Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

«Βάζετε την οικονομία μπροστά από τη δημόσια υγεία;»


Τον έστησε στην καρέκλα και άρχισε να τον σφυροκοπά. Ο λόγος για τον δημοσιογράφο του BBC Στίβεν Σακούρ ο οποίος έκανε κυριολεκτικά «σκόνη» τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη κατά την διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή «Hard Talk» του βρετανικού δικτύου.

Η «Siemens» χρηματοδοτούσε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ


Σε πλήρη υιοθέτηση του ισχυρισμού του αποκαλούμενου και «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ, Θ. Τσουκάτου, ότι το 1 εκατομμύριο μάρκα από τη «Siemens» κατέληξε στα κομματικά ταμεία, και κυρίως σε πλήρη υιοθέτηση της παραδοχής του ότι η «Siemens» χρηματοδοτούσε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προχωρά στο σκεπτικό του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σχετικά με την απόφαση που εκδόθηκε τον Δεκέμβρη του 2019. Αυτό περιλαμβάνει η καθαρογραμμένη απόφαση, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χτες.

Ο κ. Χατζηδάκης, το 8ωρο και οι Επτανήσιοι δημοκράτες


Τι λέτε, θα «έβγαζε» μία ολόκληρη πενθήμερη εργάσιμη εβδομάδα με 8ωρη ημερήσια εργασία και ορθοστασία ο συμπαθητικός υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης αν η ζωή τον είχε φέρει στη θέση του εργάτη στο χαλυβουργείο της Θεσσαλονίκης ή, για να μην τον πάμε τόσο μακριά και σε τόσο βαριά βιομηχανία, στη θέση του εργαζόμενου στο πολυτελές ξενοδοχείο «Kontokali Bay» ή σε κάποιο άλλο ξενοδοχείο των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας είτε στη θέση του εργάτη στο λατομείο «Ιόνιαν Καλκ» στην Κεφαλονιά είτε σε μια πολύ πιο κοινή θέση όπως αυτή του υπαλλήλου σ' ένα μεγάλο ιδιωτικό σούπερ μάρκετ ή σ' ένα καφέ μπροστά στη θάλασσα στη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα;

Θα άντεχε;

Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να γίνουν δούλοι στον 21ο αιώνα


Το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε ατομική βάση, που καταργεί το 8ωρο θεσπίζοντας 10 έως 13 ώρες δουλειάς καθημερινά ενώ καταργεί ακόμα και την κυριακάτικη αργία σε πλήθος κλάδων, κατήγγειλε ο Συρίγος Βαλσάμος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στο κανάλι ATTICA TV. Επισήμανε ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με συλλογική σύμβαση, ισχύει ήδη στον τομέα των ξενοδοχείων και του τουρισμού όπου κυριαρχεί εργασιακός μεσαίωνας.

Να σταματήσει τώρα το ιμπεριαλιστικό έγκλημα εναντίον του λαού της Παλαιστίνης


Ψήφισμα των συνδικάτων της Ελλάδας

Τώρα να σταματήσει το ιμπεριαλιστικό έγκλημα εναντίον του λαού της Παλαιστίνης

Τα Συνδικάτα της Ελλάδας υψώνουμε την φωνή μας και στεκόμαστε στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης που βρίσκεται αντιμέτωπος με την δολοφονική πολιτική και την βαρβαρότητα του Ισραήλ. Δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και αδρανείς μπροστά στο έγκλημα.

Γερμανία Αγγλία 1- 0


Στις 14 Μαΐου 1938, οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αγγλίας σήκωσαν τα χέρια τους για να χαιρετίσουν τους Ναζί με το "Heil Hitler" πριν από έναν αγώνα στο Βερολίνο.

Τους είχαν δοθεί οδηγίες να το πράξουν απευθείας από το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η «εξίσωση» της πανδημίας


Ολοένα και περισσότερα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η θανατηφόρα πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Οτι ο ιός που την προκάλεσε δεν ήταν ούτε «άγνωστος», ούτε «αόρατος», όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν τα κράτη και οι κυβερνήσεις, για να δικαιολογήσουν την εγκληματική πολιτική τους στη διαχείριση της πανδημίας.

