Ελληνικό, αυτήν τη φορά για να παραδώσουν τα πρώτα διαμερίσματα του περίφημου «ουρανοξύστη των 200 ορόφων» στους νέους ιδιοκτήτες τους μέχρι τον Μάρτη του 2026, σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Από την προπώληση των κατοικιών η κατασκευάστρια «Lamda Development» προσδοκά έσοδα 450.000.000 ευρώ μέχρι το 2023 και έπεται συνέχεια, από την εκμετάλλευση του μεγαλύτερου μεσογειακού «φιλέτου» που αναπλάθεται αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη.

Το χριστεμπόριο της ιερής… παντόφλας


 Για τη νέα μπίσνα με την… ιερή παντούφλα του Αγιου Σπυρίδωνα στην Κοζάνη θα τα δείτε εδω: https://www.imerodromos.gr/den-uparchei-sosmos-oures-proskunhton-gia-thn-pantofla-tou-agiou-spuridona/

Πρώτος σε κυκλοφορία ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» με το Κάλεσμα της ΚΕ


 Στην πρώτη θέση της κατάταξης των εφημερίδων του Σαββατοκύριακου που δηλώνουν την κυκλοφορία τους βρέθηκε ο «Ριζοσπάστης» στις 8-9 Οκτώβρη. Πρόκειται για το τεύχος του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» το οποίο κυκλοφόρησε μαζί με το Κάλεσμα της ΚΚΕ, όπου διακινήθηκαν μέσω των Οργανώσεων, των συνδρομητών και των περιπτέρων 47.217 φύλλα.

Συναγερμός! Το νομοσχέδιο έκτρωμα για την υγεία πρέπει να απορριφθεί


 Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού κατά παραγγελία των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της υγείας. Όσων δηλαδή θησαύρισαν την περίοδο της πανδημίας αλλά φαίνεται πως τα θέλουν όλα. Θέλουν να ξεζουμίσουν το λαό, να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του για υγεία.

Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι


Ο μεγαλύτερος δημιουργός του 19ου αιώνα 

 1893 — Πεθαίνει ο Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι. Ρώσος συνθέτης, ο μεγαλύτερος δημιουργός του 19ου αιώνα. Γεννήθηκε στην πόλη Βοτκίνσκ στα δυτικά Ουράλια. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Παράλληλα με τις σπουδές του στη Νομική, ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο της Αγίας Πετρούπολης.

Στον «αφρό»


Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την Ενέργεια έβγαλε ξανά στον «αφρό» τις μεγάλες αντιθέσεις ανάμεσα στα κράτη - μέλη. Στο μόνο που συμφώνησαν χωρίς δεύτερη γνώμη, είναι να φορτώσουν στις πλάτες των λαών τον όποιο συμβιβασμό, για να θωρακιστούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

«Στενός συντονισμός» για τα ΝΑΤΟικά σχέδια - Ικανοποίηση των ΗΠΑ


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν είχε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, την ώρα που φουντώνει η συζήτηση για διευθετήσεις με την γείτονα σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στο Ουκρανικό με αποστολές όπλων, και πυκνώνει η παρουσία αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ελλάδα, καθιστώντας την προμαχώνα στα πολεμικά τους σχέδια.

Άνοιγαν χρόνια τον τάφο - Τώρα βάζουν και την ταφόπλακα


1982-83, το μαζικό λαϊκό κίνημα σε δράση με τις ταξικές δυνάμεις να είναι μπροστά. Ήταν τότε που η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έφερνε για ψήφιση το απεργοκτόνο άρθρο 4 που στη πράξη καταργούσε το δικαίωμα της απεργίας, κάτι που επιχείρησε ξανά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2018 (νόμος Αχτσιόγλου) και πρόσφατα η ΝΔ (νόμος Χατζηδάκη). Όλοι απέτυχαν! Το εργατικό κίνημα τους έβαλε σε αχρηστία.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


25/10/1647

Πεθαίνει ο Ιταλός φυσικομαθηματικός Εβαντζελίστα Τοριτσέλι, εφευρέτης του βαρόμετρου.

25/10/1822

Ξεκινά η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου, η οποία διήρκεσε έως τις 31 Δεκεμβρίου και έληξε με νίκη των επαναστατών επί των Οθωμανικών στρατευμάτων του Κιουταχή και του Ομέρ Βρυώνη (με τους οποίους τάχθηκαν και Έλληνες οπλαρχηγοί).

Πανό των απεργών εργατών στη «Μαλαματίνα»

 
 
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΛΕΞ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λίγη ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων στη Μαλαματίνα ανέβηκαν στη σκηνή να στείλουν το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα με το πανό που έγραφε: «ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ!»