Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

"Να πως θα είστε στον καπιταλισμό!"


Todor Zhivkov
Πρωτοχρονιάτικος χαιρετισμός του Todor Zhivkov
( Πρωθυπουργός της Λ.Δ.Βουλγαρίας από 1954 έως 1989). 
Αποδεικνύεται, ότι ο τελευταίος σεβαστός πολιτικός της Βουλγαριας - τον έκανε εγγραφή το 1998 και θέλησε να παρουσιαστεί "20 χρόνια μετά το θάνατό του" - πρόβλεψε με ακρίβεια τις νομοτελειακές λειτουργίες του καπιταλισμού, λειτουργίες που δεν αλλάζουν ποτέ μέχρι την ανατροπή του.

Δείτε πόσο σοφό, προφητικό και αφυπνιστικό είναι ...

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

"Αγαπητοί Βούλγαροι, θα ήθελα να σας αποκαλώ σύντροφοι, γιατί αυτοί, ήσασταν για μένα...

Η υγειονομική υπηρεσία του Δ.Σ.Ε στο Βίτσι


Το νοσοκομείο αυτό,στο Βροντερό της Πρέσπας, ένα από τα κεντρικά του ΔΣΕ, ήταν εφάμιλλο των νοσοκομείων της εποχής. Καλύτερα οργανωμένο, με φαρμακείο και όλες τις άλλες βοηθητικές λειτουργίες προσφέροντας υπηρεσίες και στους κατοίκους της περιοχής. Ο Πέτρος Κόκκαλης ως πρωτοπόρος στην οργάνωση της υγειονομικής περίθαλψης στο ΔΣΕ και ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά στελέχη, όντας υπουργός Υγείας - Πρόνοιας και Παιδείας της Προσωρινής

Δ.Σ.Ε: Η οργάνωση της Υγειονομικής υπηρεσίας


Η υγειονομική περίθαλψη την πρώτη περίοδο του αγώνα
Οι ανάγκες περίθαλψης τραυματιών και αρρώστων εμφανίστηκαν, όπως ήταν φυσικό, από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας των αντάρτικων ομάδων των καταδιωκόμενων αγωνιστών. Και όσο το αντάρτικο φούντωνε τόσο οι ανάγκες αυτές μεγάλωναν, με αποτέλεσμα να καταστεί εντελώς απαραίτητη η οργάνωση Υγειονομικής υπηρεσίας.
Τον πρώτο καιρό του αντάρτικου κινήματος, όταν αυτό εκφραζόταν μέσα από τις ανταρτοομάδες, η υγειονομική περίθαλψη ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του ΣΕΚΕ (μετέπειτα ΚΚΕ)

1919 6 Γενάρη. Στο θέατρο «Διονύσια» της Αθήνας, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας (μετέπειτα ΚΚΕ) πραγματοποιεί την πρώτη του δημόσια συγκέντρωση, μετά το ιδρυτικό του συνέδριο  (17-23) του Νοέμβρη 1918.

Συνωστισμός στο Μετρό της Θεσσαλονίκης εξαιτίας του χιονιά…

Από το πρωί του Σαββάτου εξαιτίας του χιονιά, εξαιτίας της απόφασης της τροχαίας να επιτρέπει την κίνηση των οχημάτων και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και εξαιτίας του ότι τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δεν κινούνται, οι Θεσσαλονικείς άφησαν τα αυτοκίνητά τους και μετακινούνται μόνο με το Μετρό. Έτσι μέχρι αυτή τη στιγμή και καθώς πηγαίνουμε προς το μεσημέρι παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός στο Μετρό, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί.

Με τη συμμετοχή πλοίου των ΗΠΑ η τουρκική ναυτική άσκηση ανοιχτά του Καστελόριζου

Με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο αναδεικνύεται η επικινδυνότητα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να ανάγει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως εγγυητές των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και μετατροπής της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο.
Όπως διαφήμισε ο αμερικανικός 6ος Στόλος, το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Porter», συχνός επισκέπτης της Σούδας, των ελληνικών νησιών, αλλά και «πρωταγωνιστής» των

Ζήτω η Ryanair

 Ζήτω η Ryanair που αντί για τη Θεσσαλονίκη πήγε τους επιβάτες στην Τιμισοάρα…
Πάλι καλά να λέμε που η Ryanair τους επιβάτες που έρχονταν από το Λονδίνο αντί για τη Θεσσαλονίκη τους πήγε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας και δεν τους πήγε στην Βαρσοβία, στο Λένινγκραντ ή στο Ελσίνκι.