Οι ομιλίες του συλλαλητηρίου στα Προπύλαια

 

«Απορρίπτεται! Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό έκτρωμα!»

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-οδοστρωτήρας για τον εργάσιμο χρόνο, τη λειτουργία και τη δράση των σωματείων, το δικαίωμα στην απεργία απαίτησαν χιλιάδες λαού στο μεγάλο συλλαλητήριο που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα, μετά από κάλεσμα Ομοσπονδιών και Συνδικάτων.

Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας καταδικάζει την προκλητική και κατάπτυστη ανάρτηση του κ. Άδωνη Γεωργιάδη


Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας καταδικάζει την προκλητική και κατάπτυστη ανάρτηση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Σήμερα που το Ισραήλ, για πολλοστή φορά, βομβαρδίζει αδιάκριτα τον άμαχο παλαιστινιακό πληθυσμό στην πολιορκημένη Γάζα, δολοφονώντας γυναίκες και παιδιά, κατεδαφίζοντας πολυώροφες πολυκατοικίες για να αφήσει άστεγες εκατοντάδες οικογένειες, συλλαμβάνει και φυλακίζει εκατοντάδες Παλαιστίνιους διαδηλωτές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καταπατώντας κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη αποτελεί μέγιστη προσβολή στους νεκρούς μας, και μέγιστη ασέβεια στον πόνο του παλαιστινιακού λαού, αλλά και στον πόνο όλων των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο που πονούν για την απώλεια κάθε αθώας ανθρώπινης ζωής, παντού.

Γελάνε και τα τσιμέντα του νεοφιλελευθερισμού


Ο Πορτοσάλτε λέει ότι έχουμε «απόλυτο κομμουνισμό» στην Ελλάδα!

Πριν διαβάσετε τη συνέχεια απαντήστε σε μια ερώτηση:Πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα έχουμε «βαρύ κομμουνισμό»;

Καταδικάζουμε τα εγκλήματα του Ισραήλ κατά των Παλαιστίνιων


Είμαστε μάρτυρες μιας κλιμάκωσης της βάρβαρης επίθεσης του Ισραήλ κατά των παλαιστινίων που έχει σαν αποτέλεσμα το θάνατο πολλών παλαιστίνιων αμάχων και αθώων παιδιών.

   Μετά την απαράδεκτη αναγνώριση από τις ΗΠΑ, ως Πρωτεύουσα του Ισραήλ, την Ανατολική Ιερουσαλήμ, το Ισραήλ επεκτείνοντας τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς απομακρύνει βίαια τους παλαιστίνιους από την περιοχή, κατεδαφίζοντας τα σπίτια τους.

«Ένωση Εργοδοτών Ελλάδας»


Μετονομασία του υπουργείου Εργασίας σε «Ένωση Εργοδοτών Ελλάδας»

Την επωνυμία που του αρμόζει με βάση τα έργα και τις ημέρες του, απέδωσαν στο υπουργείο Εργασίας τα Συνδικάτα κατά τη διάρκεια του μεγάλου συλλαλητηρίου: «Ένωση Εργοδοτών Ελλάδας» είναι ο τίτλος που του απένειμαν, με την «ταμπέλα» στην είσοδο του κτιρίου να δηλώνει τον ρόλο που έχει αναλάβει να επιτελέσει η σημερινή του ηγεσία, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τους προκατόχους της.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


14/05/1796

Ο Άγγλος γιατρός Εντουαρντ Τζένερ, παρουσιάζει το πρώτο εμβόλιο κατά της ευλογιάς.

14/05/1854

Ο Βασιλιάς Όθωνας ανακηρύσσει την ουδετερότητα της Ελλάδας και διορίζει νέα κυβέρνηση υπό τον Αλ. Μαυροκορδάτο.