Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

4ο επεισόδιο με τίτλο «Ποιοι θέλετε να αρματωθούνε αν όχι εμείς»


4ο επεισόδιο
 με τίτλο «Ποιοι θέλετε να αρματωθούνε αν όχι εμείς»

Η σειρά των 6 επεισοδίων δίνει στον θεατή την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εξέλιξη των γεγονότων που προηγήθηκαν, που οδήγησαν στην Επανάσταση και τελικά στη συγκρότηση του ελληνικού αστικού κράτους.

Από τις 24 έως τις 27 Ιούνη το 21ο Συνέδριο του Κόμματος


1.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος στις 24-27 Ιουνίου 2021. Με βάση το καταστατικό του Κόμματος, το Συνέδριο διεξάγεται ανά τετραετία. Το προηγούμενο 20ό Συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί από τις 30 Μάρτη έως τις 2 Απρίλη 2017. Η ΚΕ πήρε υπόψη της την εξέλιξη της πανδημίας και τις δυσκολίες που αντικειμενικά δημιουργεί, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας και τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Εξω τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ


Οργανωμένο σχέδιο για είσοδο αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ καταγγέλλουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, με την αξιοποίηση της δράσης «γνωστών-αγνώστων» που δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα.

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες από τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης


Τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που προγραμματίζουν το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της πάλης τους για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, ουσιαστική ενίσχυση σε προσωπικό και εξοπλισμό των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή της Σίνδου, αλλά και ενάντια στα σχέδια δημιουργίας μονάδων καύσης επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων στη ΒΙΠΕ, παρουσίασαν εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σε απεργία από χθες οι εργάτες στο χαλυβουργείο της «ArcelorMittal» στο Ταράντο

 


Το ΠΑΜΕ εκφράζει την Αλληλεγγύη του στην απεργία των εργατών της ArcelorMittal  στο Ταράντο της Ιταλίας και στην συνδικαλιστική οργάνωση USB που προχώρησαν σε Απεργία στις 14 Απρίλη ενάντια στην απόλυση του Riccardo Cristello.

Φυλακές Συγγρού 1931 Οι 8 και ο «κόκκινος δεκανέας»


Στις 15 του Απρίλη 1931 πραγματοποιείται η πρώτη μεγάλη απόδραση κομμουνιστών στην Ελλάδα.

Τα ξημερώματα δραπετεύουν από τις φυλακές Συγγρού τα στελέχη του ΚΚΕ Ανδρόνικος Χαϊτάς (Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ), Κώστας Ευτυχιάδης (μέλος του ΠΓ), Μήτσος Παπαρήγας
(μέλος του ΠΓ), Βασίλης Ασίκης (μέλος της ΚΕ), Ορφέας Οικονομίδης, Λευτέρης Αποστόλου, Περικλής Καρασκόγιας και Μάρκος Μαρκοβίτης. Καθοριστική στην απόδραση ήταν η συμβολή του αρχιφύλακα δεκανέα Γρηγόρη Γρηγοριάδη, του επονομαζόμενου και «κόκκινου δεκανέα», που απέδρασε και ο ίδιος. 

Προσοχή, στόχος!


Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η συγκέντρωση τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία και η απάντηση της τελευταίας «με το δάχτυλο στη σκανδάλη», δείχνουν για μια ακόμα φορά πόσο επικίνδυνη για το λαό είναι η εμπλοκή της χώρας μας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, για λογαριασμό της αστικής τάξης, με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, συνολικά των κομμάτων του «ευρωατλαντικού τόξου».

Συμπαιγνία


Την Τρίτη, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ανέλαβε τον ρόλο του «λαγού» στην προσπάθεια να εκφυλιστεί ο γιορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς, προτείνοντας να μεταφερθεί από το Μεγάλο Σάββατο στις 4 Μάη, την επομένη δηλαδή των αργιών του Πάσχα! Χτες, το υπουργείο Εργασίας ήρθε να επιβεβαιώσει τη συμπαιγνία που στήθηκε πίσω από την πλάτη εργαζομένων και συνδικάτων.

Με στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Κριμαία κλιμακώνεται η αντιπαράθεση


Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό ξεκίνησε σήμερα στρατιωτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, ενόψει του κατάπλου δύο πλοίων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Στις ασκήσεις συμμετέχουν πλοία επιφανείας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που εδρεύει στην Κριμαία, καθώς και αεροσκάφη και ελικόπτερα. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν επίθεση κατά στόχων επιφανείας και αέρος, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σχόλιο και απάντηση στην έκκληση του κ. Πρωθυπουργού για τον εμβολιασμό των συνταξιούχων


Αθήνα 14/4/2021

Δελτίο Τύπου

Σχόλιο και απάντηση στην έκκληση του κ. Πρωθυπουργού για τον εμβολιασμό των συνταξιούχων

Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες των εκκλήσεων του Πρωθυπουργού προς τους συνταξιούχους για τον εμβολιασμό τους. Μάλιστα από τα ΜΜΕ παρακολουθήσαμε και μια συνάντηση με συνταξιούχους για τον σκοπό αυτό.

«Θα αγωνιζόμαστε για το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας»


«Όσα εμπόδια και να μας βάλετε εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας», ξεκαθάρισαν με την σημερινή τους κινητοποίηση στο πλαίσιο της μέρας δράσης για την εκπαίδευση, γονείς και εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Λευκό Πύργο.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε η Ομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων Κ. Μακεδονίας και η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 15/04/1452

Γεννιέται ο Ιταλός ζωγράφος, γλύπτης και εφευρέτης Λεονάρντο Ντα Βίντσι

15/04/1896

Πεθαίνει ο ποιητής και πεζογράφος Γεώργιος Βιζυηνός (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Γεώργιου Μιχαηλίδη)