Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Τραγούδια που ερμήνευσε ο Στράτος Παγιουμτζής επανακυκλοφορούν με τη φωνή της εγγονής του, Άννας Στράτου Παγιουμτζή


Η Άννα Στράτου Παγιουμτζή, επαναφέρει στο προσκήνιο μερικά από τα πιο αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια, αφιερωμένα στη μνήμη του αείμνηστου παππού της, σπουδαίου ρεμπέτη Στράτου Παγιουμτζή.

Για το τι την ώθησε να επανακυκλοφορήσει τα τραγούδια του Στράτου Παγιουμτζή η ίδια απαντά: «Πρώτα απ’ όλα, η αγάπη για τον παππού μου και κορυφαίο του ρεμπέτικου τραγουδιού.

ΤΟΜΑΣ ΜΑΝ: «Οι ιδέες επιβιώνουν όταν παλεύεις γι' αυτές»

 
Πριν καν ξεκινήσω - εκεί κάπου προς στο τέλος της εφηβείας - να διαβάζω τα βιβλία του Τόμας Μαν, είχα ήδη εκτιμήσει δυο κουβέντες του. Είχε πει πως «οι ιδέες δεν επιβιώνουν, αν δεν έχει κανείς την ευκαιρία να παλέψει γι' αυτές» και ότι «η ανοχή γίνεται έγκλημα, όταν εφαρμόζεται στο κακό».

Ρωσικά έσοδα από εξαγωγές πετρελαίου με ελληνικά πλοία


 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ

Στα έσοδα που έχει η Ρωσία από εξαγωγές πετρελαίου με ελληνικά πλοία γίνεται αναφορά σε γερμανικά ΜΜΕ. Γράφουν πως παρ' ότι η Δύση έχει επιβάλει ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, τα έσοδα της Ρωσίας από αυτό συνεχίζουν να αυξάνονται και στη συνθήκη αυτή διαδραματίζουν νευραλγικό ρόλο τα ελληνικά δεξαμενόπλοια.

Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Βενεζουέλας!


 Την Παρασκευή 11 Αυγούστου, το κατάπτυστο σχέδιο απαγόρευσης του ΚΚ Βενεζουέλας, που εδώ και καιρό προωθούν το αστικό κράτος, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση και το κυβερνητικό - Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV), πέρασε στην τελική ευθεία για την εφαρμογή του. Το Ανώτατο Δικαστήριο (TSJ) ανακοίνωσε πως κάνει δεκτή την προσφυγή της ομάδας προβοκατόρων που αποτελείται από ελάχιστα πρώην μέλη του ΚΚ και κατά βάση κρατικά/κυβερνητικά στελέχη, και διατάσσει την καθαίρεση της ηγεσίας του ΚΚ Βενεζουέλας και το διορισμό νέας ηγεσίας από την ομάδα προβοκατόρων. Δεν αποκλείεται το επόμενες μέρες να προχωρήσουν σε προσπάθεια αρπαγής των γραφείων και της περιουσίας του ΚΚ, ακόμα και συλλήψεις στελεχών του.

Η μπάλα βρωμάει από το… κεφάλι

 
Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στον «Ημεροδρόμο» στις 12 Μαρτίου 2018. Μετά τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες, με τη συμμετοχή Ελλήνων ναζί στη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς και με το πανό στο «Καραϊσκάκη», το αναδημοσιεύουμε. Δυστυχώς χωρίς να μας επιτρέπεται να αλλάξουμε ούτε ένα σημείο στίξης. 

Παρατήρηση 1η: Όταν παίζει ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, αυτό είναι ποδόσφαιρο. Όταν, όμως, παίζει ο Μαρινάκης με τον Μελισσανίδη, ο Μελισσανίδης με τον Σαββίδη, ο Σαββίδης με τον Μαρινάκη και ο Μαρινάκης με τον Αλαφούζο, αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Αυτό είναι άλλου τύπου παιχνίδι…

Τόμας Μαν

Στις 6 Ιουνίου 1875, στο Λύμπεκ, γεννιέται ο μεγάλος Γερμανός συγγραφέας Τόμας Μαν. Γιος πλούσιου εμπόρου, φοίτησε σε αυστηρά σχολεία και μπήκε σε μια ασφαλιστική εταιρεία στο Μόναχο σε ηλικία δεκαεννιά χρονών. Εκεί έγραψε κρυφά το πρώτο του διήγημα, και λίγο αργότερα εγκατέλειψε τη θέση του για να σπουδάσει τέχνη και λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης. Η ζωή του είχε πια αφιερωθεί στο γράψιμο.

