Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Το αποχαιρετιστήριο του Χαρίλαου Φλωράκη στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ


Μακαριστέ Σεραφείμ,

Διπλό χρέος μού υπαγορεύει τα στερνά τούτα λόγια στο σημερινό ξόδι σου. Είναι το χρέος του κοντοχωριανού και συντοπίτη, καθώς και το χρέος του συναγωνιστή.

Μαζί ξεκινήσαμε στη δεύτερη δεκαετία του αιώνα, από τα χωριά του κάμπου της Καρδίτσας εσύ, και των Αγράφων εγώ. Και οι δύο αγωνιστήκαμε για την πατρίδα,  από διαφορετικό ταμπούρι, φυσικά, ο καθένας, αλλά ενάντια στον κοινό κατακτητή, στον κοινό εχθρό. Η ζωή και η πορεία σου επιβεβαιώνουν μια ιστορική αλήθεια: Οτι, δηλαδή, έντιμοι αγωνιστές και πατριώτες υπήρξαν σε όλες τις οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης.

Χαιρετισμός του ΚΚΕ στην μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚ Τουρκίας


Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες,

Απευθύνουμε θερμό, συντροφικό, αγωνιστικό χαιρετισμό εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚ Ελλάδας στα μέλη και στα στελέχη, στους φίλους του ΚΚ Τουρκίας.

Τον Ζελένσκι, το Ισραήλ και τη Ν. Κορέα κατασκοπεύουν οι ΗΠΑ!

 
Το γεγονός πως οι ΗΠΑ κατασκοπεύουν με κάθε τρόπο τους εχθρούς τους, αλλά και τους... συμμάχους τους επιβεβαιώνουν τα άκρως απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν στο διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας πονοκέφαλο στους Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι φοβούνται ότι οι αποκαλύψεις θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο «ευαίσθητες πηγές» και να θέσουν σε κίνδυνο τις σχέσεις τους με συμμαχικές χώρες.

Το Σύστημα Τρέμη – Η συντρόφισσα Όλγα ψηφίζει ακόμα ΚΚΕ


Κανάλι μπορείς να αλλάξεις, είτε στο ζάπινγκ, είτε όταν δουλεύεις σε αυτό. Ομάδα γενικά δεν αλλάζει, μπορεί όμως να πάρεις μεταγραφή απ’τη μία στην άλλη, όπως ακριβώς με τα κανάλια. Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί και με τα κόμματα, πχ όπως με τον Ψαριανό, που τα αλλάζει σαν τα γιλέκα του, μέχρι ν’αναγνωριστεί το ταλέντο του και να βρει καλύτερο συμβόλαιο Εκτός…

Σήμερα στη Βουλή η κυβερνητική τροπολογία


Σήμερα το μεσημέρι συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τον νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών όπου έχει κατατεθεί η νέα τροπολογία για τα ναζιστικά μορφώματα και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Τρίτη στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Η συμπληρωματική τροπολογία κατατέθηκε την Παρασκευή και προβλέπει πως την απόφαση για το αν θα πάρει μέρος στις εκλογές θα την λάβει η Ολομέλεια του αρμόδιου Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου και όχι η πενταμελής επιτροπή του τμήματος. 

Ο Σπύρος Λούης κέρδισε την πρώτη θέση στο Μαραθώνιο


 Σαν σήμερα στις 10 Απριλίου 1896 ή στις 29 Μαρτίου με το Ιουλιανό ημερολόγιο, ο Σπύρος Λούης, χωρικός και νερουλάς από το Μαρούσι, κέρδισε την πρώτη θέση στο Μαραθώνιο, διανύοντας την απόσταση σε 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Διαχρονική επίθεση όλων των κυβερνήσεων στο εργατικό - λαϊκό εισόδημα


Πολλά αστικά μέσα ομολογούν ότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων αδυνατεί όλο και περισσότερο να αντεπεξέλθει ακόμα και στη στοιχειώδη κάλυψη των καθημερινών αναγκών, πόσο μάλλον να διασφαλίσει την ουσιαστική κάλυψή τους. Σήμερα, η μεγάλη μείωση των εισοδημάτων, η επίθεση στο βιοτικό επίπεδο του λαού εμφανίζονται κυρίως με τη μορφή της ακρίβειας.

Διά χειρός funds και τραπεζιτών...


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ

Οι προϋποθέσεις...

Για να ενταχθεί κάποιος στις ρυθμίσεις του, πρέπει «το μηνιαίο διαθέσιμο εισόδημα του οφειλέτη να μην ξεπερνάει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης προσαυξημένες κατά 70%». Θα πρέπει ακόμα να είναι «σε μόνιμη και γενική αδυναμία να ικανοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές».

Με ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και πυρηνικά στη Λευκορωσία κλιμακώνουν τα δύο στρατόπεδα


 «Νέο δόγμα ασφαλείας» ετοιμάζουν Μινσκ και Μόσχα απέναντι στις «εξωτερικές προκλήσεις»

 Βήμα βήμα κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους τα δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα που συγκρούονται στην Ουκρανία, με τη νέα επέκταση του ΝΑΤΟ μέσα από την ένταξη της Φινλανδίας, ενώ από την άλλη Ρωσία και Λευκορωσία προχωρούν τα σχέδια για ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της δεύτερης. Επιπλέον, Μόσχα και Μινσκ θα επεξεργαστούν ένα «δόγμα ασφαλείας» του «Ενωσιακού Κράτους», ανάλογο και με τις «εξωτερικές προκλήσεις».

Από Αντώναρο μέχρι Παχατουρίδη χώρεσε η... «προοδευτική» συμμαχία


 Όλους τους χωράει ο «προοδευτικός» αχταρμάς. Από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Καραμανλή (2004-2009), Ευάγγελο Αντώναρο, που θα είναι υποψήφιος για τις βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον επί σειρά ετών υποστηριζόμενο από τη ΝΔ Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, τον οποίο ανακοίνωσε ότι στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές.

Απαράδεκτη η κατάσταση στις παιδιατρικές υπηρεσίες υγείας στην Θεσσαλονίκη


 Κορυφή στο παγόβουνο και σοβαρό αγκάθι αποτελεί η  απουσία ενός παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα  να ανεγερθεί με ευθύνη του κράτους, να εξασφαλιστεί η πλήρης πρόσβαση του λαού με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν λειτουργία και επάρκεια σε προσωπικό και υποδομές.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


10/04/1821

Μετά από πολιορκία του κάστρου των Σαλώνων (Άμφισσας) από τον Γκούρα και τον Πανουργιά, οι Οθωμανικές αρχές αναγκάζονται να παραδοθούν.