Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Γιάννης Κότσιρας: «Κοίτα Γύρω»


 Ένα νέο άλμπουμ κυκλοφόρησε σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα, τις streaming υπηρεσίες και τα φυσικά σημεία πώλησης ο Γιάννης Κότσιρας, με τίτλο «Κοίτα γύρω».

Υποχρεωτική στείρωση, Μεξικανές μετανάστριες στο κέντρο κράτησης της κομητείας Έργουιν της Τζόρτζια


Τουλάχιστον δύο Μεξικανές υποβλήθηκαν σε γυναικολογικές χειρουργικές επεμβάσεις, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, σε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού.

Διασυνδέσεις με τον κρατικό μηχανισμό μέχρι το μεδούλι


Η Χρυσή Αυγή, όπως και κάθε εθνικοσοσιαλιστική - εγκληματική οργάνωση, διατηρεί αγαστές σχέσεις με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του χρυσαυγίτη δολοφόνου Ρουπακιά στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν: «Είμαι δικός σας, είμαι Χρυσή Αυγή».

«Όμοιος ομοίω αεί πελάζει…»


Η υποκριτική αντιπαράθεση που διεξάγουν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, για να κρύψουν την ανοχή που και οι δύο έδειξαν απέναντι στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, μας θυμίζει τη φράση: "Όμοιος ομοίω αεί πελάζει…"

Βιντεο της Γρ.Θεσσαλονικης του ΠΑΜΕ

 

"Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! 

Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά"

Συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη, στις 7μμ στο άγαλμα Βενιζέλου

Νίψον ανομήματα!!!

 

ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ !!!

Σαράντα σβέρκοι βοδινοί με λαδωμένες μπούκλες
σκεμπέδες σταβροθόλωτοι και βρώμιες ποδαρούκλες
ξετσίπωτοι ακαμάτηδες, τσιμπούρια και κορέοι
ντυμένοι στα μαλάματα κι επίσημοι κι ωραίοι.
 

Συμφωνία Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για εκεχειρία ανακοίνωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ


Αζερμπαϊτζάν
και Αρμενία συμφώνησαν σε μια κατάπαυση του πυρός από τις 12.00 σήμερα Σάββατο μεσημέρι, τοπική ώρα (11.00 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανακοίνωσε η ρωσική διπλωματία μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στη Μόσχα μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο εμπόλεμων πλευρών με τη διαμεσολάβηση του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η Νίκη μας και πάλι πρωτάθλημα θα πάρει!...»


Μια φορά και έναν καιρό ήταν το ποδόσφαιρο, όχι έτσι όπως το ξέρουμε σήμερα...

«Τότε στις γειτονιές οι πιτσιρίκοι άρχισαν να κλοτσούν αυτό που έλεγαν "μπάλα". Υπήρχαν και μερικοί πιο μεγάλοι, που οι μισοί διέθεταν ποδοσφαιρικές φανέλες και οι υπόλοιποι ποδοσφαιρικά παπούτσια και έπαιζαν μεταξύ τους. Είχαν συγκροτήσει τις πρώτες συνοικιακές ομάδες και έπαιζαν ποδόσφαιρο ώρες ολόκληρες, διότι ο αγώνας δε διεξαγόταν σε κανονική ώρα, αλλά σε τέρματα». 

Με «πυξίδα» εμπλοκή, «συνοχή» και μπίζνες

 


Σε Λευκωσία, Αθήνα και Αγκυρα τη βδομάδα αυτή ο Χ. Μάας

Ο ρόλος του αμερικανοΝΑΤΟικού «προπυργίου» που φιλοδοξεί να παίξει η κυβέρνηση για λογαριασμό της αστικής τάξης και της «αναβάθμισής» της, βάζοντας το λαό στο στόχαστρο των μεγάλων ανταγωνισμών, αναδείχτηκε ξανά τη βδομάδα που πέρασε, με φόντο και τις διεργασίες για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ως κομμάτι των συνολικότερων επικίνδυνων σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή.

Συνέντευξη με τον Αντώνη Αντανασιώτη, συνήγορο Πολιτικής Αγωγής Αντώνη Αντανασιώτη

Καμία αυταπάτη, κανένας εφησυχασμός!

Συνέντευξη με τον Αντώνη Αντανασιώτη, συνήγορο Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, υπεύθυνο του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ

Τα χειρότερα έπονται!


Ακόμη μία αντιπυρική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της. Μαζί της όμως τελειώνει και το αφήγημα της κυβέρνησης για τον νέο «επιτυχημένο» σχεδιασμό της στην οργάνωση γενικότερα της πολιτικής προστασίας της χώρας με βασικό δομικό της εργαλείο τον Νόμο 4662/2020.

Ο γκεμπελισμός σε έναν πίνακα


Το έκαναν και αυτό! «Η Αυγή» και ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξαν έναν πίνακα στη ζυγαριά των εντυπώσεων και εμφανίζουν το ΚΚΕ να έχει υψηλό ποσοστό ταύτισης με τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή σε ψηφοφορίες που έγιναν στη Βουλή!

Πεθαίνει ο Φοίβος Ταξιάρχης


 «Έφυγε» από τη ζωή, 11/10/2007, ο σημαντικός ηθοποιός Φοίβος Ταξιάρχης

Ο Φοίβος Ταξιάρχης γεννήθηκε το 1926, στην Καλοσκοπή Φωκίδας, όπου τέλειωσε το Δημοτικό. Ηρθε στην Αθήνα, όπου τέλειωσε πέντε τάξεις του Γυμνασίου. 

Η αντιΚΚΕ πορεία των φραξιονιστών


 Από το Λακκί της Λέρου, στις 11/10/1970, 507 πολιτικοί κρατούμενοι - μέλη και στελέχη της ΕΔΑ, στέλνουν γράμμα με το οποίο καταδικάζουν το διασπαστικό ρόλο των Μπριλλάκη, Δρακόπουλου και Καρρά, δηλώνουν ότι οι παραπάνω δεν μπορούν πια να εκπροσωπούν την ΕΔΑ και τονίζουν την επιτακτική ανάγκη της ανασυγκρότησης του κεντρικού της οργάνου.

Υπογράφεται η Συνθήκη των Μουδανιών


Υπογράφεται, 11/10/1922, η Συνθήκη των Μουδανιών

Ηκαταστροφική αποτυχία της αγγλοελληνικής επέμβασης στην Τουρκία το 1922, σήμαινε την κατάρρευση ολόκληρης της πολιτικής των ιμπεριαλιστών στο τουρκικό ζήτημα. Στις 3 Οκτώβρη συγκαλείται στα Μουδανιά, ένα λιμάνι στο Μαρμαρά της Μικράς Ασίας, διάσκεψη των εκπροσώπων της Αντάντ (Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία) της Τουρκίας και της Ελλάδας για τους όρους της ανακωχής.