«Μύρισε» βαρύς Σεπτέμβρης για τα λαϊκά νοικοκυριά

ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΦΤΩΧΕΙΑ

Ανατιμήσεις - φωτιά σε βασικά αγαθά και στο ηλεκτρικό ρεύμα

Δεν έχει τέλος το «ράλι» των ανατιμήσεων σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, με την ακρίβεια να κατατρώει το ήδη λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα - εξαιτίας και των καθηλωμένων μισθών - και την κυβέρνηση να «απαντά» με την κοροϊδία των διάφορων «pass».

Επιχείρηση «κουκουλώματος» των τεράστιων ευθυνών κυβέρνησης - κρατικού μηχανισμού

*


 Ξεχειλίζει η οργή για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, που άφησαν ουσιαστικά ανενόχλητους τους ναζί - φασίστες από Κροατία και Ελλάδα να υλοποιήσουν τα εγκληματικά τους σχέδια.

Η δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη τη Δευτέρα το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι το αποτέλεσμα της οργανωμένης δολοφονικής επίθεσης των ναζί, που ταξίδεψαν ανενόχλητοι ώρες ολόκληρες και 1.400 χιλιόμετρα, διασχίζοντας 3 χώρες και ολόκληρους τους κεντρικούς οδικούς άξονες της Ελλάδας, για να φτάσουν στον τόπο της δολοφονικής τους δράσης.

Στενές σχέσεις με τους Ουκρανούς φασίστες του Αζόφ


 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «BAD BLUE BOYS» ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Η εγκληματική δράση τους είναι γνωστή για χρόνια

Οι «Bad Blue Boys» της Ντιναμό είναι ναζί, φασίστες και δεν το κρύβουν. Χαιρετούν ναζιστικά μέσα και έξω από τα γήπεδα. Η εγκληματική δράση τους είναι γνωστή για χρόνια, αλλά δεν τους αγγίζουν οι κροατικές αρχές. Εχουν για σήμα το μπουλντόγκ και λειτουργούν ως ναζιστικό τάγμα εφόδου, έχοντας αναφορές στη φασιστική οργάνωση «Ουστάσι» του Αντε Πάβελιτς, στην Κροατία, που στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχε συνεργαστεί με τους ναζί, παίζοντας ρόλο στην εξόντωση Εβραίων, Ρομά και Σέρβων.

Περγαμηνές


 Μεγάλη διμερή συμφωνία με την Ουκρανία ετοιμάζεται να υπογράψει η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο. 

Οπως γράφεται, η συμφωνία αυτή θα αφορά κατά προτεραιότητα ζητήματα «ασφαλείας», δηλαδή υποστήριξης των πολεμικών επιχειρήσεων απέναντι στη Ρωσία, αλλά θα επεκτείνεται και σε άλλα παρεμφερή, όπως η ενεργειακή υποστήριξη της Ουκρανίας μέσα από το ελληνικό δίκτυο διοχέτευσης φυσικού αερίου προς τα Βαλκάνια και την Ανατ. Ευρώπη, η συμβολή ελληνικών ομίλων στην «ανασυγκρότηση» της Ουκρανίας κ.ο.κ.

Κουπόνια... εκτός ορίων


Κουπόνια...  

 «Ο,τι έχει ανακοινωθεί, έχει ανακοινωθεί. Αυτή είναι η δημοσιονομική δυνατότητα της οικονομίας μας. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Τον Σεπτέμβριο έρχονται δύο αξιολογήσεις. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί για να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα». Την απάντηση αυτή έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας τις προάλλες στην ΕΡΤ, στο ερώτημα αν η κυβέρνηση σκοπεύει να επαναφέρει το fuel pass τώρα που οι τιμές των καυσίμων ξαναπήραν την ανηφόρα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 323π.χ.

Πεθαίνει ο κυνικός φιλόσοφος Διογένης, που έλεγε ότι το πρόβλημα της ζωής είναι «γυμναστική και αρετή». Σ’ αυτόν οφείλεται η έννοια «κυνισμός», λέγεται έτσι γιατί οι κυνικοί είχαν ως έμβλημά τους το σκύλο (κύων)

  Διογένης