Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Θυσία για τα κέρδη του κεφαλαίου η υγεία εργαζόμενων, κατοίκων και τουριστών

Κριτήριο της κυβερνητικής πολιτικής είναι η στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η εγκληματική λογική του «κόστους - οφέλους» για τους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι η προστασία της υγείας του λαού, όπως επιβεβαιώνουν περίτρανα οι σημερινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για την «επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού», καθώς και το κυβερνητικό «σχέδιο ενιαίων

Κάτω τα χέρια από το νερό!

Το «πράσινο φως» που έδωσε η κυβέρνηση στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, να προχωρήσει ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης και του νερού, αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, που πρέπει να πάρει απάντηση από τους εργαζόμενους και το λαό.
Υπενθυμίζουμε ότι έπειτα από αυτό το «πράσινο φως», η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ βρίσκεται στο προκαταρκτικό στάδιο για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την παράδοση της διαχείρισης λειτουργίας και συντήρησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) σε ιδιωτικό όμιλο, διαδικασία που θα λάβει τη γνωστή μορφή της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το ΕΥΣ εκτείνεται σε τέσσερις νομούς (Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Αττικής) και περιλαμβάνει τα φράγματα του Μόρνου, του Εύηνου και το κανάλι με το οποίο το νερό έρχεται στην Αθήνα, τη λίμνη Υλίκη, αντλιοστάσια κ.λπ.

Τι «παίζει» νότια της Κρήτης (με απλά λόγια)


Η Αθήνα κάποια στιγμή ξύπνησε (;) βλέποντας μονάδες του τουρκικού στόλου να ελέγχουν την περιοχή νότια της Κρήτης. Λίγο πριν, η Τουρκία είχε διακηρύξει το ενδιαφέρον της για την περιοχή με την υπογραφή του «τουρκολυβικού» μνημονίου στο οποίο εμφανίζονται τα τουρκολυβικα θαλάσσια σύνορα νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η προλεταριακή επανάσταση του Αριστόνικου και η κοινοκτημοσύνη της “Πολιτείας του Ήλιου”

«Αρχές καλοκαιριού»… λένε οι πηγές. Κάποια γεγονότα τα καθεστώτα του πλούτου και της εκμετάλλευσης, που βαστούν εδώ και χιλιάδες χρόνια, θέλει να τα εξαφανίζει. Δε τους επιτρέπει ούτε επέτειο, ούτε «Σαν Σήμερα».

Ας πούμε εμείς λοιπόν ότι ήταν π.χ. 10 του Ιούνη του 133 π.Χ. Πέργαμος.