Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Σαρακοστή ή Βαρβαρότητα


 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΕΚΤΡΟΠΗ 

Δημοτικό βρεφοκομείο «Αγιος Στυλιανός»


Εισαγγελική έρευνα διενεργείται για το θάνατο του ηλικίας 2,5 ετών κοριτσιού που κατέληξε σήμερα κάτω από αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη.

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Ψέματα και παπατζιλίκια


«Αυτή είναι μια μεγάλη ελπίδα, το Ταμείο Ανάκαμψης»
, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στο TRT, αναφερόμενος στο υπερμνημόνιο της ΕΕ που αποτελεί το κοινό πρόγραμμα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Έθεσε, όμως, και τις ενστάσεις του για τον τρόπο που το διαχειρίζεται η κυβέρνηση, για να συμπληρώσει, βέβαια, αμέσως ότι: «Θέλω να είμαι ειλικρινής. Πλήρης επανασχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει. Όμως, έχω ήδη έρθει σ’ επαφή κι έχω κάνει συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις σημαντικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν».

Διαμαρτυρία και στο αμερικανικό προξενείο την Τρίτη για την επίσκεψη Μπλίνκεν


Ένα χρόνο από τη συμπλήρωση του πολέμου ΝΑΤΟ - Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού έρχεται για να συναντηθεί τόσο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Μιλούν για την Υγεία του λαού εκείνοι που του την άρπαξαν!»

 
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

  • Ανακοίνωση με αφορμή τον απολογισμό της 4ης ΥΠΕ
  • Ακυρώνει το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» τη χορηγία για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και άλλα δύο νοσοκομεία

Οι «πεφτοσυννεφάκηδες» και «ισαποστάκηδες» του ιμπεριαλιστικού πολέμου


Πριν λίγο διάστημα η ιστοσελίδα «Protagon» έγραφε για τους «ισαποστάκηδες», όπως χαρακτήριζε αυτούς που στη χώρα μας δεν στηρίζουν τη Νατοϊκή πλευρά του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έγραφε πως οι «ισαποστάκηδες» είναι «στην πραγματικότητα κεκαλυμμένοι υποστηρικτές του Πούτιν και έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα». 

Από την αφύπνιση στην εξέγερση


ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ 1972 - 1973

Αν το 1973 υπήρξε ο χρόνος κορύφωσης των φοιτητικών αγώνων ενάντια στη δικτατορία και τους ξένους προστάτες της, το 1972 ήταν ο χρόνος αφύπνισης του φοιτητικού κινήματος. Με κεντρικό αίτημα την κατάργηση των διορισμένων διοικήσεων στους φοιτητικούς συλλόγους και την πραγματοποίηση ελεύθερων εκλογών, ώστε οι ίδιοι οι φοιτητές να εκλέξουν τα συλλογικά τους όργανα, από τις αρχές του 1972, παρατηρείται μια συσπείρωση και μια κινητικότητα του φοιτητικού κόσμου, που συνεχώς, μέρα με τη μέρα, αυξάνει αλματωδώς.

Έτσι γίνονται οι πλειστηριασμοί!


Η προεκλογική αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς απογειώνει την κοροϊδία και επιβεβαιώνει ότι όποιος κι αν κυβερνήσει την επόμενη μέρα, ο λαός θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέο γύρο επίθεσης στην κατοικία του. Οι 700.000 πλειστηριασμοί που βρίσκονται στα σκαριά, μεταξύ αυτών και για χιλιάδες σπίτια λαϊκών οικογενειών, περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και η απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Συσπειρωμένοι στις Αποφάσεις θα καταφέρουμε πιο ενιαία και στέρεα βήματα ισχυροποίησης της ΚΝΕ


Το κλείσιμο του απερχόμενου ΚΣ παρουσίασε το περασμένο Σάββατο ο Ν. Αμπατιέλος, στο 13ο Συνέδριο, το οποίο και παραθέτουμε: 

Το μέγεθος της καταστροφής δεν είναι μια «φυσική συνέπεια»...


 Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει ως «κόστος» την προστασία της ανθρώπινης ζωής

Το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής που άφησαν πίσω τους οι σεισμοί της 6ης Φλεβάρη, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια ξεσπιτωμένους, δεν είναι μια «φυσική συνέπεια», είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει ως εμπόρευμα τις ανθρώπινες ανάγκες και ως «κόστος» την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Κάθε πέντε μέρες ένας νεκρός εργάτης


Ενας νεκρός εργάτης κάθε πέντε μέρες,
και μάλιστα σε συνθήκες εκτεταμένου lockdown! Αυτό είναι ένα από τα ανησυχητικά στοιχεία που «εδέησε» πια να δώσει η Επιθεώρηση Εργασίας για το 2021. Μιλάμε για μια χρονιά με τη μισή σχεδόν παραγωγική δραστηριότητα να έχει παγώσει, με εκτεταμένη τηλεργασία και υποαπασχόληση.

Το δίδαγμα


Το δράμα των Τούρκων και Σύρων, που μετράνε πληγές από τον φονικό σεισμό, φέρνει στην επιφάνεια τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους και των μηχανισμών του, που κάτω απ' όλες τις συνθήκες θωρακίζουν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των ομίλων, σε βάρος των δικαιωμάτων και των αναγκών του λαού. Ακόμα και των πιο αυτονόητων, όπως η προστασία της ζωής από τις φυσικές καταστροφές...

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 17/02/1673 

Πέθανε ο Γάλλος συγγραφέας, Ζαν Μπατίστ Ποκελέν, γνωστότερος ως Μολιέρος. («Δον Ζουάν», «Ο κατά φαντασία ασθενής», «Ταρτούφος», «Αρχοντοχωριάτης») 

Μολιέρος